src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Περίεργες συμπτώσεις



>>Τον Φερβάρη του 1918, στον ‘Α Παγκόσμιο Πόλεμο, ένας κεραυνός εχτύπησε το άλογο ενός εγγλέζου αξιωματικού, του ταγματάρχη Σάμερφορντ. Ο Σάμερφορντ έπεσε που το άλογο, εχτύπησε τζαι έχασε μέρος της ικανότητας κίνησης των ποθκιών του. Αποσύρθηκε που το στρατό τζαι εμετακόμισε στο Βανκούβερ του Καναδά. Το 1924, σαν εψάρευκε σε ένα ποταμό έπιασε καταιγίδα τζαι έψαξε καταφύγιο κάτω που ένα δέντρο. Το δέντρο εχτυπήθηκε που κεραυνό, έππεσε πάνω στον Εγγλέζο τζαι επαράλυσε η δεξιά μερκά του σώματος του. Έξι χρόνια μετά, το 1930, τζαι αφού εκατάφερε με πολλήν εξάσκηση να ξαναπερπατήσει, ο Σάμερφορντ επήεν ένα περίπατο σε ένα πάρκο. Εχτύπησεν τον κεραυνός τζαι τούτη τη φορά έμεινε μόνιμα παράλυτος. Θκυο χρόνια μετά επέθανε, αλλά οι ουρανοί εν εξεθυμάναν. Το 1936 ένας κεραυνός εχτύπησε τον τάφο του στο νεκροταφείο τζαι εκατάστρεψεν τον.


>>Το 1930 στο Ντιτρόιτ, μια απρόσεχτη μάνα άφηκε το μωρό της να κοντέψει στο παράθυρο τζαι το μωρό έπεσε κάτω. Για καλή τους τύχη, στο δρόμο, κάτω που το παράθυρο, επερπάταν ένας τύπος, ο Joseph Figlock. Το μωρό έπεσε πάνω στον Figlock τζαι ανακόπηκε η πτώση του. Κανένας που τους θκυο εν έπαθε τίποτε. Ένα χρόνο μετά, στον ίδιο δρόμο, κάτω που το ίδιο παράθυρο, η σκηνή επαναλήφθηκε. Το μωρό της απρόσεκτης μάνας έπεσε πάνω στον ίδιο τύπο τζαι κανένας που τους θκυο εν εχτύπησε.

>>Για τον Henry Ziegland εξαναέγραψα σε έναν άλλο ποστ (Κακαουστιές). Ο τύπος το 1883 εχώρισεν την φιλενάδα του. Τζείνης εγύρισεν της τζαι αυτοκτόνησε. Ο αρφός της τωρά έπιασε ένα όπλο τζαι επήε να τον σκοτώσει για να εκδικηθεί. Επυροβόλησεν τον Henry τζαι αστόχησε. Η σφαίρα έδωκε σε ένα δέντρο πιο πίσω. Ο Henry τωρά έπεσε χαμαί τζαι έμεινε. Ο άλλος ενόμισε ότι τον εσκότωσε τζαι αυτοκτόνησε. Είκοσι χρόνια μετά έθελε να κόψει το εν λόγω δέντρο τζαι εδυσκολεύκετουν. Ήρτεν του η έμπνευση να το ανατινάξει με δυναμίτη. Το δέντρο εδιαλύθηκε και η σφαίρα εκτοξεύτηκε προς τα πάνω του. Headshot!


>>Η ιστορία τούτων των διδύμων που το Οχάιο εγράφτηκε στο Reader's Digest το 1980. Οι θκυο τους εχωρίστηκαν μετά τη γέννα τζαι υιοθετήθηκαν που διαφορετικές οικογένειες. Χωρίς να έχουν καμιά επαφή μεταξύ τους, τζαι οι θκυο οικογένειες ονομάσαν τους James (James Lewis τζαι James Springer). Χωρίς να γνωρίζουνται, τζαι οι θκυο τους εγίναν μπάτσοι, είχαν χόμπι την ξυλουργική τζαι επαντρεύτηκαν γεναίτζες με το όνομα Linda. Τζαι οι θκυο εκάμαν γιούς, ο ένας ονόμασεν τον James Alan τζαι ο άλλος James Allan. Τζαι οι θκυο εχωρίσαν τζαι εξαναπαντρεύτηκαν γεναίτζες που τες ελαλούσαν Betty. Επίσης είχαν σιύλλο με το όνομα Toy. Εγνωριστήκαν εντελώς τυχαία στα 40 τους τζαι ανακαλύψαν τες ομοιότητες τους.

>>Το 1975, στες Βερμούδες, είσιεν ένα ατύχημα. Ένας ταξιτζής που εμετάφερε έναν πελάτη εχτύπησε μια μοτορούα τζαι ο οδηγός της επέθανε. Τη μοτορούα έπιασεν την ο αρφός του θύματος τζαι έσασεν την. Ένα χρόνο μετά, στον ίδιο δρόμο, ο ίδιος ταξιτζής που οδηγούσε το ίδιο ταξί εχτύπησεν τζαι τούτον τον αρφό με την ίδια μοτορούα τζαι εσκότωσεν τον. Τζαι επειδή η μοίρα είσιεν κέφκια, το ταξί είσιεν μέσα τον ίδιο πελάτη.


>>Ο Edgar Allan Poe έγραψε το 1838 το βιβλίο «The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket». Η ιστορία του ήταν για τέσσερις επιζώντες ενός ναυαγίου που ήταν σε μια βάρκα για πολλές μέρες τζαι αποφάσισαν να σκοτώσουν τζαι να φαν τον καμαρότο, που το όνομα του ήταν Richard Parker. Δεκαετίες μετά, το 1884, το πλοίο Mignonette εναυάγησε. Εζήσαν τέσσερα άτομα τζαι εμείνα πάνω σε μια βάρκα για μέρες. Τελικά, οι τρεις εσκότωσαν τζαι εφαν τον καμαρότο. Το όνομα του ήταν Richard Parker.

>>Ο Joseph Aigner ήταν ένας γνωστός ζωγράφος τον 19ο αιώνα. Είσιεν μανιοκατάθλιψη τζαι επροσπάθησε αρκετές φορές να αυτοκτονήσει. Στα 18 του, επροσπάθησε να κρεμαστεί, αλλά εσταμάτησεν τον ένας άγνωστος μοναχός. Στα 22 του, εξαναπροσπάθησε αλλά εσταμάτησεν τον πάλε ο ίδιος μοναχός. Οκτώ χρόνια μετά εκαταδικάστηκε σε θάνατο με κρεμάλα, λόγω των πολιτικών του απόψεων. Ο ίδιος μοναχός επέμβηκε τζαι εζήτησε χάρη τζαι τελικά εδώκαν του την. Στα 68 του, ο Aigner εκατάφερε τελικά να αυτοκτονήσει με ένα πιστόλι. Την κηδεία έκαμεν την ο ίδιος μοναχός, το όνομα του οποίου ο Aigner εν έμαθε ποττέ.


>>Ο Mark Twain, γνωστός αμερικανός συγγραφέας, εγεννήθηκε τη μέρα που εμφανίστηκε ο κομήτης του Halley το 1835 τζαι πέθανε τη μέρα της επόμενης εμφάνισής του το 1910. Επρόβλεψε το μάλιστα τζαι ο ίδιος το 1909. «Ήρθα με τον κομήτη του Halley το 1835. Έρχεται ξανά του χρόνου και αναμένω να φύγω μαζί του».

>>Το 1899, ένας κεραυνός εσκότωσε έναν άντρα στην αυλή του σπιθκιού του στο Ταράντο της Ιταλίας. 30 χρόνια μετά, το 1929, ο γιος του εσκοτώθηκε στο ίδιο σημείο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. 10 χρόνια μετά, το 1939, στο ίδιο πάλε σημείο, ένας κεραυνός εσκότωσε τζαι ένα τρίτο άτομο. Τον εγγονό του πρώτου τζαι γιο του δεύτερου.

>>Στες 13 Φεβρουαρίου 1743, ένας Γάλλος, ο Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε για το φόνο του πατέρα του. Ακριβώς 100 χρόνια μετά, στες 13 Φεβρουαρίου 1843, ένας άλλος Γάλλος με το ίδιο όνομα, Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε πάλε για το φόνο του πατέρα του. Οι θκυο τους εν είχαν καμία απολύτως συγγένεια.

30 σχόλια:

  1. Κάτι δεν πάει καλά. Richard Parker λέγεται ο τίγρης στο μυθηστόρημα του Yann Martel Η ζωή του Πι. αλλά για να μην αποκαλύψω το τέλος για όσους δεν το διαβάσαν υπέροχο υπέροχο υπέροχο βιβλίο, στο τέλος κάτι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλοσπαντων για να ολοκληρώσω ο Μάρτελ εμπνεύστηκε από τον Πόε. και επίσης όχι ότι σε αμφισβητώ αλλά μου φαίνονται παρατραβημένα. κυρίως ο μοναχός που έσωζε τον ίδιο άνθρωπο, άλλη δουλειά να κάμει εν είσσε;

    τζαι ο ταξιτζής στες Βερμούδες. έπρεπε να του επιάναν την άδεια την πρώτη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το βιβλίο του Martel, ήβρες το τζαι μόνη σου στο wiki ότι εμπνεύστηκε που τον Πόε. Τωρά αν εν παρατραβημένα ή όι, no idea. Αυτόπτης μάρτυρας εν ήμουν. Αν βάλεις strange coincidences στο google έννα σου φκάλει πάνω-κάτω τες ίδιες ιστορίες με τες πηγές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εντάξει γιε μου εν τζαι αμφισβήτησα σε. η ιστορία με το μοναχό επαληθεύτηκε. πάω για τον ταξιτζή τωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκάλυψεν με η Ίνα.
    Επίσης εθύμισες μου ότι πρόσφατα εθκιέβασα το τζαι τούτο.
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artid=4629860

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που κάμνεις μόνη σου την έρευνα γιατί εκουράστηκα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μόνο που σηκώνει λογική εξήγηση είναι η περίπτωση με τους δίδυμους αδελφούς. Τηλεπάθεια; Συναντίληψη; Παράλληλοι βίοι; DNA; You name it! Η μάμα μου πάντα υποστήριζε ότι το γιαίμαν "τραβά"... Για τα υπόλοιπα τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Thx Πρασινάδα. Επίσης, πριν τη δολοφονία, ο Λίνκολν ήταν στο Μονρόε του Μέριλαντ, ενώ ο Κένεντι ήταν με την Μέριλιν Μονρόε. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πράγματι Korinna, αλλά ως τζαι δαμαί η θετή οικογένεια τους εθκιάλεξε το ίδιο όνομα να τους δώκει, που εν ήταν δική τους επιλογή. Έτσι για να spice things up.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζαι εμένα Post. Αν τζαι εν γνωστό ότι αν σου χτυπήσει μια φορά κεραυνός αυξάνουνται οι πιθανότητες να σου χτυπήσει ξανά. Αλλά τον τύπον εβουρούσαν τον τζαι μετά θάνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Fuckin' 'ell!!

    Θέλω links που την wikipedia, ειδεμή θα πιστεύκω ότι τα σκαρφίστηκες ούλλα, μίστερ Defiance!

    @Mana: μεν μου πεις ότι ήταν σε μια βάρκα με αλλο 3 τίγρεις τζιαι εφάν τον στο τέλος!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Twisted, τούτος ο τίγρης έπιασε εκδίκηση για τους συνονόματους του. Μαν, ούτε για να συνεχίσω το αστείο (όσο tempting τζαι να ένει) εν σώνω να ψάξω άλλο για τούτες τες κακαουστιές :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν είναι το ίδιο πράμα. άλλο να είσαι στο σε μια πόλη που τη λένε Μονρόε τζαι άλλο να γαμείς τη Μονρόε....

    Twist όχι δεν ήταν σε άλλη βάρκα με τρεις τίγρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. aaa tziai kati allo:

    H ksaderfes miou gnwstou mou damesa en didimes.
    H mia eisien paei se alli poli poli, na dei thn nounna ths tziai espasen to tiflon ths... tautoxrona ma ths mitsias pou eisien meinei spiti!
    spooky no?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. *tautoxrona espasen tziai to tiflon ths allis ethelen na pei o poihths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ίντα πριστάρτσι ο Μοναχός ρε γμτ κέρατο μου. Ε άης' τον γμτ. Εγύρισε μου εμένα.

    @Defiance: Ωραίο πππππόστ ρε. Κάποια ήξερα τα κάποια όι. Πάει να κάμεις καμιά διαφήμηση του 11888 της ελλάδας με τούντο πππππόστ. Τυχαίο ? Δε νομίζω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Post
    Ου γμτ. Μιλούμε τραβούν ένα ποστ μόνοι τους οι δίδυμοι.

    @Evros
    Thx μαν. Εσκέφτηκα το για τίτλο το "Τυχαίο; Δεν νομίζω" :)))
    Idd, τέλεια πρίχτης ο μοναχός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΚ, ρε, σε απαλλάσσω από αυτό το βαρύ καθήκον :D
    Ξεκουράστου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χεχε, ευχαριστώ που με απάλλαξες, γιατί ήταν να με απαλλάξουν που τη δουλειά μετά. Απ'ότι καταλαβαίνεις, σήμερα ετάκκωσα τα τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά τζιαι πού ξέρω ότι εν αλσήθκεια τζιαι εν του εγύρισε του οποιουδήποτε τζιαι έκατσε τζιαι έγραψεν τα; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χεχε, εταράξετε με. Κάθε σχετική έρευνα ευπρόσδεκτη. Να το γυρίσουμε σε myth-buster φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο τύπος με τους κεραυνούς gets my 12 points.

    ΑπάντησηΔιαγραφή