Συνέχεια που δαμαί.
Μετά που τον `Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η μια αποικία μετά την άλλη άρκεψε να πιάννει την ανεξαρτησία της. Με τη δομή της χώρας διαλυμένη τζαι με την οικονομία στρατζισμένη, η κάθε χώρα εκλήθηκε να αναλάβει την αυτοδιοίκηση της. Κάποιες χώρες, ειδικά στην Αφρική, είχαν πλούσιους φυσικούς πόρους, αλλά καμιά δυνατότητα εκμετάλλευσης τους, αφού εν είχαν ούτε την τεχνολογία ούτε το κεφάλαιο να επενδύσουν πάνω τους. Έτσι, οι ΗΠΑ αναλάβαν το ρόλο του δανειοδότη. Εδόκαν τους τεράστια ποσά, με «εγγύηση» τους φυσικούς πόρους της χώρας. Οι ΗΠΑ όμως, που την πλευρά τους, τα λεφτά επιάσαν τα που την Τράπεζα Ομοσπονδιακών Αποθεμάτων (Fed), η οποία έκδιδε τα χαρτονομίσματα. Για το κάθε χαρτονόμισμα που έκδιδε στη χώρα εχρέωνε την με την αξία του χαρτονομίσματος συν φόρο. Πράμα που εσήμαινε ότι οι ΗΠΑ έπρεπε που κάπου να φκάλουν τζαι το φόρο της Fed τζαι το κέρδος το δικό τους. Έτσι, οι τόκοι που εβάλλαν στες χώρες για την «οικονομική στήριξη» εφτάναν ακόμα τζαι το 30%. Για να βρωμίσει ακόμα παραπάνω η κατάσταση, επροωθούσαν πολιτικούς για να αναλάβουν την ηγεσία της χώρας, οι οποίοι (μιλημένοι) πολιτικοί εν εδιούσαν ολόκληρες τες δόσεις, το χρέος επολλαπλασιάζετουν τζαι οι ΗΠΑ επιάναν ποσοστά τζαι που την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας. Παράλληλα, η χώρα-πιόνι επροωθούσε την πολιτική του δανειοδότη με σχετικές ψήφους σε διεθνή ψηφίσματα τζαι εχρησιμοποιήτουν σαν στρατιωτική βάση.
Κάποιες χώρες όμως, εβρεθήκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε άθλια οικονομική κατάσταση. Τόσο άθλια, που οι δυτικοί «ευεργέτες» εκρίναν ότι έννεν αξιόπιστες χώρες για να δανείσουν. Έτσι, τζαμαί που οι τράπεζες εν σου δανείζουν, βρέθουνται οι τοκογλύφοι (ακόμα μεγαλλύτεροι τοκογλύφοι). Δαμαί αναλάμβανε δράση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ εξεκίνησε το 1944 με κεφάλαιο που 45 χώρες τζαι πλέον απαριθμεί 188 (τα 187 μέλη του ΟΗΕ + το Κόσσοβο, που αναγνωρίζεται πλέον σαν χώρα παραβιάζοντας μια φάουσα διεθνείς συνθήκες… άλλη κουβέντα τούτο, να μεν ξεφύγω). Εννοείται πως βασικός χρηματοδότης της εν οι ΗΠΑ με 17,09% (δεύτερη η Ιαπωνία με 6,12%). Εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΔΝΤ εν ο Timothy Geithner, πρώην επικεφαλής της Fed τζαι αναπληρωτής ο Ben Bernanke, νυν επικεφαλής της Fed. Στενότεροι συνεργάτες του ΔΝΤ εν οι λεγόμενοι οίκοι αξιολόγησης. Οι «διεθνείς» οίκοι αξιολόγησης εν τρείς: Standard & Poor’s, Moody’s τζαι Fitch Rating. Τζαι οι τρείς εν αμερικάνικοι. Η Κίνα αποφάσισε σε μια φάση να κάμει το δικό της, τον Dagong Global Credit Rating, ο οποίος εδέχτηκε κριτική τζαι έχασεν την αξιπιστία του, όταν υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ. Γι’ αυτό τζαι πολλοί ευρωβουλευτές φωνάζουν ότι εν τζαιρός της ΕΕ να κάμει το δικό της οίκο.
Που λαλείτε, το ΔΝΤ δουλεύκει με τον πλέον ανήθικο τρόπο, με καθαρή οικονομική τρομοκρατία. Πιάνει μια χώρα που εν βρίσκει δανειοδότες, τζαι βάλλει τους οίκους αξιολόγησης να υποβαθμίσει ακόμα παραπάνω τη χώρα για να αποθαρρύνει τους επενδυτές τζαι να παγώσει η ανάπτυξη (τζαι άρα τα έσοδα) της χώρας. Μετά έρκεται το ΔΝΤ τζαι παρουσιάζει το δάνειο ως τη μόνη λύση για να σωθεί η οικονομία της χώρας, πριν οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίσουν τη χώρα ακόμα παραπάνω. Βέβαια, για το δάνειο υπάρχουν προϋποθέσεις. Το ΔΝΤ επιβάλλει στη χώρα κάποια μέτρα, τα οποία με τη σειρά της πρέπει να επιβάλει στους πολίτες για να συμπληρωθούν οι δόσεις του δανείου. Ως αποτέλεσμα, οι τομείς της δημόσιας υγείας τζαι εκπαίδευσης παραμένουν στάσιμοι τζαι υποβαθμισμένοι, οι προσλήψεις παγώνουν, οι μισθοί συρρικνώνουνται, η φορολογία αυξάνεται, αλλά οι τιμές στο παζάρι διατηρούν τον ίδιο ρυθμό που είχαν τζαι πριν. Το κράτος σιγά σιγά αποδυναμώνεται τζαι προωθείται η «ιδιωτική πρωτοβουλία» (μεν φανταστείτε απλούς ιδιώτες, αλλά μεγαλοκαρχαρίες). Τζαι όσο το κράτος αποδυναμώνεται, το ΔΝΤ στρατζίζει ακόμα παραπάνω τη χώρα. Έτσι, οι προβληματικές χώρες μεινίσκουν προβληματικές γιατί εν μπορούν να αναπτυχθούν. Τζαι εν μπορούν να αναπτυχθούν, γιατί οι κυβερνήσεις τους πνίουν κάθε ίχνος ζωής στην οικονομία, µε περικοπές στες δημόσιες δαπάνες που εν επιτρέπουν ούτε στον απλόν ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί τζαι παγώνουν την αγορά.
Τούτην τη τακτική εφάρμοσε την το ΔΝΤ τον περασμένο αιώνα ειδικά στη Λατινική Αμερική. Έπιανε όμηρους κάποιες χώρες τζαι ανάγκαζε τες κυβερνήσεις τους να επιβάλουν ανήθικα προγράμματα λιτότητας με το πρόσχημα της αναγκαιότητας για σωτηρία της οικονομίας. Προγράμματα που κάτω από άλλες συνθήκες ήταν να αποκαλούνταν αντισυνταγματικά τζαι απάνθρωπα. Τες τελευταίες δεκαετίες όμως, οι ΗΠΑ εχάσαν την επιρροή που είχαν κάποτε στη Λατινική Αμερική. Μερίδιο ευθύνης σε τούτο έχουν οι Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας τζαι Έβο Μοράλες της Βολιβίας, οι οποίοι αν τζαι φέρουνται σε κάποιες περιπτώσεις δικτατορικά, εκαταφέραν να θκιώξουν τες δυτικές βδέλλες που τες χώρες τους τζαι να ξυπνήσουν άλλες χώρες της περιοχής. Η τελευταία χώρα της περιοχής που εστράτζιζεν το ΔΝΤ ήταν η Αργεντινή. Τζαι όσον έχανε άλλα μέτωπα, επίεζεν την ακόμα παραπάνω. Αποτέλεσμα ήταν να αγανακτίσει τόσο πολλά ο κόσμος που να δημιουργηθεί λαϊκή εξέγερση το 2001-2002 τζαι να πετάξει το ΔΝΤ έξω που τη χώρα ως το 2005. Έτσι, το ΔΝΤ έφτασε σε άθλια οικονομική κατάσταση, αφού τα έσοδα εμειωθήκαν τζαι τα έξοδα των μισθών εμείνα τους (οι 2.600 υπαλλήλοι του πιάνουν 659 εκατ. δολάρια το χρόνο). Ως το 2006, οι ειδικοί επροβλέπαν για την επόμενη χρονιά ζημιά 367,5 εκατ. δολάρια τζαι επροτείναν την πώληση 400 μετρικών τόνων χρυσού για να εξοικονομηθούν πόροι (το ΔΝΤ εν ο 3ος μεγαλύτερος κάτοχος αποθεμάτων χρυσού παγκοσμίως).
Σε τούτο το σημείο μια ομάδα ειδικών ανέλαβε την οικονομική εξυγείανση του οργανισμού: ο Άντριου Κρόκετ, CEO της JΡ Μorgan Chase (που εν μες την Fed), ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ τζαι ο πρώην κλειδοκράτορας της Fed Αλαν Γκρίνσπαν. Εντελώς «τυχαία», ήρτεν η οικονομική κρίση τζαι το ΔΝΤ εσώθηκε με τη διείσδυση του στην Ευρώπη. Μόνο το 2010, τα τελευταία θύματα του οργανισμού ήταν η Ελλάδα ($30 δισ.), η Ρουμανία ($13.9 δισ.), η Ουκρανία ($12.66 δισ.) τζαι η Ουγγαρία ($11.7 δισ.). Η Ελλάδα ήταν η χώρα που έφαεν τη μεγαλλύτερη βιλιά. Τζαι οι χώρες που θα ακολουθούσαν εξέραν ποιες ήταν τζαι εβλέπαν τη βιλιά να έρκεται. Ήταν οι λεγόμενες χώρες PIGS, όπως τες αποκαλούν οι επενδυτικοί οίκοι. Οι PIGS εν οι Πορτογαλία, Ιταλία (αντί Ιρλανδίας), Ελλάδα τζαι Ισπανία. Η επόμενη στη σειρά, ήταν η Πορτογαλία. Τζαι θα έπεφτε στα σιέρκα του ΔΝΤ τζαι τούτη αν δεν ήταν οι Αγανακτισμένοι (που έννεν τυχαίο το ότι δραστηριοποιούνται στες χώρες PIGS). Το κίνημα εξεκίνησε στην Ισπανία στις 15 Μαΐου κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών τζαι εκατάφερε να περάσει στην Πορτογαλία λλίο πριν μπει η χώρα στο ΔΝΤ για τρίτη φορά (1977-78, 1983-85). Ο πρωθυπουργός Ζοσέ Σόκρατες εν εκατάφερε να επιβάλει τα μέτρα λιτότητας τζαι επαραιτήθηκε ένα μήνα μετά.
Στην ουσία, το κίνημα των Αγανακτισμένων εν έσιει κάποια ουσιαστική διαφορά που τες διαδηλώσεις του 2001-2002 στην Αργεντινή. Τζαι οι θκυο λαϊκές εξεγέρσεις οφείλουνται στες πρακτικές του ΔΝΤ τζαι τα μέτρα λιτότητας που εστραγγάλιζαν το λαό. Οι Αγανακτισμένοι όμως μπορεί να επρόλαβαν στην Ισπανία, την Πορτογαλία τζαι την Ιταλία πριν μπουν στο ΔΝΤ, αλλά Ελλάδα εβρέθηκε στη θέση της Αργεντινής πριν μια δεκαετία. Μπορεί ο κόσμος της Αργεντινής να έκοψε τα μέτρα λιτότητας, αλλά για να φκει που το ΔΝΤ έπρεπε να ξοφλήσει το χρέος. Πως το έκαμε; Με τη βοήθεια του «δικτάτορα» Τσάβες της Βενεζουέλας. Που το 2005 αγόρασε κρατικά ομόλογα $5 δισ. που την Αργεντινή για να μπορέσει η χώρα να ξοφλήσει τζαι να ανεξαρτητοποιηθεί. Εν για τούτον το λόγο που η Κύπρος εβρέθηκε στο στόχαστρο των οίκων αξιολόγησης τους τελευταίους μήνες για τα κρατικά ομόλογα που αγόρασε που την Ελλάδα για να τη βοηθήσει. Η αλληλεγγύη τζαι η αλληλοβοήθεια μεταξύ των κρατών καύκει τους τζαι πρέπει να σταματήσει για να συνεχίσουν οι μεγαλοτραπεζίτες να κερδοσκοπούν τζαι να δρουν ανενόχλητοι.
To be continued…
Για να μην παρουσιάζονται όμως οι χώρες άμοιρες ευθυνών. Κεντρικές Τράπεζες, ΔΝΤ, Οίκοι αξιολόγησης έχουν τα δικά τους συμφέροντα και τα προωθούν. Ας εξαιρέσουμε και τις αφρικανικές χώρες που από την αποικία στο δικτάτορα έχουν κάθε λόγο να τα κάνουν σκατά. οι υπόλοιποι όμως; θέλω να πω ας δούμε την Ελλάδα, τόσα χρόνια με δανεικά, τόσα χρόνια γραφειοκρατία, τόσα χρόνια να μην παράγουν τίποτα. Κάποια στιγμή θα έπιαναν πάτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήχωρίς με αυτό να μην αναγνωρίζω τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος των λαών.
Εν διαφωνώ. Η σαπίλα τζαι η αδράνεια στες κυβερνήσεις υπάρχει. Τζαι εν τούτο που εκμεταλλεύκουνται κάποιοι που περιμένουν τα προβλήματα να μαζευτούν. Στο τέλος όμως έννεν οι κυβερνήσεις (πρώην τζαι νυν) που πιερώνουν τη νύφη.
ΑπάντησηΔιαγραφήμα ακριβώς επειδή έννε οι κυβερνήσεις που πληρώνουν τη νυφη, ο κόσμος θα έπρεπε να είναι υποψιασμένος και να μην ανέχετα τα λαμόγια που κυβερνούν όταν κάμνουν λαμογιές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδέα δεν έχω από οικονομικά, τα πολεμικά σου κείμενα όμως βοηθούν. Διαβάζουμε ειδήσεις, και μπερδευόμαστε στις λεπτομέρειες τους ενώ το σχέδιο τους είναι καθαρό μπροστά μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα Πιγκς που δεν καταγράφονται το Η.Β. η Ιρλανδία, η Σουηδία και άλλες χώρες της Ε.Ε ακολουθεί η Κύπρος,που όφειλε να βοηθήσει και να βοηθάει όσο μπορεί την Ελλάδα.Πρόσθεσε την ανεύθυνη και οικονομικά ανίδεη νυν κυβέρνηση,μη ξεχνώντας πως αν η Ελλάδα παράγει και κάτι,το Νησί μας τίποτα, και βουαλά ένα καταστροφάξ!
Πέραν του ΔΝΤ και των Τραπεζών, πουλάμε την Ευρώπη στην Κίνα, σε μια χώρα που δεν δίνει ίχνος σεβασμού στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Κι αυτό, είναι χίλιες φορές χειρότερο από τα χρέη στο ΔΝΤ.
Πώς θα σωθεί η Ευρώπη; Γνωρίζει κανείς;
Ενδιαφέρον! Και αναμένω και τη συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσχετο-σχετικό - διάβασα τις προάλλες αυτό εδώ:
http://friendshipiseverything.blogspot.com/2011/06/1974.html
@Μάνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ τζαι δαμαί. Εμάθαν τζαι τζείνοι στη διαφθορά τζαι εψηφίζαν με την ελπίδα ότι η διαφθορά έννα τους ευνοήσει τζαι τζείνους κάποτε. Ο παραπάνω κόσμος για να ξυπνήσει θέλει ένα δυνατό σοκ. Ελπίζω τούτο να ήταν αρκετό.
@Thalassamov
Η Κύπρος πιστεύκω έκαμεν λλιότερα απ' όσα εμπορούσε για να βοηθήσει, αν τζαι τζείνα τα λλία που έκαμε πάει να τα πληρώσει ακριβά. Αν ήταν τζιάλλες χώρες μέσα στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ελλάδας, ήταν να ήταν δύσκολο να τες χτυπήσουν ούλλοι. Παίζουν ούλλοι πελλό τζαι νομίζουν ότι εν θα εν τζείνοι οι επόμενοι, αντί να ενωθούν τζαι να τους χτυπήσουν, όπως έπρεπε.
Η ΕΕ για να μπορέσει να γίνει υπολογίσιμη δύναμη τζαι να εκπληρώσει το όραμα της ενωμένης Ευρώπης (αν εν τούτος ο σκοπός) πρέπει πρώτα που ούλλα να φκάλει που τη μέση την επιρροή των ΗΠΑ. Με την Αγγλία στην ΕΕ όμως τζαι τες τωρασινές κυβερνήσεις Γαλλίας τζαι Γερμανίας, βλέπω το χλωμό.
Συμφωνώ για τα όσα λαλείς για την Κίνα, αν τζαι πολλά παρόμοια γίνουνται τζαι στο δυτικό κόσμο. Απλά η προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ χτυπούν συνέχεια την Κίνα πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα (που πρέπει όμως έτσι τζιαλλιώς να σάσει).
@Invictus
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφυε η φάτσα μου με το λινκ σου. Εν ξέρω κατά πόσο ευσταθούν, αλλά θα το ψάξω.
Εν επειδή έφυεν τζι η δική μου τζαι ανάφερα το. Θα το έκαμνα θέμα σε ανάρτηση αλλά είσαι πιο ειδικός επί του είδους :)
ΑπάντησηΔιαγραφήInvictus με ένα γρήγορο search δεν μου φαίνεται να στέκει ιδιαίτερα. είναι κάτι που το βρήκα να αναπαραγέται μόνο σε blogs σε καμία εφημερίδα. ούτε στα αγγλικά η αναζήτηση απέδωσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά. Θα το μελετήσω το συντομότερο. Τζείνο που με ανησυχεί εν ότι μόνο σε μπλογκ εδημοσιεύτηκε η συγκεκριμένη είδηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήεμένα γενικώς έφυε η φάτσα μου και με τούτα που διαβάζω και με τούτα που ακούω..
ΑπάντησηΔιαγραφή@Rania
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν εκατάφερα να σε προβληματίσω, τότε mission accomplished :P
γουάο
ΑπάντησηΔιαγραφήτελικά υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία?
χέλει η αμερική να μας ελέγχει ούλλους?
τελικά είμαστεν κρίμα
θενκ γιου γκάις, συνεχίστε
Neerie μου εσύγχισε με το σχόλιο σου τζαι εν μπορώ να σου απαντήσω κατάλληλα. Εν εκατάλαβα αν εν ειρωνικά ή συμπερασματικά που το έγραψες.
ΑπάντησηΔιαγραφήόιιιιιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήεννοώ το
ήταν ειρωνικό για τούτους που λαλούν "άτε ολάν, παντού θωρείτε παγκόσμια συνωμοσία"
αφού έσιει :)
Εν μια χούφτα άνθρωποι που κερδοσκοπούν που την κατάρρευση κρατών τζαι τα βάσανα ολόκληρων λαών. Σε τούντην φάση έχουν ως αιχμή του δόρατος την Αμερική, αλλά νομίζω αποβάλαν τον μανδύα του έθνους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ λέξη "συνωμοσία" έχασε τη σημμασία της τζαι εκατάντησε να μπαίνει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.
αυτό... νομίζω συμφωνώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλοι μας γρανάζια σε μια αχανή μηχανή δηλ. Κάποτε ασχολούμουν με τούτα τα θέματα,αγορές και χρηματοοικονομικά αλλά έχασα επαφή στην πορεία εντελώς . Συνέχιστα, εν καλά κάποιος να μας υπενθυμίζει την πραγματικότητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε εγώ ασχολούμαι ιδιαίτερα με αγορές τζαι χρηματοοικονομικά. Παραπάνω με ιστορία τζαι γεωπολιτική, που έσιει κάποια σχέση. Αλλά η περίοδος που περνούμε νομίζω επιβάλλει να ψάξουμε λλίο το θέμα. Να ξέρουμε τζαι τι έρκεται.
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Συφφωνώ με την Μάναν. Η κρίση εις την Ελλάδαν έσςει να κάμει με άλλα πράματα παρά του "εγέλασεν τους το ΔΝΤ". Επί το πλείστον, η Ελλάδα ότι έπαθεν ήτουν χακκίν της. Τον ίδιον δρόμον ακολουθεί τζαι η Κύπρος αλλά εν το λαλούν του κόσμου γιατί έσςει εκλογές (Δημοτικές τζαι μετά προεδρικές).
ΑπάντησηΔιαγραφή2. Η Κίνα κάμνει τα ίδια εις την Αφρικήν τωρά. Πολλές Αφρικάνικες χώρες αντιδρούν εναντίον της όπως αντιδρούσαν εναντίον των ΗΠΑ. Κάμε μιαν έρευναν.
3. Η Ισλανδία τζαι η Ιρλανδία εκάμαν το τραγικόν λάθος να αγοράσουν τες ολίγο-πριν-την-χρεοκόπησην τράπεζες τους. Κανονικά έπρεπεν να τες αήκουν να παττίσουν τζαι μετά να τες αγοράσουν για ψωροδεκάρες (καπιταλισμός). Τούτες οι χώρες, ναι εκάμαν ότι τους είπαν οι τράπεζες (επιχειρηματισμός). Πουλημένη ηγεσία.
Ο λόγος όμως που εχρεοκοπήσαν οι Ιρλανδικές τράπεζες είναι επειδή αφεθήκαν ανεξέλεκτες τζαι εδιούσαν αβέρτα δάνεια για την κτηματομεσητικήν φούσκαν της χώρας. Οι Ισλανδικές εχρεοκοπήσαν επειδή οι τράπεζες εγίναν υπερμεγεθείς για την χώραν. Βλέπε Κύπρος!
4. Η Πορτογαλλία εχρεοκόπησεν επειδή η οικονομία της ένναιν καθόλου ανταγωνιστική. Ο λόγος είναι το Ευρώ τζαι οι εμπορικές συφφωνίες της Ε.Ε. με τρίτες χώρες οι οποίες εκαταστρέψαν παραδοσιακές τους βιομηχανίες. Παρόμοια κατάσταση με την Ελλάδαν.
5. Η ανάρτηση σου μου δκιά την εντύπωσην ότι το ΔΝΤ έν μια ασταμάτητη τζαι θκιαολική δύναμη η οποία έν μανικομένη να χρεοκοπεί, να καταστρέφει τζαι να υποδουλώννει χώρες (ίσως λάθος εντύπωση). Το ΔΝΤ έν όντως το εργαλείον του επιχειρηματισμού τζαι του αυτοκρατορισμού αλλά ένναιν ασταμάτητον ή ανίκητον.
Η αποτυχία του ΔΝΤ εις την Λατινικήν Αμερικήν είναι όντως δεδομένη τζαι εγκληματική. Όπως σωστά υπονοείς οφείλεται εις το γεγονός ότι για να πκιάσεις δάνειον που το ΔΝΤ πρέπει να φιλελευθεροποιήσεις/αμερικανοποιήσεις την οικονομίαν σου. Απεδείκτειν όμως ότι για να το πετύχεις χρειάζουνται δυνατοί θεσμοί τζαι καλές υποδομές. Τούντα πράματα όμως εν τα είχαν οι Λατινικές χώρες.
Εγιώ όμως εν πιστεύκω ότι έν παντοδύναμον το ΔΝΤ.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μας το δείχνουν. Πχ. Κατά την οικονονικήν κρίσην του 1997 εις την Ανατολικήν Ασία, ο πρόεδρος της Μαλαισίας τζαι τζείνος της Σιγκαπούρης αρνηθήκαν να πκιάσιν δάνειον που το ΔΝΤ. Η Σιγκαπούρη ορθοπόδησεν μόνον έναν χρόνον μετά τζαι η Μαλαισία το 2000.
Οι χώρες που επκιάσιν δάνεια που το ΔΝΤ ήτουν η Νότιος Κορέα τζαι η Θαϊλάνδη. Οι οικονομίες τους πάσιν μια χαρά. Αντεπεξέλθαν επειδή είχασιν τζαι δυνατούς θεσμούς τζαι δυνατές υποδομές.
Που την άλλην, η Ινδονησία που έπκιαεν δάνειον έκαμεν καμιάν δεκαετίαν να φέρει να μίλια της επειδή οι θεσμοί της ήτουν αδύνατοι. Επροκληθήκαν διαταραχές τζαι έππεσεν η φιλοαμερικάνικη δικτατορία που εκυβερνούσεν την χώραν.
Απολογούμαι, αλλά εν πολλοπάω τες συνομωσίες επειδή εν έχουν επιστημονικήν βάσην.
Απολογούμαι για την φλυαρία μου. Η ουσία τζείνων που θέλω να πω είναι ότι άμμαν υπάρχει ολίγη διαφθορά, υψηλή παραγωγικότητα, σοβαρή τζαι υπεύθυνη ηγεσία, σοβαρός τζαι υπεύθυνος λαός, δυνατοί θεσμοί τζαι ανταγωνιστικότητα μια χώρα εν έσςει να βοηθεί που το ΔΝΤ επειδή έθθα βρεθεί ποττέ εις δύσκολην θέσην για να το αντικρίσει! Η Ελλάδα εν έσςει τίποτε που τούτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρεπιπτόντως, ξέρεις γιατί έχουσιν 17% των ψήφων οι ΗΠΑ;
Ανυπομονώ για την τρίτην ανάρτησην! :)
1. Συμφωνώ ότι η Ελλάδα εμαείρεψε προϋπολογισμούς τζαι άτε να δεχτώ ότι εγέλασεν τους ευρωπαίους οικονομολόγους. Αλλά που τότε που εμπήκε ΕΕ τωρά το εκαταλάβαν; Smells like bullshit. Απλά επεριμέναν τους το τραβήσουν όσο παραπάνω γίνεται για να τους την μπήξουν τζαι μετά να ταΐσουν σε όσους εν κολλημένοι στο ευρωπαϊκό όραμα το "εν μόνοι τους που τα εκάμαν τζαι εν τεμπέλιες".
ΑπάντησηΔιαγραφή2. I know man. Τζαι σιοιρότερα: Νταρφούρ.
3. Συμφωνώ, αν τζαι έπαιξε σοβαρότατο ρόλο η απόσυρση των αμερικανικών καταθέσεων τζαι επενδύσεων μετά την κρίση στες ΗΠΑ.
4. Αν την πάθεις μια φορά, καταλάβω το. Αν την πάθεις θκυο, πάει τζαι να έρτει. Την τρίτη όμως ότι είτε ούλλες οι κυβερνήσεις εν ανεπίδεκτες μαθήσεως, είτε ότι φταίει ούλλο το σύστημα. Μεταρρυθμίσεις εχτές.
5. Εν λαλώ ότι εν ασταμάτητο το ΔΝΤ. Τούτο θα ήταν απελπιστικό. Ίσια ίσια, μπορεί να το σταματήσουν. Ότι χρεοκοπεί κράτη για κερδοφορία πραγματικά πιστεύκω το τζαι πιστεύκω εν πράμα που φαίνεται. Εν κερδοσκοπικός τζαι όι φιλανθρωπικός οργάνισμός.
Μαλαισία, Σιγκαπούρη εν χώρες που έννεν στη ζώνη επιρροής των ΗΠΑ τζαι είχαν τη στήριξη της Ισλαμικής Συνδιάσκεψης τζαι επενδύσεις κρατών - μελών της για να ορθοποδήσουν.
Νότια Κορέα τζαι Ταϊλάνδη εν παραδοσιάκα σύμμαχοι των ΗΠΑ (τους πρώτους εδημιουργήσαν τους μάλιστα). Τζαι εν επρόκειτουν να τους αφήκουν να χρεοκοπήσουν όσον εδυναμώναν οι συμμάχοι της Κίνας στην περιοχή (Βόρεια Κορεά, Μιανμάρ). Το δάνειο ήταν $19,5 δισ. στη Ν. Κορέα τζαι $16,7 δισ. στην Ταϊλάνδη τζαι ακολουθηθήκαν που επενδύσεις που τες ΗΠΑ στην υποβαθμισμένη περιοχή $20 δισ.
Έννεν ζήτημα συνομωσιών αλλά ρεαλισμού. Εν δεδομένο ότι στο realpolitik αν μιας δύναμης συμφέρει της να σε χρεοκοπήσει για να κερδοσκοπήσει θα το κάμει. Εν γι'αυτό που γίνουνται τούτες οι βρωμιές είτε σε αδύναμες να αντιδράσουν χώρες, είτες σε χώρες-συμμάχους που γειτονεύκουν με πιο ισχυρούς συμμάχους.
"ξέρεις γιατί έχουσιν 17% των ψήφων οι ΗΠΑ;"
ΑπάντησηΔιαγραφήΌι, τι παίζει.
Ξέρω ότι εν το μόνο μέλος που έσιει το δικαίωμα βέτο στες αποφάσεις.
Ωραίος ρε. Τα σχόλια ακόμα μια φορά είναι πολλά καλά. Περιμένω να θκιαβάσω τελευταία της μέρας την ανάρτησή σου για να δώκω παραπάνω σημασία. ΕΠίσης τζίνο που έδειξε ο ινβίχτος δεν ξέρω. Είμαι καχύποποπτος με το ίντερνετ και τες δημοσιότητες. Μην ξιχάνετε ότι πριν λλίους μήνες επήασιν να "κλείσουν" το ίντερνετ. Δηλαδή παροχή πληροφορίας ανάλογα της θέσης σου. Δηλαδή πληροφορία πολλών ταχυτήτων.... Οπότε προσοχή. Όποιεσδήποτε προεκτάσεις και αν έχει αυτό. Απλά σκέφτου τι συνέπεια θα είχεν τούτο εφόσον ως του χρόνου λαλούσιν ο αριθμός των ον-λαιν συσκευών θα έχει διπλασιαστεί. Φκαίννω εχτός θέματος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν ήμουν ελλάδα δεν επαρέλειπα να συζητώ με γέρους, συνταξιούχους και γενικά ανθρώπους στον πάτο της εικόνας που έβαλες προχτές. (Όι δεν ανήκω ούτε άνηκα ποττέ σε παράταξη και είμαι ενάντια σε κάθε είδος παρωπίδας. Η μόνη "τάξη" είναι είναι η "αταξία".) Η γενική άποψη που αποκόμισα ήταν ότι ο κόσμος ήξερεν ότι έφταιεν. Ελέαν μου καλά να πάθουμεν που τους εψηφίζαμε και τους με και τους δε. Υποσχέσεις υποσχέσεις έπρεπε να το καταλάβουμε.
Γεια σου Εύρο μου. Τζαι εγώ είμαι λλίο καχύποπτος με το συγκεκριμένο αφού εν μόνο σε μπλογκ που εδημοσιεύτηκε. Ούτε μια εφημερίδα να μεν τον πιάσει; Πάντως κάποια πράματα φκάλλουν νόημα (π.χ. η στάση του ΠΑΣΟΚ στο Κυπριακό) τζαι το έγγραφο εν μου φαίνεται να έσιει σημάθκια photoshop ή άλλης επεξεργασίας. Έννα το ψάξω παραπάνω μόλις έβρω χρόνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι επαίχτηκε πριν λλίους μήνες με το ίντερνετ; Εν έχω ιδέα.
Εν αμφισβητώ ρε φίλε ότι στην Ελλάδα εκάμαν τα σκατά τζαι ότι έσιει τζαι μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο κόσμος που τους εψήφιζε τζαι η νοοτροπία τους. Αλλά το να ππέσεις χαμαί γιατί εν προσέχεις εν ένα πράμα τζαι το να σε περιμένει κάποιος να ππέσεις (τζαι να σε κξουντήσει τζιόλας) για να σε πατήσει στο λαιμό εν άλλο.
Έλα. Το λοπόν δε δαμέ :
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.huffingtonpost.com/josh-silver/google-verizon-deal-the-e_b_671617.html
http://www.huffingtonpost.com/2010/08/09/google-verizon-deal-net-n_n_675847.html#s124693&title=FCC_Could_Enforce
Διόρθωσ'με αν κάμνω λάθος, αλλά απ'ότι εκατάλαβα ήταν με λλία λόγια έλεγχος των πληροφορίων που περνούν μέσα που το ίντερνετ τζαι την παροχή ίντερνετ τζαι δημιουργία νέου τύπου ΜΜΕ (πάλαι ελεγχόμενη). Fuck.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε όποτε φκάλει κάτι νέο η Google, πρώτον αγχώννουμαι διότι καταλάβω πόσο άχρηστος είμαι τζαι πόσο καλοί εν τζίνοι. Δεύτερον κάθε τι που φκάλλουν ΈΧΕΙ μια προέκταση για πιθανή αναβάθμιση στους επόμενους μήνες. Ο κολοσσός σκοπό έχει άλλον πέραν του να ηγηθέι οικονομικά και τεχνολογικά. Εν μιλώ για θεωρίς συνομωσίας, μιλώ για την πορεία καθαρά που θέτει. Έτσι ένι. ήδη σε όλες σχεδόν τες χώρες υπάρχουν γραφεία της google με σκοπό την προώθηση του λογισμικού της στις κυβερνήσεις. Ναι σύντομα και κύπρο. Είδα προχτές ότι εφκάλαν 6 αυτοκίνητα που οδηγούνταν μόνα τους μέστους δρόμους της Νεβάδα (ναι στους δρόμους όι στην έρημο) να φκάλλουν φωτογραφίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήpoli endiaferon! Kalimera kai kalo mina!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ. Καλό μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Defiance την Ασιατικήν κρίσην του 1997 την εξεκίνησεν η Ιαπωνία άθελα της, όι η Αμερική ούτε το ΔΝΤ. Διερεύνησε το νάκκον.
ΑπάντησηΔιαγραφή2. Οι αποφάσεις εις το ΔΝΤ φκαίννουν με υπερπλειοψηφίαν. Πρέπει να υπερψηφιστούν που το 85%. Οι ΗΠΑ έχουν 17% που σημαίνει ότι μπορούν να μπλοκκάρουν τες αποφάσεις.