src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Factum Bellum II


Συνέχεια που δαμαί.

Μετά που τον `Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η μια αποικία μετά την άλλη άρκεψε να πιάννει την ανεξαρτησία της. Με τη δομή της χώρας διαλυμένη τζαι με την οικονομία στρατζισμένη, η κάθε χώρα εκλήθηκε να αναλάβει την αυτοδιοίκηση της. Κάποιες χώρες, ειδικά στην Αφρική, είχαν πλούσιους φυσικούς πόρους, αλλά καμιά δυνατότητα εκμετάλλευσης τους, αφού εν είχαν ούτε την τεχνολογία ούτε το κεφάλαιο να επενδύσουν πάνω τους. Έτσι, οι ΗΠΑ αναλάβαν το ρόλο του δανειοδότη. Εδόκαν τους τεράστια ποσά, με «εγγύηση» τους φυσικούς πόρους της χώρας. Οι ΗΠΑ όμως, που την πλευρά τους, τα λεφτά επιάσαν τα που την Τράπεζα Ομοσπονδιακών Αποθεμάτων (Fed), η οποία έκδιδε τα χαρτονομίσματα. Για το κάθε χαρτονόμισμα που έκδιδε στη χώρα εχρέωνε την με την αξία του χαρτονομίσματος συν φόρο. Πράμα που εσήμαινε ότι οι ΗΠΑ έπρεπε που κάπου να φκάλουν τζαι το φόρο της Fed τζαι το κέρδος το δικό τους. Έτσι, οι τόκοι που εβάλλαν στες χώρες για την «οικονομική στήριξη» εφτάναν ακόμα τζαι το 30%. Για να βρωμίσει ακόμα παραπάνω η κατάσταση, επροωθούσαν πολιτικούς για να αναλάβουν την ηγεσία της χώρας, οι οποίοι (μιλημένοι) πολιτικοί εν εδιούσαν ολόκληρες τες δόσεις, το χρέος επολλαπλασιάζετουν τζαι οι ΗΠΑ επιάναν ποσοστά τζαι που την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας. Παράλληλα, η χώρα-πιόνι επροωθούσε την πολιτική του δανειοδότη με σχετικές ψήφους σε διεθνή ψηφίσματα τζαι εχρησιμοποιήτουν σαν στρατιωτική βάση.
Κάποιες χώρες όμως, εβρεθήκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε άθλια οικονομική κατάσταση. Τόσο άθλια, που οι δυτικοί «ευεργέτες» εκρίναν ότι έννεν αξιόπιστες χώρες για να δανείσουν. Έτσι, τζαμαί που οι τράπεζες εν σου δανείζουν, βρέθουνται οι τοκογλύφοι (ακόμα μεγαλλύτεροι τοκογλύφοι). Δαμαί αναλάμβανε δράση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ εξεκίνησε το 1944 με κεφάλαιο που 45 χώρες τζαι πλέον απαριθμεί 188 (τα 187 μέλη του ΟΗΕ + το Κόσσοβο, που αναγνωρίζεται πλέον σαν χώρα παραβιάζοντας μια φάουσα διεθνείς συνθήκες… άλλη κουβέντα τούτο, να μεν ξεφύγω). Εννοείται πως βασικός χρηματοδότης της εν οι ΗΠΑ με 17,09% (δεύτερη η Ιαπωνία με 6,12%). Εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΔΝΤ εν ο Timothy Geithner, πρώην επικεφαλής της Fed τζαι αναπληρωτής ο Ben Bernanke, νυν επικεφαλής της Fed. Στενότεροι συνεργάτες του ΔΝΤ εν οι λεγόμενοι οίκοι αξιολόγησης. Οι «διεθνείς» οίκοι αξιολόγησης εν τρείς: Standard & Poor’s, Moody’s τζαι Fitch Rating. Τζαι οι τρείς εν αμερικάνικοι. Η Κίνα αποφάσισε σε μια φάση να κάμει το δικό της, τον Dagong Global Credit Rating, ο οποίος εδέχτηκε κριτική τζαι έχασεν την αξιπιστία του, όταν υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ. Γι’ αυτό τζαι πολλοί ευρωβουλευτές φωνάζουν ότι εν τζαιρός της ΕΕ να κάμει το δικό της οίκο.
Που λαλείτε, το ΔΝΤ δουλεύκει με τον πλέον ανήθικο τρόπο, με καθαρή οικονομική τρομοκρατία. Πιάνει μια χώρα που εν βρίσκει δανειοδότες, τζαι βάλλει τους οίκους αξιολόγησης να υποβαθμίσει ακόμα παραπάνω τη χώρα για να αποθαρρύνει τους επενδυτές τζαι να παγώσει η ανάπτυξη (τζαι άρα τα έσοδα) της χώρας. Μετά έρκεται το ΔΝΤ τζαι παρουσιάζει το δάνειο ως τη μόνη λύση για να σωθεί η οικονομία της χώρας, πριν οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίσουν τη χώρα ακόμα παραπάνω. Βέβαια, για το δάνειο υπάρχουν προϋποθέσεις. Το ΔΝΤ επιβάλλει στη χώρα κάποια μέτρα, τα οποία με τη σειρά της πρέπει να επιβάλει στους πολίτες για να συμπληρωθούν οι δόσεις του δανείου. Ως αποτέλεσμα, οι τομείς της δημόσιας υγείας τζαι εκπαίδευσης παραμένουν στάσιμοι τζαι υποβαθμισμένοι, οι προσλήψεις παγώνουν, οι μισθοί συρρικνώνουνται, η φορολογία αυξάνεται, αλλά οι τιμές στο παζάρι διατηρούν τον ίδιο ρυθμό που είχαν τζαι πριν. Το κράτος σιγά σιγά αποδυναμώνεται τζαι προωθείται η «ιδιωτική πρωτοβουλία» (μεν φανταστείτε απλούς ιδιώτες, αλλά μεγαλοκαρχαρίες). Τζαι όσο το κράτος αποδυναμώνεται, το ΔΝΤ στρατζίζει ακόμα παραπάνω τη χώρα. Έτσι, οι προβληματικές χώρες μεινίσκουν προβληματικές γιατί εν μπορούν να αναπτυχθούν. Τζαι εν μπορούν να αναπτυχθούν, γιατί οι κυβερνήσεις τους πνίουν κάθε ίχνος ζωής στην οικονομία, µε περικοπές στες δημόσιες δαπάνες που εν επιτρέπουν ούτε στον απλόν ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί τζαι παγώνουν την αγορά.

Τούτην τη τακτική εφάρμοσε την το ΔΝΤ τον περασμένο αιώνα ειδικά στη Λατινική Αμερική. Έπιανε όμηρους κάποιες χώρες τζαι ανάγκαζε τες κυβερνήσεις τους να επιβάλουν ανήθικα προγράμματα λιτότητας με το πρόσχημα της αναγκαιότητας για σωτηρία της οικονομίας. Προγράμματα που κάτω από άλλες συνθήκες ήταν να αποκαλούνταν αντισυνταγματικά τζαι απάνθρωπα. Τες τελευταίες δεκαετίες όμως, οι ΗΠΑ εχάσαν την επιρροή που είχαν κάποτε στη Λατινική Αμερική. Μερίδιο ευθύνης σε τούτο έχουν οι Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας τζαι Έβο Μοράλες της Βολιβίας, οι οποίοι αν τζαι φέρουνται σε κάποιες περιπτώσεις δικτατορικά, εκαταφέραν να θκιώξουν τες δυτικές βδέλλες που τες χώρες τους τζαι να ξυπνήσουν άλλες χώρες της περιοχής. Η τελευταία χώρα της περιοχής που εστράτζιζεν το ΔΝΤ ήταν η Αργεντινή. Τζαι όσον έχανε άλλα μέτωπα, επίεζεν την ακόμα παραπάνω. Αποτέλεσμα ήταν να αγανακτίσει τόσο πολλά ο κόσμος που να δημιουργηθεί λαϊκή εξέγερση το 2001-2002 τζαι να πετάξει το ΔΝΤ έξω που τη χώρα ως το 2005. Έτσι, το ΔΝΤ έφτασε σε άθλια οικονομική κατάσταση, αφού τα έσοδα εμειωθήκαν τζαι τα έξοδα των μισθών εμείνα τους (οι 2.600 υπαλλήλοι του πιάνουν 659 εκατ. δολάρια το χρόνο). Ως το 2006, οι ειδικοί επροβλέπαν για την επόμενη χρονιά ζημιά 367,5 εκατ. δολάρια τζαι επροτείναν την πώληση 400 μετρικών τόνων χρυσού για να εξοικονομηθούν πόροι (το ΔΝΤ εν ο 3ος μεγαλύτερος κάτοχος αποθεμάτων χρυσού παγκοσμίως).
Σε τούτο το σημείο μια ομάδα ειδικών ανέλαβε την οικονομική εξυγείανση του οργανισμού: ο Άντριου Κρόκετ, CEO της JΡ Μorgan Chase (που εν μες την Fed), ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ τζαι ο πρώην κλειδοκράτορας της Fed Αλαν Γκρίνσπαν. Εντελώς «τυχαία», ήρτεν η οικονομική κρίση τζαι το ΔΝΤ εσώθηκε με τη διείσδυση του στην Ευρώπη. Μόνο το 2010, τα τελευταία θύματα του οργανισμού ήταν η Ελλάδα ($30 δισ.), η Ρουμανία ($13.9 δισ.), η Ουκρανία ($12.66 δισ.) τζαι η Ουγγαρία ($11.7 δισ.). Η Ελλάδα ήταν η χώρα που έφαεν τη μεγαλλύτερη βιλιά. Τζαι οι χώρες που θα ακολουθούσαν εξέραν ποιες ήταν τζαι εβλέπαν τη βιλιά να έρκεται. Ήταν οι λεγόμενες χώρες PIGS, όπως τες αποκαλούν οι επενδυτικοί οίκοι. Οι PIGS εν οι Πορτογαλία, Ιταλία (αντί Ιρλανδίας), Ελλάδα τζαι Ισπανία. Η επόμενη στη σειρά, ήταν η Πορτογαλία. Τζαι θα έπεφτε στα σιέρκα του ΔΝΤ τζαι τούτη αν δεν ήταν οι Αγανακτισμένοι (που έννεν τυχαίο το ότι δραστηριοποιούνται στες χώρες PIGS). Το κίνημα εξεκίνησε στην Ισπανία στις 15 Μαΐου κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών τζαι εκατάφερε να περάσει στην Πορτογαλία λλίο πριν μπει η χώρα στο ΔΝΤ για τρίτη φορά (1977-78, 1983-85). Ο πρωθυπουργός Ζοσέ Σόκρατες εν εκατάφερε να επιβάλει τα μέτρα λιτότητας τζαι επαραιτήθηκε ένα μήνα μετά.

Στην ουσία, το κίνημα των Αγανακτισμένων εν έσιει κάποια ουσιαστική διαφορά που τες διαδηλώσεις του 2001-2002 στην Αργεντινή. Τζαι οι θκυο λαϊκές εξεγέρσεις οφείλουνται στες πρακτικές του ΔΝΤ τζαι τα μέτρα λιτότητας που εστραγγάλιζαν το λαό. Οι Αγανακτισμένοι όμως μπορεί να επρόλαβαν στην Ισπανία, την Πορτογαλία τζαι την Ιταλία πριν μπουν στο ΔΝΤ, αλλά Ελλάδα εβρέθηκε στη θέση της Αργεντινής πριν μια δεκαετία. Μπορεί ο κόσμος της Αργεντινής να έκοψε τα μέτρα λιτότητας, αλλά για να φκει που το ΔΝΤ έπρεπε να ξοφλήσει το χρέος. Πως το έκαμε; Με τη βοήθεια του «δικτάτορα» Τσάβες της Βενεζουέλας. Που το 2005 αγόρασε κρατικά ομόλογα $5 δισ. που την Αργεντινή για να μπορέσει η χώρα να ξοφλήσει τζαι να ανεξαρτητοποιηθεί. Εν για τούτον το λόγο που η Κύπρος εβρέθηκε στο στόχαστρο των οίκων αξιολόγησης τους τελευταίους μήνες για τα κρατικά ομόλογα που αγόρασε που την Ελλάδα για να τη βοηθήσει. Η αλληλεγγύη τζαι η αλληλοβοήθεια μεταξύ των κρατών καύκει τους τζαι πρέπει να σταματήσει για να συνεχίσουν οι μεγαλοτραπεζίτες να κερδοσκοπούν τζαι να δρουν ανενόχλητοι.

To be continued…

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Factum Bellum I


Στο 1984, ο Όργουελ είπε μια κουβέντα που έμεινε καρφωμένη στο νου. Με λλία λόγια, με την οικονομική ευημερία μιας χώρας τζαι του συστήματος της, παρουσιάζεται αύξηση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της. Αλλά τούτη η αύξηση του βιοτικού επιπέδου στερεί που την ελίτ λεφτά που εμπορούσε να καταχραστεί τζαι μειώσεις εξόδων (απολύσεις, πάγωμα μισθών, αφαίρεση οικονομικών δικαιωμάτων όπως 13ος τζαι 14ος) που εμπορούσε να κάμει. Που την άλλη, αν μειώσεις έτσι απλά το βιοτικό επίπεδο, παράλληλα έννα μειωθεί η κατανάλωση προϊόντων τζαι η βιομηχανική παραγωγή. Η λύση που ήβρεν το Εσωτερικό Κόμμα του 1984, ήταν ο πόλεμος. Υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, παράλληλα με την ανάγκη αύξησης της παραγωγής τζαι της φορολογίας. Ο πόλεμος, όμως, έννεν ανάγκη να εν πάντα στρατιωτικός. Κάποτε εν τζαι οικονομικός. Αλλά πάντα, εν κοινωνικός τζαι ταξικός.
Βέβαια, το πολίτευμα που έσιει η Δύση σήμερα, με το πολίτευμα που επέβαλε το Κόμμα στο βιβλίο, έσιει μεγάλη διαφορά. Κατ’ ακρίβειαν, έσιει μεγάλη διαφορά που οποιοδήποτε άλλον πολίτευμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τα νήματα κινούνται που την ελίτ, η οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εν αφανείς χρηματοδότες τζαι επενδυτές. Δηλαδή ο πρόεδρος της νυν υπερδύναμης, μπορεί να χάσει την εξουσία, να μπλεχτεί σε σκάνδαλο, να καταδικαστεί, αλλά μόλις φκει ο επόμενος η χώρα θα κινείται με τους ίδιους ρυθμούς, στα ίδια πρότυπα, ανεξαρτήτως πολιτικής μαριονέτας που φαίνεται. Το ότι οι χειριστές της αυτοκρατορίας εν αφανείς τζαι εν έχουν στην ουσία εθνικότητα, κάμνει δύσκολο το να χάσουν την εξουσία. Ακόμα τζαι αν η αμερικανική αυτοκρατορία καταρρεύσει, το κεφάλαιο απλά θα μετακομίσει σε άλλη χώρα τζαι θα συνεχίσει που τζαμαί που έμεινε. Προς το παρών, τούτη η ελίτ εν στη Γουόλ Στριτ των ΗΠΑ. Η Γουόλ Στριτ έπιασε το όνομα της που έναν τοίχο που εχτίσαν κάποτε για να κρατεί τα γουρούνια εκτός της πόλης. Σήμερα, κρατεί τα εντός.
Κουμάντο στην αμερικανική οικονομία τζαι τα παγκόσμια χρηματιστήρια κάμνουν οι μεγαλοτραπεζίτες. Τα ίδια άτομα που ελέγχουν τζαι την Τράπεζα Ομοσπονδιακών Αποθεμάτων των ΗΠΑ, γνωστή ως Fed. Προσοχή όμως, έννεν Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων, αλλά Τράπεζα Ομοσπονδιακών Αποθεμάτων. Δηλαδή εν ελέγχεται που το κράτος. Τζαι απ’ότι ξέρω, εν η μοναδική χώρα με ιδιωτική κεντρική τράπεζα. Αφορμή για να δημιουργηθεί τούτον το όργανο ήταν η οικονομική κρίση του 1907 (παλιό φρούτο οι κρίσεις). Σε τούτων των πανικό, οι μεγαλοτραπεζίτες επροβάλαν την ανάγκη για ένα όργανο που θα μπορεί να εγγυηθεί τζαι να ξελασπώνει τες τράπεζες για να μπορεί να κινείται η οικονομία. Έτσι, εκάμαν ένα συνασπισμό των 12 μεγαλλύτερων εθνικών (στην αρκή, πολυεθνικών στην πορεία) τραπεζών που λειτουργεί ως κεντρική τράπεζα του κράτους τζαι αναλαμβάνει τη διαχείρηση του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος. Η Fed ιδρύθηκε το 1913 με την έγκριση του πρόεδρου Τόμας Γουίλσον. Ένας που τζείνους που αντιδρούσαν, ήταν ο Τσαρλς Α. Λίντενμπεργκ, μέλος του Κογκρέσου. Αφού επέρασε ο νόμος για δημιουργία της Fed, ο Λίντενμπεργκ εδήλωσε: «Από τώρα και στο εξής, οι οικονομικές κρίσεις θα κατασκευάζονται». Που την πλευρά του, ο πρόεδρος Γουίλσον, μετά τη λήξη της θητείας του απολογήθηκε στο λαό των ΗΠΑ γιατί, όπως είπε, εξεγέλασεν τον μια μια ομάδα τραπεζιτών τζαι η οικονομία έπεσε στα σιέρκα τους.
Αρχικά, υπήρχεν η προϋπόθεση ότι τα μέλη της Fed θα εγκρίνουνται που το κράτος, το οποίο θα ενημερώνεται για το χρήμα που ρέει εντός της. Τούτος ο αρχικός υποτυπώδης κυβερνητικός έλεγχος της Fed, εξαλήφτηκε στην πορεία με κάποιες παρεμβάσεις που ακολουθήσαν κάποια οικονομική κρίση. Μια που τες πιο σημαντικές αλλαγές σε τούτο το σύστημα έγινε το 1929, τζαμαί που το βιοτικό επίπεδο έμοιαζε να έσιει ανοδική πορεία μετά τον `Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε, όπως τζαι πριν λλία χρόνια, οι τράπεζες αρκέψαν να κάμνουν δάνεια απλόχερα. Στην πορεία 2-3 τράπεζες εκηρύξαν πτώχευση τζαι οι υπόλοιπες αρκέψαν να κάμνουν κατασχέσεις περιουσιών. Ο κόσμος εφοήθηκε τζαι άρκεψε να τραβά τα λεφτά του που τες τράπεζες τζαι οι επενδύσεις επαγώσαν μαζί με τη ροή της οικονομίας. Οι μεγαλοτραπεζίτες, αρνηθήκαν να χρηματοδοτήσουν το κράτος γιατί επροσέξαν κάποιες «δυσλειτουργίες». Η χρηματοδότηση εξεκίνησε το 1932 μετά που κάποιους όρους που εδέχτηκε η κυβέρνηση των ΗΠΑ: να κοπούν δραστικά ούλλες οι συντάξεις τζαι τα επιδόματα, να μειωθούν οι μισθοί τζαι οι αριθμοί των δημοσίων υπαλλήλων, τζαι τα μέλη της Fed να μεν χρειάζεται να εγκριθούν που την κυβέρνηση. Το βιοτικό επίπεδο έππεσε, ενώ η παραγωγή τζαι οι φορολογίες αυξήθηκε. Πράμα που εξανάγινε λλίο πιο μετά, στο `Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πρόσφατη οικονομική κρίση, ακολούθησε πιστά την ίδια ακριβώς συνταγή που εφαρμόστηκε το 1929. Το ρόλο του καμικάζι ανάλαβε τούτη τη φορά μια μεγάλη τράπεζα, που ήταν σύμβολο της αμερικανικής οικονομίας, έτσι ώστε ο πανικός να εν μεγαλλύτερος. Ο CEO της εξεκίνησε να διά υπέρογκα δάνεια σε μεγάλο αριθμό πελατών. Για να επισπευτεί η κατάρρευση, έδωκεν στους υπαλλήλους αρκετά μπόνους για να περάσει η τράπεζα το όριο της χρεοκοπίας. Οι 10.000 υπαλήλοι της Lehman Brothers στη Νέα Υόρκη έπιασαν συνολικά $2,5 δισ. μπόνους για τους εννιά μήνες εργασίας τους το 2008, μέχρι το Σεπτέμβρη που εχρεοκόπησαν. Μόλις ανακοινώνεται η χρεοκοπία, ο κόσμος αρκεύκει να αποσύρει τα χρήματά του από τις τράπεζες. Ως το Σεπτέμβρη του 2008, το μοναδικό εμπόδιο για την κρίση ήταν οι επενδυτές. Τζαι τζείνους εφοητσιάσαν τους ως το Δεκέμβρη, με τη σύλληψη του Μπέραρντ Μέντοφ. Ο πρώην τραπεζίτης έστησε κομπίνα, τζαι έφαεν που επενδυτές $65 δισ. τζαι με τη σειρά του έφαεν ποινή 150 ετών φυλάκισης (σε φυλακές πολυτελείας, εννοείται). Ο δικαστής που τον εκαταδίκασε, ο Ντένι Τσιν, εδήλωσε μετά την καταδίκη: «Δεν μας είπε όλα όσα ξέρει. Ξέρω ότι οργάνωσε την απάτη. Αυτό που δεν ξέρω είναι για ποιους δουλεύει». Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες κατά του Μέντοφ εγίνουνταν που το 2000, αλλά οι Αρχές εσυγκινήθηκαν μόνο μετά την κατάρρευση της Lehman.
Οι εργοδότες, που την πλευρά τους, είδαν ευκαιρία να μειώσουν τα έξοδά τους με απολύσεις τζαι μειώσεις μισθών. Ακόμα τζαι να μεν υπήρχε κρίση, ήταν να δημιουργηθεί κάτω που έτσι συνθήκες, αφού ο κόσμος χωρίς δουλειά, λεφτά τζαι ασφάλεια, εσταμάτησε να αγοράζει. Τζαι μόλις οι επενδύσεις στες ΗΠΑ παγώνουν, εν ζήτημα χρόνου να περάσει η κρίση τον Ατλαντικό. Η κυβέρνηση Ομπάμα, σε τζείνη τη φάση επροωθήσαν το «σχέδιο διάσωσης τραπεζών». Εζήτησε $780 δισ. για τη «διάσωση της οικονομίας». Ο πρόεδρος της επιτροπής τραπεζικών θεμάτων του Κογκρέσου, Κρις Ντοτ, εζήτησε εξηγήσεις για το ποσό. Η απάντηση του εκπρόσωπου του θησαυροφυλακίου ήταν ούλλα τα λεφτά: «Το ακριβές ποσό δεν υπολογίστηκε με βάση έρευνες, απλά θέλαμε να καταλήξουμε σε ένα πολύ μεγάλο ποσό»… Το σχέδιο στην τελική του μορφή ήταν σε 1070 σελίδες τζαι εδώθηκε στα μέλη του Κογκρέσου μιαν ώρα πριν τη ψηφοφορία. Το σχέδιο τελικά εγκρίθηκε, αφού πολλά μέλη του Κογκρέσου (Ρεπουμπλικάνοί τζαι Δημοκρατικοί) εκατάγγειλαν ότι εδέχτηκαν απειλές με την επιβολή στρατιωτικού νόμου αν δεν περάσει. Μέσα σε τούτες τες σελίδες του σχεδίου, ήταν τζαι μια πρόνοια ότι η κυβέρνηση δεν ασκεί πλέον έλεγχο στο που πηαίνουν τα λεφτά που φεύκουν που τη Fed. Μέσα στους θκυο επόμενους μήνες, το Φεβράρη του 2009, εφύαν που την Fed 9,7 τρισ. δολάρια. Τα 780 δισ. επήαν στες τράπεζες. Τα υπόλοιπα σε «μυστικές επενδύσεις», σύμφωνα με τους εκπρόσωπους της Fed.
To be continued

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Old school!

Για τους νέους που εν τους ξέρουν τζαι τους παλιούς που εν έτυχε να τους γνωρίσουν, οι Beastie Boys επηρέασαν την εξέλιξη της μουσικής όσο λλία συγκροτήματα. Εξεκινήσαν το 1979 τζαι ακόμα συνεχίζουν ακάθεκτοι, χωρίς να αποφασίζουν να ωριμάσουν. Αρκέψαν ως πανκ, αλλά γλήορα επεράσαν στο χιπ-χοπ (ήταν που τους πρώτους λευκούς που ετολμήσαν) τζαι επειραματίζουνταν με συνδιασμούς φανκ, ροκ τζαι ηλεκτρονικής μουσικής για να δημιουργήσουν το δικό τους στυλ. Όσο αφορά τους στοίχους, εδιατηρήσαν ένα κωμικό στυλ που το εμπλουτήσαν μαζί με ιδιοφυέστατες ρύμες, που εγίναν σημείο αναφοράς για τους επόμενους ράπερ.
Ακολουθούν θκυο βίντεο τους που το 1998 για τα τραούθκια Bodymovin τζαι Intergalactic. Ο προϋπολογισμός τους ήταν χαμηλός τζαι τα εφέ τους λλία, αλλά εκάμαν τα μόνοι τους με πολλή χιούμορ τζαι φαντασία. Το πρώτο εμπνευσμένο που ταινίες τύπου James Bond τζαι το δεύτερο που ιαπωνέζικες ταινίες τρόμου των ‘80s. Ακολουθούν οι στοίχοι. Enjoy.





Bodymovin

"Ready one, you will do this four times with the left
four with the right then eight times with both, then repeat"

Ah..clap your hands..

Body movin' body movin'
A1 sound in the town so soothing
Body movin' body movin'
We be getting down and you know we're crush groovin'

Now let me get some action from the back section
We need body rockin' not perfection
Let your back bone flip but don't slip a disc
And let your spine unwind just take a risk
I wanna' do the freak until the break of dawn
Tell me party people is that so wrong
The ship is docking inter-lockin
And up-rockin' electro-shocking
We're getting down computer action
Do the robotic satisfaction
Now all of y'all ah get off the wall
Have a ball and get involved with

Body movin' body movin'
A1 sound' sound so soothing
Body movin' body movin'
We be getting down and you know we're crush groovin'

"Stand erect, arms down. Swing left arm big same with the right"

Flame on, I'm gone
I'm so sweet like a nice bon bon
Came out rapping when I was born
Mom said rock it 'til the break of dawn
Puttin bodies in motion 'cause I got the notion
Well like Roy Cormier with the coconut lotion
The sound of the music makin' you insane
You can't explain to people this type of mind frame
And like a bottle of Chateau Neuf Du Pap
I'm fine like wine when I start to rap
We need body rockin' not perfection
Let me get some action from the back section

Body movin' body movin'
A1 sound in the town so soothing
Body movin' body movin'
We be getting down and you know we're crush groovin'

"Left arm ready and one, and again, stand erect"

Mike D huhaa with the master plan
I said ooh my my and thank you ma'am
And when I grab the mic you scream ooh, uh, excuse me
The creme de la creme is who I am
MCA where have you been
Packed like sardines in the tin..tin
So kick off your shoes and put on your swim fins
'Cause when it comes to quarries I'm known to swim
And Adrock light up the place
And if you pull my card you pull the ace
And if you ask me turn up the bass
And if you play defender I could be your hyper space so

Body movin' body movin'
A1 sound in the town so soothing
Body movin' body movin'
We be getting down and you know we're crush groovin'

"You will do eight hops on the left, eight on the right
Four left four right, two left, two right, the one each
Left right, left right. Start and land on the balls of the feet
Left foot, ready it's one two three four five"


Intergalactic

"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
"Another Dimension Another Dimesnsion"
"Another Dimension Another Dimesnsion"
"Another Dimension Another Dimesnsion"
"Another Dimension Another Dimesnsion"
"Another Dimension Another Dimesnsion"
"Another Dimension Another Dimesnsion"
Well now don't you tell me to smile
You stick around I'll make it worth your while
Got numbers beyond what you can dial
Maybe it's because I'm so versatile
Style profile I said
It always brings me back when I hear Ooh Child
From the Hudson River out to the Nile
I run the marathon just up until the very last mile
Well if you battle me I will revile
People always say my style is wild
You've got gall you've got guile guile
To step to me I'm a rapophile
If you want to battle you're in denial
Coming from Uranus to check my style
Go ahead put my rhymes on trial
Cast you off into exile
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
Jazz and Awol that's our team
Step inside the party disrupt the whole scene
When it comes to beats well I'm a fiend
I like my sugar with coffee and cream
Well I gotta' keep it going keep it going full steam
Too sweet to be sour too nice to be mean
Well on the tough guy style I'm not too keen
To try to change the world I will plot and scheme
Mario C likes to keep it clean clean
Gonna' shine like a sunbeam beam
Keep on rappin' cause that's my dream dream
Got an A from Moe Dee for sticking to themes
Now when it comes to envy y'all is green
Jealous of the rhyme and the rhyme routine tine
Another dimension new galaxy
Intergalactic planetary
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
Well from the family tree of old school hip-hop
Kick off your shoes and relax your socks
The rhymes will spread just like a pox
'Cause the music is live like an electric shock
I am known to do the Wop wop
Also known for the Flintstone Flop flop
Tammy D getting biz on the crop crop
Beastie Boys known to let the beat drop
"Mmmh..drop" "Do it"
Now when I wrote graffiti my name was Slop
If my rap's soup my beats is stock
Step from the tables when I start to chop
I'm a lumber jack DJ Adrock
If you try to knock me you'll get mocked
I'll stir fry you in my wok
Your knees'll start shaking and your fingers pop
Like a pinch on the neck of Mr. Spock
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
"Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic"
"Another Dimension Another Dimesnsion"
"Another Dimension Another Dimesnsion"
"Another Dimension Another Dimesnsion"
"Another Dimension Another Dimesnsion"
"Another Dimension Another Dimesnsion"
"Another Dimension Another Dimesnsion"
"Do it"

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Το χασισοχώρι


Στην Ελλάδα, κοντά στο Σιδηρόκαστρο, έσιει ένα μιτσή χωρκό με 300 κατοίκους. Το Στρυμονοχώρι Σερρών. Η βλάστηση γυρώ που το χωρκό εν άγρια τζαι πλούσια, χάρη στο ποταμό Στρυμόνα που περνά που την περιοχή. Αλλά, η φύση στην περιοχή έσιει μιαν ιδιαιτερότητα. Εν γεμάτη άγρια ινδική κάνναβη. Έτσι, κάθε χρόνο, που έρκεται η εποχή τους, το χωρκό περικυκλώνεται που χασισόδεντρα, που βλαστούν μόνα τους ανάμεσα σε βάτα, βατομουριές τζαι καλλιέργειες με τριφύλλι ή καλαμπόκι.
Η φύση, όμως, έκατσε βαρετή σε έναν 34χρονο οικογενειάρχη που το χωρκό, πατέρα θκυο παιθκιών. Ο φτωχός εττεμπέλιασε τζαι εν εξεχόρτισε τα χωράφκια του. Έτσι, πριν λλίες μέρες εσυλλάβαν τον για καλλιέργεια 235 χασισόδεντρων! Ο δικηγόρος του εκατάφερε να τον φκάλει που τα κρατητήρια, αλλά εκκρεμεί δίκη. Εν άδικο, λαλεί, «το χωριό είναι κατάμεστο από δεκάδες χιλιάδες χασισόδεντρα, από 25 πόντους έως 2 μέτρα!».
Οι δημοτικές αρχές πάντως της περιοχής υπερασπίστηκαν τον 34χρονο. «Πράγματι, ανάμεσα στα χιλιάδες αγριόχορτα που φυτρώνουν από μόνα τους στην περιοχή υπάρχουν και πολλά δενδρύλλια ινδικής κάνναβης», λαλεί ο δήμαρχος Σιντικής, Απόστολος Καρύδας. Η συνέχεια έννα παιχτεί στα δικαστήρια.
Πάντως, καλού-κακού, όσοι έσιετε χωράφκια σύρτε ένα ξιχόρτισμα…

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Περίεργες συμπτώσεις



>>Τον Φερβάρη του 1918, στον ‘Α Παγκόσμιο Πόλεμο, ένας κεραυνός εχτύπησε το άλογο ενός εγγλέζου αξιωματικού, του ταγματάρχη Σάμερφορντ. Ο Σάμερφορντ έπεσε που το άλογο, εχτύπησε τζαι έχασε μέρος της ικανότητας κίνησης των ποθκιών του. Αποσύρθηκε που το στρατό τζαι εμετακόμισε στο Βανκούβερ του Καναδά. Το 1924, σαν εψάρευκε σε ένα ποταμό έπιασε καταιγίδα τζαι έψαξε καταφύγιο κάτω που ένα δέντρο. Το δέντρο εχτυπήθηκε που κεραυνό, έππεσε πάνω στον Εγγλέζο τζαι επαράλυσε η δεξιά μερκά του σώματος του. Έξι χρόνια μετά, το 1930, τζαι αφού εκατάφερε με πολλήν εξάσκηση να ξαναπερπατήσει, ο Σάμερφορντ επήεν ένα περίπατο σε ένα πάρκο. Εχτύπησεν τον κεραυνός τζαι τούτη τη φορά έμεινε μόνιμα παράλυτος. Θκυο χρόνια μετά επέθανε, αλλά οι ουρανοί εν εξεθυμάναν. Το 1936 ένας κεραυνός εχτύπησε τον τάφο του στο νεκροταφείο τζαι εκατάστρεψεν τον.


>>Το 1930 στο Ντιτρόιτ, μια απρόσεχτη μάνα άφηκε το μωρό της να κοντέψει στο παράθυρο τζαι το μωρό έπεσε κάτω. Για καλή τους τύχη, στο δρόμο, κάτω που το παράθυρο, επερπάταν ένας τύπος, ο Joseph Figlock. Το μωρό έπεσε πάνω στον Figlock τζαι ανακόπηκε η πτώση του. Κανένας που τους θκυο εν έπαθε τίποτε. Ένα χρόνο μετά, στον ίδιο δρόμο, κάτω που το ίδιο παράθυρο, η σκηνή επαναλήφθηκε. Το μωρό της απρόσεκτης μάνας έπεσε πάνω στον ίδιο τύπο τζαι κανένας που τους θκυο εν εχτύπησε.

>>Για τον Henry Ziegland εξαναέγραψα σε έναν άλλο ποστ (Κακαουστιές). Ο τύπος το 1883 εχώρισεν την φιλενάδα του. Τζείνης εγύρισεν της τζαι αυτοκτόνησε. Ο αρφός της τωρά έπιασε ένα όπλο τζαι επήε να τον σκοτώσει για να εκδικηθεί. Επυροβόλησεν τον Henry τζαι αστόχησε. Η σφαίρα έδωκε σε ένα δέντρο πιο πίσω. Ο Henry τωρά έπεσε χαμαί τζαι έμεινε. Ο άλλος ενόμισε ότι τον εσκότωσε τζαι αυτοκτόνησε. Είκοσι χρόνια μετά έθελε να κόψει το εν λόγω δέντρο τζαι εδυσκολεύκετουν. Ήρτεν του η έμπνευση να το ανατινάξει με δυναμίτη. Το δέντρο εδιαλύθηκε και η σφαίρα εκτοξεύτηκε προς τα πάνω του. Headshot!


>>Η ιστορία τούτων των διδύμων που το Οχάιο εγράφτηκε στο Reader's Digest το 1980. Οι θκυο τους εχωρίστηκαν μετά τη γέννα τζαι υιοθετήθηκαν που διαφορετικές οικογένειες. Χωρίς να έχουν καμιά επαφή μεταξύ τους, τζαι οι θκυο οικογένειες ονομάσαν τους James (James Lewis τζαι James Springer). Χωρίς να γνωρίζουνται, τζαι οι θκυο τους εγίναν μπάτσοι, είχαν χόμπι την ξυλουργική τζαι επαντρεύτηκαν γεναίτζες με το όνομα Linda. Τζαι οι θκυο εκάμαν γιούς, ο ένας ονόμασεν τον James Alan τζαι ο άλλος James Allan. Τζαι οι θκυο εχωρίσαν τζαι εξαναπαντρεύτηκαν γεναίτζες που τες ελαλούσαν Betty. Επίσης είχαν σιύλλο με το όνομα Toy. Εγνωριστήκαν εντελώς τυχαία στα 40 τους τζαι ανακαλύψαν τες ομοιότητες τους.

>>Το 1975, στες Βερμούδες, είσιεν ένα ατύχημα. Ένας ταξιτζής που εμετάφερε έναν πελάτη εχτύπησε μια μοτορούα τζαι ο οδηγός της επέθανε. Τη μοτορούα έπιασεν την ο αρφός του θύματος τζαι έσασεν την. Ένα χρόνο μετά, στον ίδιο δρόμο, ο ίδιος ταξιτζής που οδηγούσε το ίδιο ταξί εχτύπησεν τζαι τούτον τον αρφό με την ίδια μοτορούα τζαι εσκότωσεν τον. Τζαι επειδή η μοίρα είσιεν κέφκια, το ταξί είσιεν μέσα τον ίδιο πελάτη.


>>Ο Edgar Allan Poe έγραψε το 1838 το βιβλίο «The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket». Η ιστορία του ήταν για τέσσερις επιζώντες ενός ναυαγίου που ήταν σε μια βάρκα για πολλές μέρες τζαι αποφάσισαν να σκοτώσουν τζαι να φαν τον καμαρότο, που το όνομα του ήταν Richard Parker. Δεκαετίες μετά, το 1884, το πλοίο Mignonette εναυάγησε. Εζήσαν τέσσερα άτομα τζαι εμείνα πάνω σε μια βάρκα για μέρες. Τελικά, οι τρεις εσκότωσαν τζαι εφαν τον καμαρότο. Το όνομα του ήταν Richard Parker.

>>Ο Joseph Aigner ήταν ένας γνωστός ζωγράφος τον 19ο αιώνα. Είσιεν μανιοκατάθλιψη τζαι επροσπάθησε αρκετές φορές να αυτοκτονήσει. Στα 18 του, επροσπάθησε να κρεμαστεί, αλλά εσταμάτησεν τον ένας άγνωστος μοναχός. Στα 22 του, εξαναπροσπάθησε αλλά εσταμάτησεν τον πάλε ο ίδιος μοναχός. Οκτώ χρόνια μετά εκαταδικάστηκε σε θάνατο με κρεμάλα, λόγω των πολιτικών του απόψεων. Ο ίδιος μοναχός επέμβηκε τζαι εζήτησε χάρη τζαι τελικά εδώκαν του την. Στα 68 του, ο Aigner εκατάφερε τελικά να αυτοκτονήσει με ένα πιστόλι. Την κηδεία έκαμεν την ο ίδιος μοναχός, το όνομα του οποίου ο Aigner εν έμαθε ποττέ.


>>Ο Mark Twain, γνωστός αμερικανός συγγραφέας, εγεννήθηκε τη μέρα που εμφανίστηκε ο κομήτης του Halley το 1835 τζαι πέθανε τη μέρα της επόμενης εμφάνισής του το 1910. Επρόβλεψε το μάλιστα τζαι ο ίδιος το 1909. «Ήρθα με τον κομήτη του Halley το 1835. Έρχεται ξανά του χρόνου και αναμένω να φύγω μαζί του».

>>Το 1899, ένας κεραυνός εσκότωσε έναν άντρα στην αυλή του σπιθκιού του στο Ταράντο της Ιταλίας. 30 χρόνια μετά, το 1929, ο γιος του εσκοτώθηκε στο ίδιο σημείο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. 10 χρόνια μετά, το 1939, στο ίδιο πάλε σημείο, ένας κεραυνός εσκότωσε τζαι ένα τρίτο άτομο. Τον εγγονό του πρώτου τζαι γιο του δεύτερου.

>>Στες 13 Φεβρουαρίου 1743, ένας Γάλλος, ο Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε για το φόνο του πατέρα του. Ακριβώς 100 χρόνια μετά, στες 13 Φεβρουαρίου 1843, ένας άλλος Γάλλος με το ίδιο όνομα, Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε πάλε για το φόνο του πατέρα του. Οι θκυο τους εν είχαν καμία απολύτως συγγένεια.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Εχάθηκεν το κελεπούρι



Κακά μαντάτα για τους εργένιες. Η Elaine Davidson επαντρεύτηκε. Η 42χρονη Βραζιλιάνα εν γνωστή ως η γεναίκα με τα πιο πολλά piercing, αφού μετρά ως τωρά 6.925. Η Elaine επαντρεύτηκε την Τετάρτη στο Εδιμβούργο. Ο τυχερός γαμπρός εν ο Douglas Watson τζαι, απ’ ότι φαίνεται, εν που τα πιο αταίρκαστα ζευκάρκα.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Women ⇔ Men

LSD

Έσιει λλίες μέρες, ξυπνώ τζαι έχω ένα τραούδι καρφωμένο στο νου μου. Άκουσα το, ετραούδησα το, αγνόησα το, πάλε εν τζαμαί. Είπα να το κάμω ποστ πέρκει ξεκολλήσει. Εν ένα παλιό κομμάτι των Beatles, του 1967. Που την εποχή που ο πουριτανισμός ήταν στο αποκορύφωμα του τζαι επροσπαθούσε να λογοκρίνει τη μουσική για να ανακόψει το κίνημα των HIPPIE (Help In Promoting Peaceful Individual Existence). Κανένας εν εμπορούσε να μιλήσει ασπούμε στα τραούθκια του για ναρκωτικά. Έτσι, το Lysergic Acid Diethylamide (LSD) έγινε Lucy in the Sky with Diamonds.
Enjoy.



Lucy in the Sky with Diamonds

Picture yourself in a boat on a river
With tangerine trees and marmalade skies
Somebody calls you, you answer quite slowly
A girl with kaleidoscope eyes

Cellophane flowers of yellow and green
Towering over your head
Look for the girl with the sun in her eyes
And she's gone

Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds, ah

Follow her down to a bridge by a fountain
Where rocking horse people eat marshmallow pies
Everyone smiles as you drift past the flowers
That grow so incredibly high

Newspaper taxies appear on the shore
Waiting to take you away
Climb in the back with your head in the clouds
And you're gone

Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds, ah

Picture yourself in a train in a station
With plasticine porters with looking glass ties
Suddenly someone is there at the turnstile
The girl with kaleidoscope eyes

Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds, ah

Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds, ah

Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Cat vs Aligator

Για όσους είδαν το Cat vs Babysitter τζαι εν εντυπωσιαστήκαν γιατί ο αντίπαλος ήταν ακίνδυνος, ήβρα το τζαι τούτο που τη Νέα Ορλεάνη. Σε μια φάση ο αλιγάτορας πάει τζαι φέρνει ενισχύσεις, αλλά τίποτε...



Το ανώτερο σχόλιο στο youtube κάτω που το φιλμάκι: "Chuck Norris called, he wants his cat back". :P

Πάει, εγέρασα...



Το Σάββατο εφκήκα έξω τη νύχτα. Η προηγούμενη φορά που εφκήκα ήταν πριν 8-9 μήνες σε psychedelic party σε μια παραλία. Τούτην τη φορά όμως ήταν εντελώς διαφορετική η έξοδος. Bachelor party ενός φίλου (καμιά σχέση με τα party που επερίγραψε η Rania όμως). Η νύχτα εξεκίνησεν ωραία. Επήαμε για φαΐ, εκόψαμεν τες κουβέντες μας, εφάμεν καλά, ήπιαμε καμιά μπυρούα. Παρόλο που εν έξερα τα παραπάνω παιθκιά, ήταν πολλά εντάξει άνθρωποι τζαι ευχάριστη παρέα. Οι προτιμήσεις μας όμως στη διασκέδαση διαφέρουν υπερβολικά. Γι'αυτό, μετά που το φαΐ επήαμε σε μιαν μπουζουκοκατάσταση.
Μόνο με την ιδέα της μουσικής που θα άκουα τζειμέσα, είχα έναν κόμπο στο στομάσιη. Όι λαϊκά ρε γμτ, εν τα αντέχω. Μόλις εμπήκαμε όμως στην μπουζουκοκατάσταση, η μουσική που άκουσα εν ήταν τίποτε όπως το επερίμενα. Έπαιζεν το Eye of the Tiger. WTF, λαλώ! Αλλά όπως έπαιζε το τραούδι, εμπήκε ρεμίξ μια λαϊκούρα. Σοβαρομιλώ. Εμιξάραν Eye of the Tiger με λαϊκό κομμάτι. Που τζαμαί τζαι τζει, η μουσική ήταν ακριβώς όπως την επερίμενα (με εξαίρεση ένα αξιοσημείωτο σόλο φκιολί). Σε μια φάση μάλιστα ενόμιζα ότι είχαν παραπάνω τραουδιστές τζαι μουσικούς απ' ότι τραούθκια, αλλά τελικά τα τραούθκια ήταν παραπάνω, έστω τζαι με οριακή διαφορά. Η μουσική ήταν σε τόσην ένταση, όση να απαγορεύει την επικοινωνία. Για να μιλήσεις με το διπλανό σου έπρεπε να φωνάζεις τζαι σύντομα εγκατέλειψα κάθε προσπάθεια. Σε τζείνην τη φάση εσυνειδητοποίησα έντρομος ότι είμαι νηφάλιος. Οι μπύρες που ήπια με το φαΐ εν εκάμαν τίποτε. Εν θα έφκαινε η νύχτα έτσι. Ευτυχώς σύντομα ήρτεν τζαι το αλκοόλ. Έδωκα πάνω στο ουίσκι με τα μούτρα.
Μόλις ήπια αρκετά για να μπορώ να αγνοήσω τη μουσική, άρκεψα να περιεργάζουμαι το χώρο. Μόνο που τα bachelor τζαι τα hens, η μπουζουκοκατάσταση εγέμωνε άνετα. Σειρές σειρές μεγάλα τραπέζια μόνο άντρες ή μόνο γεναίτζες, με φουσκωτές κούκλες στες γωνιές. Είδα έναν ηθοποιό να περνά που τον έξερα που την τηλεόραση τζαι άλλους 10 που εσυμπεριφέρουνταν λες τζαι έπρεπε να τους ξέρω. Η πλειοψηφία των αντρών ήταν καλοντυμένη, με μπόλικα χημικά στο μαλλί, γυρμένοι πίσω στες καρέκλες με μόνιμα φουσκωμένο στήθος. Η πλειοψηφία των γεναικών είχαν τόσο μέικ-απ πάνω τους που αν τες έβλεπα ξανά μέρα εν επρόκειτουν να τες καταλάβω, ενώ το ντύσιμο τους ήταν αντιστρόφως ανάλογο της αυτοπεποίθησης τους. Ήταν ντυμένες ακριβώς τόσο προκλητικά, όσο εχρειάζετουν για να τραβήσουν αρκετά βλέμματα τζαι να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους.
Είσιε ψάρι που ένοιωθε πιο άνετα έξω που το νερό, απ' όσο ένοιωθα εγώ τζειμέσα. Ήμουν ο μόνος που εν εδιασκέδαζε τζαι ήταν ολοφάνερο. Αν τζαι η παρέα τζαι το ποτό εδιευκολύναν την κατάσταση, εν εκολλούσα τίποτε τζειμέσα. Τελικά είμαι τέλεια ξενέρωτος, όπως συνηθίζει να μου λαλεί μια φίλη. Σε μια φάση επιάσαν με τζαι τα κλειστοφοβικά μου. Είχα έναν άτομο να κάθεται 5 εκατοστά δεξιά μου, ένα άλλον 5 εκατοστά αριστερά μου, ενώ η καρέκλα του πισινού εκουμπούσεν στη δική μου τζαι εγώ ήμουν κολλημένος στο τραπέζι μπροστά. Με 1.000 βάσανα εκατάφερα να φκω έξω να πάρω αέρα. Εσυνηδητοποίησα ότι τα αυτιά μου έννεν καθόλου συνηθισμένα σε έτσι ένταση μουσικής. Όπως τζαι το στομάσιη μου στο ποτό. Γι' αυτό τζαι έφαα ούλλην την Κυριακή μου ως τωρά να πολεμώ το hangover. Εγέρασα πριν την ώρα μου. Εν κάμνω για έτσι ιστορίες τζαι ούτε μπορώ πλέον να τες ανεχτώ.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Alma Mater

Ένα που τα αγαπημένα μου συγκροτήματα σε ένα που τα αγαπημένα μου τραούθκια. Σκοτεινό τζαι ταξιδιάρικο, το Alma Mater εν που το πρώτο άλμπουμ των Moonspell, το Wolfheart (1995). Στην κάθε θέση τούτου του πορτογαλλέζικου συγκροτήματος βρίσκεται τζαι ένας που τους ανώτερους μουσικούς του είδους. Fernando Ribeiro να κάμνει ξόρκια στα φωνητικά, Miguel Gaspar να χτυπά τα ντραμς ώσπου να ζητήσουν έλεος, Ricardo Amorim να μας ταξιδεύκει με την κιθάρα, Pedro Paixão να χορεύκουν τα δάκτυλα του στα πλήκτρα τζαι João Pedro να επιβάλλει ρυθμό με το μπάσο. Σήμερα στο μπάσο εν ο Aires Pereira, που εκέρδισε τη θέση του στο συγκρότημα μετά που τρεις άλλους μπασίστες.
Enjoy...



Alma Mater, Moonspell

Mother Tongue speaks to Me
In the strongest way I've ever seen
I know that she sees in Me
Her proudest child, her purest breed

She speaks to Me in colours
That I can't really understand
I only know that they are ours
And to those I'll proudly bend

For I am your only child
And you my dearest mystery
From an ancient throne I defy the world
To kneel before the Power within.

For I am your only child
And you my dearest mystery
World can't you see it?
Am I alone in my belief?

Virando costas ao mundo
Orgulhosamente sós
Glória antiga, volta a nós!

ALMA MATER!

Breaking waves announce my Bride
It is the only way the Sea could sing
Legends of Lusitanian pride
He sings the words I cannot spring

At the Moon Mountain six wolves cry
Your lost glory we'll regain or die

For I am her only child
And she is my dearest mystery
Pagan Gods in conspiracy
For the sword of Tyranny

Mother Tongue has spoke to thee
In the strongest way they've ever seen
World can't you see?
I am not alone in my belief.

ALMA MATER!

Virando costas ao Mundo
Orgulhosamente sós
Gloria Antiga, volta a nos!

ALMA MATER!

Mother Tongue has spoke to Me
In the strongest way I've ever seen
I know that she sees in Me
Her proudest child, her purest breed

She speaks to Me in colours
I can't really understand
I only know that they are ours
and to those I'll proudly bend

For I am her only child
And she is my dearest mystery
From an ancient throne I defy the world
To kneel before the powers within.

For I am her only child
And she is my dearest tragedy
World can't you see it?
I am not alone in my belief.

Virando costas ao Mundo
Orgulhosamente sós

ALMA MATER!