src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Oh, sweet irony!



Ο Πάουελ και η Όλα εγνωριστήκαν που ήταν 12 χρονών στο σχολείο τους στη Βαρσοβία και που τότε εν μαζί. Στην εφηβία τους, ο Πάουελ έγινε νεοναζί και η Όλα ακολούθησεν τον στη νέα του φιλοσοφία. Ξέρετε, για ούλλα φταιν οι ξένοι, η λευκή φυλή εν η ανώτερη, οι Εβραίοι εν το σιειρότερο κακό και μπλα μπλα μπλα. Στα 18 τους επαντρευτήκαν και εζούσαν μιαν τυπική νεοναζιστική ζωή. Επηαίναν σε ρατσιστικές εκδηλώσεις, εμισούσαν τους Εβραίους, ο Πάουελ έδερνεν ξένους με τους παρέες του και ξέρω 'γω κουβέντες. Λλία χρόνια μετά, η Όλα εσυναντήθηκεν με τη μάνα της μετά που χρόνια. Το ντοκιμαντέρ που εγύρισεν το CNN λαλεί ότι όσον και έξερε τη μάνα της. Τζαμαί που εμιλούσαν, η μάνα της είπεν της κάτι για τες "εβραϊκές ρίζες τους" και η Όλα ετάραξεν.
Αποφάσισεν να ψάξει στο αρχείο του Εβραϊκού Ιστορικού Ινστιτούτου της Πολωνίας και ανακάλυψεν ότι η μάνα της έσιει δίκιο. Η Όλα εν Εβραία. Τον τζαιρό του Χίτλερ, πολλοί Εβραίοι στην Ευρώπη (και ειδικά στην Πολωνία για ευνόητους λόγους) επαραποιούσαν τα έγγραφα τους για να μεν φαίνεται ότι ήταν Εβραίοι και να καταλήξουν σε κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το ίδιον έκαμε και η ράτσα της Όλα. Αλλά πως θα το ελάλεν του άντρα της του νεοναζί ότι η γεναίκα του ήταν Εβραία; Μιας και ήταν τζαμαί όμως, έψαξεν και για τον άντρα της. Τελικά, και τζείνος ήταν Εβραίος. Και οι θκυο τους ανήκαν στην "κατώτερη φυλή" που εμισούσαν. Αφού εξεπεράσαν το αρχικό σοκ, το ντοκιμαντέρ λαλεί εστραφήκαν στην εβραϊκή πίστη και άλλες "προπαγανδιστικές" ιστορίες. Εν έσιει σημασία, εμέναν άρεσεν μου ο τρόπος που την εφάαν.
Αν η μοίρα έσιει κέφκια ούλλα γίνουνται. Εγώ απορώ πάντως πόσοι που τούτους τους ρατσιστές που ξεφυτρώνουν τελευταία δαμέσα έχουν τούρκικο αίμα μέσα τους. Πόσοι που τούτους που επιτήθουνται και ξητιμάζουν τους ξένους έχουν αράπικο αίμα μέσα τους. Δυστυχώς οι Εγγλέζοι εφροντήσαν και εν αδύνατον να ακολουθήσει κανένας το οικογενειακό του δέντρο πολλά μακριά δαμέσα (ως και τα επίθετα του κόσμου αλλάξαν τα για να χαθούν τα ίχνη της γενιάς τους και εδιούσαν πλέον το όνομα του πατέρα στο παιδί ως επίθετο, προσθέτοντας ένα "ίου" στο τέλος, π.χ. Γεωργίου).

19 σχόλια:

  1. Μεγάλο βούκκο βάλε μεγάλον λόον μεν πεις λαλεί τζαι η γιαγιά μου!
    ΤΟ πιο ειρωνικό εν που ένα νησί που επεράσαν 100 πολιτισμοί που τα κρεβάθκια του δαμέ τζαι αιώνες, αντεπιτιθεται σε όποιον "λερώνει" την καθαρότητα της φυλής του.
    Ναι, υπάρχει τζιάλλος κόσμος εκτός που τους κυπραίους! Εν πολλά σιοκινγκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου φίλε, πολυ καλο το ποστ σου, όπως πάντα εύστοχο. Επειδή και εσύ και πολλοί άλλοι τελευταίως παραπέμπουν στα γεγονότα με τη σύγκρουση των δύο πορειών θα ήθελα να πω κάποια άλλη άποψη.
    Διαφωνώ με αυτούς που έκαναν την πορεία για τους παράνομους μετανάστες. Αλλά πιστεύω στο "θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου για να έχουν το δικαίωμα να το λένε". Αυτό το δικαίωμα πήγαν να τους το στερήσουν οι άλλοι που άλλαξαν το χώρο της δικής τους πορείας για να συναντηθούν μαζί τους και αναπόφευκτα να συγκρουστούν. Μετά όλοι βγήκαν να υποστηρίξουν τους αντιρατσιστές, και η κυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς, και να παρουσιάσουν τους άλλους ως ρατσιστές. Αυτή είναι η δημοκρατία μας; Δε συμφωνώ μαζί τους, ας αναλογιστούμε όμως τα αίτια που τους έκαναν να νιώθουν ότι έπρεπε να κάνουν τη διαμαρτυρία που έκαναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρω ότι εμμέσως πλην σαφώς για μένα ήθελες να γράψεις, μετά που σου είπα ότι κατάγομαι απευθείας από τους Ναϊτες της τρίτης σταυροφορίας που έπιασαν λιμάνι στη Λεμεσό... μάλιστα, όσοι τον ήξεραν λένε ότι φέρνω λίγο προς τονη προ προ προ προ προ παππου μου το Ριχάρδο το Λεοντόκαρδο, Richard για εμάς βεβαίως βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ στέκομαι στο ότι το γύρισαν στην εβραϊκή θρησκεία. Τζιείνος που έσιει, έσιει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε μου καλημέρα!
    Πολύ ωραίο και πάλι το ποστ σου. Μου άρεσε και εμένα η ειρωνία, είσαι τελικά αυτό το οποίο μισείς και καταδιώκεις... Απλά έκαμα μια σκέψη... όλοι αυτοί που κυνηγιύς τους ξένους και μπορεί να έχουν τούρκικο ή άλλο αίμα μέσα τους... δεν έχει σημασία αυτό... δεν κάνουμε τεστ dna... σημασία έχει αυτό που νοιώθεις πως είσαι (καθαρός έλληνας ή κυπραίος) και ανάλογα με αυτό πράττεις... είναι εδώ που κολλά η μόρφωση και η εκπαίδευση, να σε κάνει άτομο με ευαισθησίες, να σε μάθει την ιστορία και τον εαυτό σου...για τα επίθετα έχεις δίκαιο... εγώ έχω άλλο επίθετο από τους γονείς μου... λόγω εγγλέζων έπιαναν το επίθετο του εκάστοτε παππού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κάνω κατάχρηση για να πω κάτι στον ανώνυμο... Σε συγκρουσιακές καταστάσεις δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια... κι εμένα με προβλημάτισε μία φράση που φαίνεται πως είπε ο πρόεδρος του ΚΙΣΑ πως ήθελε να δοκιμάσει "την δημοκρατικότητα" των "άλλων"... δεν είναι θέματα αυτά να τα τραβάς για να δημιουργείς συγκρούσεις... Όμως, τι σημαίνει "θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου για να έχουν το δικαίωμα να το λένε". Υποστηρίζουμε τους πάντες ότι και να λένε??? Και σε αυτό που παραπέμπει ή προτρέπει να κάμουν κάποιοι άλλοι -έτσω, όχι οι ίδιοι-, αυτό που λένε? Και ποιά είναι τα αίτια που όπως λές τους έκαναν να λένε και να πράτουν όπως πράττουν? Δεν μιλάμε για μια πορεία τώρα? Μιλάμε για ενέργεις και δηλώσεις που υπάρχουν εδώ και καιρό και δεόχνουν πόσο σάπια είναι κάποια πράματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. polla wraia istoria...
    thimasai to touton:
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/6256173/Mahmoud-Ahmadinejad-revealed-to-have-Jewish-past.html

    Touton tzi annen eironia.
    H sigkekrimenh eidhsh, emfanistike se diafora media, tziai sth germania, alla mono gia merikes wres, tziai meta eksafanistiken:-)
    eni kserw annen alithkia, alla makari na enei:-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Blog Skepseon
    Ακριβώς. Αντί να γίνουμε παράδειγμα πολυπολιτισμικότητας, εγίναμε και ρατσιστές. Το μόνο που έλειπε να δούμε εν μαύρους ΚΚΚ και Εβραίους νεοναζί... Όι, περίμενε, τους τελευταίους είδαμεν τους...

    @Ανώνυμος
    Φίλε μου συμφωνώ. Εν γι'αυτό το λόγο που εν ασχολήθηκα άμεσα με το θέμα, γιατί οι αντιρατσιστές επιδιώξαν τη σύγκρουση και εδώκαν ελαφρυντικό στους ρατσιστές. Εφερθήκαν σιειρότερα που τζείνους. Ο σκοπός εν αγιάζει τα μέσα.

    @Μάνα
    Χεχε. Μπράβο, είδες, εθύμισες μου το Ριχάρδο και εσαντάνωσες με δευτερκάτικα.

    @Νυχτερινός Ποδηλάτης
    Οι ανθρώποι επεράσαν που μια κοσμοθεωρία που ελάλεν ότι η φυλή τους εν η ανώτερη, σε μιαν άλλη που λαλεί ότι η φυλή τους εν η εκλεκτή του θεού. Απλά και μόνο γιατί επιστεύκαν ότι ανήκαν στη συγκεκριμένη φυλή τη δεδομένη στιγμή.

    @Ωραία Ελένη
    Έτσι ένι. Το να νοιώθεις 100% Έλληνας ή Κυπραίος εν σημαίνει ότι είσαι και ανώτερος όμως. Ούτε ότι οι άλλοι εν κατώτεροι. Εν τα πάντα ζήτημα νοοτροπίας και εκπαίδευσης.
    Για το θέμα του ΚΙΣΑ, τούτοι οι αντιρατσιστές και καλά έπρεπε να ντρέπουνται που εδημιουργήσαν έτσι κατάσταση. Πε μου τωρά και να πάει ποιος θα τους παίρνει σοβαρά;
    Όσο για το ότι εν πιστεύκεις στο "θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου για να έχουν το δικαίωμα να το λένε", επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Εν καλά να εν τζαμαί, δημόσια, οι απόψεις τους ούλλους για να βλέπει και ο υπόλοιπος κόσμος τι ανθρώποι υπάρχουν, τι μυαλά έχουν και να κρίνουν οι ίδιοι ποιοι εν σωστοί και ποιοι λάθος. Αν δεν εγίνετουν η σύγκρουση, την πορεία των ρατσιστών θα την έβλεπε ο νούσιμος ο κόσμος, θα έσουζεν την κκελλέ του και θα εγύριζεν που την άλλην. Με το να προσπαθήσεις όμως να τους καταπιέσεις, μετατρέπεις τους ίδιους σε θύματα και διάς στες ιδέες τους υπόσταση προσπαθώντας να τες αποσιωπήσεις.

    @Postbabylon
    Χαχαχα, όι εν το είδα τούτον. Πρέπει να εν οι Εβραίοι που εκανονήσαν να αποσιωποιηθεί το θέμα. Εν θέλουν να τον διεκδικήσουν φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ρατσισμός είναι ό,τι πιο παράλογο έχει παράξει ο ανθρώπινος νους. Εγώ είμαι ανώτερος από εσένα, γιατί έτυχε να γεννηθώ στην συγκεκριμένη χώρα/ανήκω στην συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού. Φυσικά το ότι ακριβώς το ίδιο λένε όλοι οι ρατσιστές σε όλη την υφηλιο είναι ψιλά γράμματα...Άρα όλοι είμαστε ανώτεροι από τους υπόλοιπους. Φκάλε άκρη τωρά.

    Η ιστορία των Ναζί αναγεννημένων Εβραίων μου δείχνει ακριβώς αυτό. Εν τους έκατσε η ανωτερότητα της αρίας φυλής, επήαν στην ανωτερότητα της εβραϊκής. Εν τούτο που λαλούν τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς (χωρις πρόθεση για ρατσιστική διάθεση:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η φάση εν να βλέπεις Κυπραίους νεοναζί ή Τούρκους να φωνάζουν ναζιστικά συνθήματα σε (αντι)διαδήλωση στες ΗΠΑ για την τουρκική εισβολή. Και οι θκυο ομάδες τούτες θεωρούνται όμως κατώτερες φυλές που τους νεοναζί στη βόρεια Ευρώπη. Εν όπως που να υποστηρίζεις μια θεωρία που σε θεωρεί μέλος μιας κατώτερης φυλής και να μεν το καταλάβεις καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. heh, τι εκάμαν οι εγγλέζοι δηλαδή ένεκατάλαβα; και αγιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Εν όπως που να υποστηρίζεις μια θεωρία που σε θεωρεί μέλος μιας κατώτερης φυλής και να μεν το καταλάβεις καν." Μπράβο! Και φοβερή η ιστορία, πολύ επίκαιρη..
    Εγώ πρόσεξα ότι όσες φορές ήμουν απόλυτη στη ζωή μου, ερχόταν και με έβρισκε η αντίθετη άποψη κατακούτελα, σαν να μου έλεγε μια αόρατη δύναμη "έτσι για να μάθεις"! Και στον έρωτα και στη συμπεριφορά μου και στις εμπειρίες μου.
    Τελικά η διαλλαξία είναι μεγάλο πράμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ρίτσα
    Οι Εγγλέζοι σε ούλλες τες αποικίες τους είχαν σύστημα να «διαγράφουν» τα οικογενειακά δέντρα. Για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχήν, αν δεν ξέρεις ότι είσαι απόγονος μιας ράτσας που είσιεν την τάδε έκταση (συνήθως «ευγενικής» καταγωγής), εν θα μπορείς να την διεκδικήσεις πίσω που τους αποικιοκράτες κατόχους της. Που την άλλην, για λόγους χαλιναγώγησης ισχύος, εν έπρεπε να εμφανιστεί κανένας υπόδουλος απόγονος του κάθε ένδοξου ήρωα ή ηγέτη του παρελθόντος. Ο τρόπος που επετυχαίναν τούτην τη «διαγραφή» των οικογενειακών δέντρων ήταν να αλλάσσουν τα επίθετα του κόσμου. Τα επίθετα κάποτε έπιανεν τα κάποιος με έναν χαρακτηριστικό του (π.χ. αν ήταν γαλανομμάτης ελαλούσαν τον Γιάλλουρος, αν ήταν υιοθετημένος ήταν Αναγιωτός) και επερνούσεν τα στους απογόνους του και μια ράτσα εγίνετουν γνωστή με τούτον το επίθετο. Δαμέ ήρταν οι Εγγλέζοι και λαλούν σου ότι το επίθετο σου θα το πιάνεις που το όνομα του πατέρα σου. Αν είσαι Κωστής και ο πατέρας σου ήταν Αντρέας, θα είσαι ο Κωστής Αντρέου. Όι ο Κωστής Γιάλλουρος ασπούμε. Σε 2-3 γενιές εγίνετουν αδύνατον να ακολουθήσεις το οικογενειακό σου δέντρο. Κάποιοι εκαταφέραν και εκρατήσαν τα χαρακτηριστικά τους επίθετα ανεπίσημα, και επαναφέραν τα μετά που εφύαν οι Εγγλέζοι.

    @Πασχαλίνα
    Έτσι. Ποτέ εν πρέπει να είμαστε απόλυτοι και αδιάλλακτοι. Ειδικά αν έχουμε να κάμουμε με άλλους ανθρώπους, που εν τόσο πολύπλοκοι όσο και εμείς. Η τραγική ειρωνεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να περιμένει στο επόμενο καντούνι.

    @Post
    Rofl man.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ρίτσα ξανά
    Το ίδιο πράμα έγινε και στην Ελλάδα (πιθανότατα που τους βασιλείς μετά που αγγλική παρότρυνση). Έτσι σε μια φάση ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν την καταγωγή οποιουδήποτε Ελληνόφωνου με βάση την κατάληξη του ονόματος του (από Κύπρο σε -ίου, από Μικρά Ασία σε -όγλου, από Πόντο σε -ίδης, από Κρήτη σε -άκης κ.λ.π.). Χωρίς ο ίδιος να μπορεί να έβρει τες ρίζες του, αφού μπιορεί ο ίδιος να εν Αντρέου γιατί ο πατέρας του ήταν Αντρέας, αλλά ο πατέρας του ήταν Κωνσταντίνου γιατί ο δικός του πατέρας ήταν Κωνσταντίνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ξέρω για τούρκικο , αλλά αράπικο αίμα σίγουρα έχω μέσα μου εγώ, καταλάβουμε που την φάτσα (όι να νομίσετε πώς εν θωρκούμαι, δκιαβαίνω νομίζω). Όσο αφορά τα παιδια της ιστορίας, ωραία την επάθαν. Όσον αφορά το θέμα του ρατσισμού νομίζω προσεγγίζεται λανθασμένα, όλοι απορρίπτουμε τις ρατσιστικές συμπεριφορές, πρέπει όμως να προβληματιζόμαστε για τα αίτια που οδηγούν σε αυτές ώστε να αντιμετωπιστούν. Έχουμε ακόμα στάδια να περάσουμε εμείς οι κυπραίοι. Προς το παρόν οι ξένοι καθαρίζουν μας τα σπίτια, τους κήπους, χτίζουν κτλ, τι θα γίνει όμως όταν οι επόμενες γενιές τους αρχίσουν να μορφώνονται και να διεκδηκούν θέσεις που θέλουμε κι εμείς; (φυσικά με τα μέσα που κυριαρχούν δεν θα έχουν υπόθεση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα οι επόμενες γενιές τους εννάν ακόμα ξένοι; Ένας δεύτερης γενιάς μετανάστης εξακολουθεί να εν ξένος; Εγεννήθηκε, εμεγάλωσε και επήε σχολείο δαμέσα. Στην χώρα καταγωγής των γονιών του ενδεχομένως να μεν επήεν ούτε καν σαν επισκέπτης. Τούτοι πιστεύκω εν Κυπραίοι πλέον. Αν εν κανένας λεφτάς διούμεν του ηπηκοότητα πριν καλά-καλά κλείσει εξάμηνο δαμέσα και αν έζησε ούλλην του τη ζωή δαμέσα εν αξίζει να γίνει Κυπραίος; Αν εν έτσι το πρόβλημα μας έννεν ρατσιστικό, αλλά εν ταξικό.
    Το καλοκαίρι που ήταν το Μουντιάλ οι Τούρτζοι εκάμαν ολόκληρην ιστορία γιατί έπαιξε στην εθνική Γερμανίας ο Οζίλ. Εθέλαν τον τζείνοι, γιατί αν έσιεις λεφτά και είσαι "κάποιος" θέλουν σε ούλλοι, αν είσαι φτωχός "ξένος" που εν σε θέλει κανένας. Ο μιτσής (αν και έπιασεν τον πλέον ομάδα που εν χωνεύκω, η Ρεάλ) εν φοβερός ποδοσφαιριστής και πολλά καλόν παιδί. Οι Τούρτζοι ελαλούσαν ότι έπρεπε να παίζει στην εθνική Τουρκίας γιατί οι γονείς του εν μετανάστες που την Τουρκία. Άρεσεν μου πολλά η απάντηση του: Οι γονείς μου είναι Τούρκοι και είμαι περήφανος για την καταγωγή μου. Αλλά εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία. Ξέρω καλύτερα γερμανικά παρά τουρκικά και στην Τουρκία έχω πάει μόνο ως επισκέπτης. Πως γίνεται να μην είμαι Γερμανός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή