src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Chief Cochise

Όταν εδιαλυθήκαν οι Rage Against the Machine το 2000, μετά την αποχώρηση του Zack de la Rocha, τα υπόλοιπα τρία μέλη του συγκροτήματος εψάξαν αντικαταστάτη. Ένας που τους υποψήφιους ήταν ο B-Real των Cypress Hill. Πολλοί ελπίζαν ότι θα πιάσει τη θέση λόγω των στενών επαφών που είχαν τα θκυο συγκροτήματα, αλλά οι εναπομήναντες αποφασίσαν να μεν πιάσουν άλλον ράπερ, για να μεν υπάρχει σύγκριση με τον Zack.
Τελικά, τη θέσην έπιασεν την ένας άνθρωπος που κατ' εμένα έσιει μια που τες πιο δυνατές φωνές στο χώρο της ροκ: Ο Chris Cornell, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Soundgarden. Έτσι, ο Cornell, μαζί με τον Tom Morello (κιθάρα), τον Tim Commerford (μπάσο και δεύτερη φωνή) και τον Brad Wilks (ντραμς) εδημιουργήσαν τους Audioslave. Προυπόθεση που έθεσε ο Cornell ήταν να μεν ασχοληθούν με πολιτική. Μετά που τρία επιτυχημένα άλμπουμ το συγκρότημα εδιαλήθηκε το 2007, αφού οι τρεις εψάξαν και ήβραν πάλε τον Zack, εξαναενώσαν τους Rage Against the Machine και επιστρέψαν στο πολιτικό rap metal για να κάμουν εκστρατεία για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο.
Το πιο κάτω εν ένα που τα αγαπημένα μου κομμάτια που εκυκλοφόρησεν το "πυροτέχνημα" Audioslave. Μουσική χαρακτηριστική των Rage, φωνή που εθύμιζε Audioslave και beat "δανεισμένο" που Led Zeppelin (Whole Lotta Love). Το τραγούδι, Cochise, έπιασεν το όνομα του που έναν αρχηγό των Απάτσι. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αρχηγούς, που εφοηθήκαν την εισβολή των λευκών στα εδάφη τους το 1861 και εξεπουλούσαν τη γη τους για το τομάρι τους και κάσιες αλκοόλ, ο Cochise (ηγέτης της φυλής Chokonen-Chiricahua) αποφάσησε να τους αντιμετωπίσει. Μετά που μιαν ομιλία σε μια σύναξη αρχηγών (που την οποία εμπνεύστηκε ο Morello το τραγούδι), εκατάφερε να εξασφαλύσει αρκετή στήριξη για να αντισταθεί στην εισβολή. Τελικά οι λευκοί εκαταφέραν να νικήσουν, ως γνωστόν, αλλά ο Cochise έκαμεν τους να πληρώσουν κάθε σπιθαμή εδάφους με αίμα.
Cochise, enjoy.



Well I been watchin'
while you been coughin
I've been drinking life
while you've been nauseous
and so I drink to health
while you kill yourself
and I got just one thing
that I can offer

Go on and save yourself
and take it out on me
Go on and save yourself
and take it out on me yeaaaah!

well I'm not a martyr
I'm not a prophet
and I won't preach to you
but here's a caution
you better understand
that I won't hold your hand
but if it helps you mend
then I won't stop it

Go on and save yourself
and take it out on me
Go on and save yourself
and take it out on me
Go on and save yourself
and take it out on me
Go on and save yourself
and take it out on me yeaaaaah!

drown if you want
and I'll see you in the bottom
where you crawl
on my skin
and put the blame on me
so you don't feel a thing

Go on and save yourself
and take it out on me
Go on and save yourself
and take it out on me
Go on and save yourself
and take it out on me
Go on and save yourself
and take it out on me yeaaaahh!!!!

17 σχόλια:

  1. παρακολούθησα στενά τους soundgarden και τους RATM αλλά μετά έχασα το power group audioslave! αναμφίβολα πολύ καλοί. btw ήξερες ότι η Βίσση εν κουμέρα του Cornell? μάλιστα του βάφτισε και μωρό. έννεν μόνο η Κύπρος μιτσιά, εν ο κόσμος ούλλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ήθελα να σχολιάσω αλλά δεν κατέχω. έτσι λέω απλά ΚΑΛΗΜΕΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΟΙΑ εν κουμέρα (!!!) του Cornell????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ποδηλάτης
    Μεν σοβαρομιλάς; Πράγματι, εν μιτσής ο κόσμος.

    @She Demon
    Καλημέρα!

    @Invictus
    Πράγματι. Όι λαομόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προτιμώ τους U2 που παραμένουν αδιάλυτοι και ποντάρω στο επόμενο cd τους που ελπίζω να περιέχει ένα τραγούδι καινούριο που είπαν στη συναυλία.

    επίσης ο Μοτορτζής πμου είπε ότι υπάρχει σύνδρομο που σε πιάνει μετά από συναυλία των U2 και έκατσα η ευκολόπιστη και κάνω search να δω τι παίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, αλλά ο Μπόνο έσιει κουμέραν τη Βίσση; Έστω την Βανδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλά καλό κομμάτι. Ακουστά είχα τους Αudioslave !!

    Tζαι οι Μetallica εν αδιάλυτοι, οι Maiden, οι Megadeth κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Metallica εππέσαν που την υπόληψη μου όταν έγινε γνωστό ότι χρησιμοποιούν τραούθκια δικά τους (μεταξύ άλλων) σε μεγάλην ένταση για να βασανίζουν κρατούμενους στο Γκουαντάναμο. Ούλλοι οι υπόλοιποι καλλιτέχνες εκαταδικάσαν την ενέργεια, ο James Hetfield εδήλωσε περήφανος που χρησιμοποιούν τη μουσική τους ως βασανιστήριο για το καλό των ΗΠΑ. Η μουσική του, λαλεί, εν δυνατή και αντιπροσωπεύκει κάτι που αντιπαθούν οι κρατούμενοι: την ελευθερία. Εμετάνωσα την ώρα και τη στιγμή που αγόρασα ποτέ άλμπουμ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι, σοβαρομιλώ. όντως οι U2 εν αδιάλυτοι και δεν χωνεύονται εύκολα :) αστείο Μάνα μεν παρεξηγήσεις. επίσης οι radiohead εν αδιάλυτοι!

    και ναι είναι αλήθκεια ότι η Βίσση εβάφτισε το μωρό του Chris Cornell. το superuknown των soundgarden είναι από τα αγαπημένα μου όλων των εποχών και των μηνών και των ημερών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμένα το αγαπημένο μου των Soundgourden εν το Blackhole Sun. Όποτε κάμω λλίον τζαιρό να το ακούσω ξυπνώ με τη μελωδία του κολλημένη στο νου μου, όπως το reminder.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν, όταν ακούω R.A.T.M. θέλω να πάρω φόρα και να δώκω πα΄στους τοίχους. Με την καλή έννοια. Δλδ σαν να θέλω να κάμω επανάσταση να πούμε.
    Θυμάμαι που ήμουν λύκειο και έβλεπα στην ΕΡΤ το Jammin κι έβλεπα το βίντεο κλιπ του Blackhole Sun και μου φαινόταν πολύ αλλόκοτο και σουρεάλ, ταυτόχρονα ωραίο. Και είναι! Μου αρέσει και το Sunshower του Cornell, πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χεχε, εγώ πάντα ελάλουν ότι κάμνουν με να θέλω να μπουκάρω με το αυτοκίνητο στην αμερικανική πρεσβεία. Το Blackhole Sun και εγώ εν που το Jammin που το έμαθα. Τελικά τζείνη η εκπομπή εξύπνησε μουσικά πολλήν κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ουουυου, καλά νάσαι! Την έβλεπα φανατικά, θυμάμαι.
    Μα είπαν έτσι οι Metallica, α; Λαμπρόν να τους κάψει τζαι τούτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραίο ποστ και τις μας θύμισες και εσύ με τις μουσικές σου! Αρέσκει μου πολλά το συγκεκριμένο τραγούδι. Είδες η Βίσση όμως;; Κουμπαριλλίκκια με τον Cornell..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φακκ δις ποστ >:[

    αρχικά εχάρηκα που έμαθα την ιστορία των RATM και Soundgarden (ήταν τότε που επέστρεφα στην πατρίδα και έμεινα με όσα έξερα).

    Ύστερα εχαλάστηκα ΠΑΡΑ πολλά με την βίσση τζιαι τον Cornell - ασπούμε, ΠΟΘΘΕΝ ΩΣ ΤΑ ΠΟΘΘΕΝ???

    Τζιαι ύστερα με τους μεττάλλικα.

    ειδικά με το τελευταίο εκκρεμίστην ο κόσμος μου...

    ντέμιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εννοήτουν ότι ήταν να το ψάξω

    http://hollywood.greekreporter.com/2009/04/07/greek-singer-anna-vissi-baptizes-chriss-cornells-son/

    παραδόξως, ακούστηκε μου έως και συμπαθητικό.

    πάμε για το άλλο τωρά...

    οκ, ήβρα τον Χέτφηλτ σε βίτεο αλλά έκλεισα το γιατί ακούετουν πολλά πίμπο τζι εν έθελα να ξενερώσω τζι άλλο :ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τζαι εγώ εσπάστηκα πολλά με τον Χέτφιλντ. Έτσι εν η φάση του όμως και έτσι ήταν πάντα, άσχετο αν το εξέραμε ή όι. Ρεπουμπλικανάς υπερπατριώτης god-bless-america-and-no-place-else φάση.
    Thx για το link.

    ΑπάντησηΔιαγραφή