src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εν πάμεν καλά...



Κατ’ αρχήν, συγχαρητήρια στην Ομόνοια για το κύπελλο. Αλλά, ρε παιθκιά, εν γίνεται να καταστρέφουνται κτήρια τζαι άνθρωποι να δέχουνται επιθέσεις τζαι να το αποκαλείτε «πανηγυρισμό» τούτον το πράμα. Ok, δέχουμαι το, εν μόνο μια μειοψηφία τούτοι οι αχαΐρευτοι που το παίζουν χούλιγκαν γιατί εν cool ή εν τύφλα που το φανατισμό. Αλλά, τα σωματεία, οι οργανωμένοι τζαι οι υπόλοιποι νούσιμοι οπαδοί έπρεπε να τους πιάσουν τζαι να τους κόψουν το σιοινί. Εν τιμά καμιάν ομάδα να προστατεύκει έτσι ανθρώπους τζαι να αναγιώνει κούφους στον κόρφον της. Τζαι ένεν μόνον οι Ομονοιάτες. Οι παραπάνω μεγάλες ομάδες έχουν έτσι άτομα τζαι κουλιαντιρίζουν τα σε ούλλην την Κύπρο, όπου παίζουν.
Εχτές, μια φάουσα άτομα πελλαμένοι που την κατάκτηση του κυπέλλου τζαι φανατισμένοι προεκλογικά ως το κόκκαλο, αλωνίζαν τη Λευκωσία. Η αστυνομία λαλεί ήταν οπλισμένοι με μολότοφ, ρόπαλα τζαι άλλα επιθετικά όργανα. Εγίναν τζαι 18 συλλήψεις, αν τζαι τα άτομα που επιτεθήκαν στο μπαράκι Scarabeo, σύμφωνα πάλε με την αστυνομία, ήταν 500. Πάντως, ακούεται μου τόσον υπερβολικά μεγάλος ο αριθμός, όσο υπερβολικά μικρός τζαι ο αριθμός των συλλήψεων.
Εν εξενάκαμα σχετικό ποστ, αλλά μόλις άκουσα για την επίθεση στο Scarabeo, έμεινεν στο νου μου. Εμπήκαν μέσα, επιτεθήκαν σε θαμώνες τζαι ιδιοκτήτες τζαι εκάμαν τα λίμπα. WTF? Ήταν πολλοί οι αστυνομικοί στο σωματείο του ΑΠΟΕΛ τζαι εξεσπάσαν όπου ήβραν; Καλάν τα προεκλογικά περίπτερα του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ τζαι του ΕΛΑΜ, αλλά το μπαράκι τί τους έφταιξε;
Θκυο που τους ιδιοκτήτες του Scarabeo (εν ξέρω πόσοι το έχουν) τυχαίνει να τους ξέρω προσωπικά. Έρκουνταν συχνά σε νυχτερινό μαγαζί που εδούλεφκα για χρόνια τζαι ήμουν τζαι εγώ πελάτης τους σε έναν άλλο μπαράκι που είχαν, το Γαία. Μιλούμε για πολλά εντάξει ανθρώπους. Έχουν τες πολιτικές πεποιθήσεις τους τζαι εν πάντα ανοιχτοί σε συζήτηση, αλλά καθόλου φανατισμένοι με οποιοδήποτε τρόπο. Εν Αποελίστες; So fucking what? Μέσα στην παρέα τους εν τζαι οργανωμένοι της Ομόνοιας; Δηλαδή επειδή εν οπαδοί άλλης ομάδας εν εχθροί; Στο μπαράκι που επιτεθήκαν σίουρα είσιεν τζαι κόσμο που εν ασχολείται καν με την μάππα. Ανοίξετε λλίον το μυαλό σας ρε γμτ.
Εν τζαι φταιν όμως οι ηλίθιοι που εκάμαν τες καταστροφές. Τζαι οι Απολλωνίστες (τζαι οποιαδήποτε άλλη ομάδα) να το επιάναν το κύπελλο το ίδιο θα εκάμναν. Τούτα συμβαίνουν αν οι αρμόδιοι μιας χώρας εν τόσο μαλάκες που να βάλουν τον τελικό του κυπέλλου λλίες μέρες πριν τες εκλογές, που ο φανατισμός χτυπά κότσινο. Τζαι οι θκυο πολιτικές παρατάξεις επροσπαθήσαν να εκμεταλλευτούν τον τελικό για συσπείρωση τζαι στ’ αρχίδια τους τί θα εγίνετουν στους δρόμους. Αν δεν μπορείς να κουμαντάρεις του σιύλους σου, εν τους ξαπολάς λλίο πριν την ώρα του φαγιού.

19 σχόλια:

  1. Τρέσιει η ηλιθιότητα τζαι η υποκρισία που τα ποϊνάρκα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μεν παίζουν μάππα τζιαι κανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποκρισία κανονικά ρε φίλε. Επιάσαν το "όχι βία στα γήπεδα" τζαι πιππιλλούν το, τζαι αν έρτει η ώρα να πιαν μιαν απόφαση, θκιαλέουν το πολιτικό τζαι οικονομικό κέρδος πάνω που την ασφάλεια του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mishare μου, το πρόβλημα έννεν η μάππα. Εν ο κόσμος που τραβά. Γιατί πολλά απλά τζαμαί βρίσκουν τζαι κάμνουν. Εν μια κατάσταση ανεξέλεκτη τζαι όσον αποφέρει εισητήρια με λλίες κυρώσεις, προωθούν την. Τζαι με την πρώτην ευκαιρία, αρκέφκουν να φανατίζουν ακόμα παραπάνω τον κόσμο για πολιτική συσπείρωση. Εν αναμενόμενο κάποιοι που τζείνους να ξεφύγουν. Εν τζαι χρειάζουνται πολλοί. Λλίοι που την μιαν πλευρά τζαι λλίοι που την άλλην τζαι κάμνουν οποιαδήποτε πόλη μπουρδέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με έτσι ανθρωπους με έτσι νου (όσον έχουν δηλαδή) πως να πάμε μπροστά σας χώρα;;; Νευριάζω τζαι μόνο που ακούω για έτσι καταστάσεις....Αμαν είπα μια φορά στην δουλειά ότι η μάππα στην Κυπρο εν "πολιτικοποιημένη", τα παιθκια ενομίσαν ότι είμαι που τριτοκοσμική χωρά.... Εν τους αδικό...σε έτσι θεματα είμαστε όι μόνο τριτοκοσμικοί αλλα μεν σου πω τζαι τεταρτοκοσμικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Prasinada
    Έννεν μόνο στην Κύπρο που ποδόσφαιρο τζαι πολιτική παν μαζί. Εν έσιει χώρα στην Ευρώπη που να μεν έσιει πολιτικές καταβολές η κάθε ομάδα. Χωρίζουνται σε δεξιούς τζαι αριστερούς της κάθε πόλης (άσε που μπαίνουν τζαι στο παιχνίδι τζαι φυλετικές καταβολές). Εν σημαίνει όμως ότι σφάζουνται (ή επιτρέπουν τους να σφάζουνται). Ασπούμε Ισπανία, η Μπαρσελόνα εν η αριστεροί-καταλανοί της Βαρκελώνης, οι δεξιοί-καστιλιανοί της πόλης εν η Εσπανιόλ. Μαδρίτη, Ρεάλ εν οι δεξιοί τζαι Αθλέτικο οι αριστεροί. Ιταλία, Ρώμη, Ρόμα αριστεροί - Λάτσιο δεξιοί. Same shit παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εν τα ξέρω πολλά τα ποδοσφαιροπολιτικά της ευρώπης αλλα τζείνοι εν σφάζουνται οπως είπες τζαι εσύ. Τωρα ενιξέρω αν εν καλύτερα στην Αμερική που οι ομάδες εν Bears, Cubs, White Sox, Red Sox κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ίσως να εν καλλύτερα. Αλλά πάλε, στην Κύπρο εν άξιοι να σφαχτούν 100 πλάσματα ακόμα και για ένα παιχνίδι τάβλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΣΑΜΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΟΚΤΖΗΣ...
    εχάθηκες ρε κουμπάρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς τον! Πως πάμε; Τώρα να τελειώσετε με τα τραπέζια σας τζαι να χτυπήσουμε κανένα Pro :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το θετικό οτι σήμερα εννά ανοίξει κανονικά ο Σκαραβέος!

    Συμφωνώ οτι ίσως να ήταν καλύτερα να τον βάλουν μιαν βδομάδα μετά τον τελικό αλλά νομίζω μερικοί εν τόσο φανατισμένοι που πάλε ήταν να κάμουν τες μαλακίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρεζιλλίκια...

    έσιει τζιαι σε άλλες χώρες χούλιγκανς της μάππας αλλά στην κύπρο νομίζω εν σιειρότερρα, αφου η ποδοσφαιρική πεποίθηση πάει σιερκές με την πολιτικήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζιαι να ήταν μόνο στην μάππα. Τούτο εν απλά έκφραση του φανατισμού ούλλης της κυπριακής κοινωνίας, της πόλωσης τζιαι της νοοτροπίας του Μπους "ή μαζί μας ή εναντίον μας".
    Εν έσιει λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Rania
    Μακάρι να ανοίξει το μαγαζί τζαι να εν εντάξει οι άνθρωποι. Πάλε θα είσιεν επεισόδια, όπως σε ούλλα τα σημαντικά ματς, αλλά σίουρα όι τόσα. Ήταν να χαλαρώσουν λλίον οι παρωπίδες τζαι ο φανατισμός.

    @Postbabylon
    Όπως είπα τζαι της Prasinadas πιο πάνω, πολιτική στο ποδόσφαιρο υπάρχει σε ούλλην την Ευρώπη. Αλλά σε άλλες χώρες αναγκάσαν τες ομάδες να ξεφορτωθούν τους χούλιγκαν (που στο κάτω-κάτω εν δική τους ευθύνη) με βαρετά προστίματα. Αν ξέρει ο άλλος ότι η ομάδα του έννα χάσει λεφτά τζαι 10 βαθμούς ασπούμε (τζαι έννα ξεχάσει την Ευρώπη), έννα σκεφτεί δέκα φορές πριν κάμει μαλακία. Η παραπάνω αστυνόμευση που την άλλη, νομίζω ότι δουλεύκει σαν κότσινο πανί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Αππωμένη
    Νοοτροπία Μπους κανονικά. Πρωτόγονες μεθόδοι πόλωσης τζαι φανατισμού που εκφράζεται με πρωτόγονους τρόπους: βία. Αν σκεφτείς ότι τον πολιτικό φανατισμό μέσω ποδοσφαίρου εξελήξαν τον οι Μουσολίνι, Φράνκο τζαι Παπαδόπουλος (ο καλαμαράς), καταλάβεις πόσο πίσω εμείναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Defiance σιμγωνώ μαζί σου αλλα ενομιζω στην Μαδριτη για παραδειγμα ναν ετσ τα πραματα. Ασπουμε εθορουν στα νεα τους "πανηγυρησμους" τη κυπελλλουχου ομαδας τζιε επιαναν συνεντεφξει καποιου μεγαλου ανθρώπου τελοσπαντον ποξο που το σωματιο. Τζιε που πισω να ακουετε "Και τωρα και παντα ακελ ακελ ακελ"! Εν νομιζω να γινεται τουτο στην ευρωπη αν τζιε πραγματι εν παντου που τα πολιτικα επιρεαζουν την μαππα. Αλλα οι τζιε να πιανης το κυπελο τζιε αντι να τραουδας συνθιματα για την ομαδα σου να τραουδας για κομματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην Ισπανία εν λλίο διαφορετικά τα πράματα τζαι το τι αντιλαμβάνουνται ως πολιτική. Έσιει λλιότερη σημασία αν είσαι δεξιός ή αριστερός παρά αν είσαι Καταλανός, Καστιλιανός, Βάσκος ή Ανδαλουσιανός (που κατά παράδοση κάποιοι εν αριστεροί ως επί το πλείστον τζαι κάποιοι δεξιοί). Στον τελικό του κυπέλλου εν άκουες "πουτάνας γιοι δεξιοί" τζαι "πουτάνας γιοι αριστεροί", αλλά άκουες "Puta Madrid" τζαι "Puta Cataluña". Έξω που το γήπεδο, όμως, τζαι πριν τζαι μετά το ματς, εκυκλοφορούσαν οπαδοί τζαι των θθκυο αιωνίων μαζί χωρίς προβλήματα. Για δεξιούς τζαι αριστερούς συνθήματα όπως το αντιλαμβανούμαστε εμείς έννα ακούσεις στο Real Madrid-Athletico Madrid, Sevilla-Villareal, Barcelona-Espanyol κ.ο.κ. Οι εκλογές στην Ισπανία όμως εν αύριο, τζαι εν γι' αυτό που εν εβάλαν τον τελικό του κυπέλου την βδομάδα που επέρασε. Κάποιοι εβάλαν την ασφάλεια των πολιτών πάνω που τα προεκλογικά παιχνίθκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. επιασμε αθκιεβαστο! καποιοι πρεπει να δουν τα ποστ σου οπαντος περκι εμπεδοσουν καποια πραματα. Τουτο ομως που εν καταλαβω εν ποθε εξεκινισε τουτι η ...συνδεση της πολιτικης με την μαππα. Επιδη καταλαβω ποθε εξεκινησαν τα πολιτικα τζιε οι δεξιοι τζιε αριστεροι ( που στην ουσια σημερα εν υπαρχουν) αλλα πως εσυνδεθικαν τοσο πολλα τα 2 πραματα?να ροτας τον αλλον αντα ομαδα ενει ξε να ξερεις τι ενα ψυφισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για να γίνει μια ομάδα, χρειάζουνται λεφτά, πολλά λεφτά. Τζαι δαμέ εμπήκαν τα διάφορα κόμματα (που τες καταβολές των ιδρυτών ενός σωματείου) τζαι εχρηματοδοτήσαν τζαι χρηματοδοτούν τες ομάδες, ή έμμεσα ή άμεσα. Ως αντίτιμο, χρησιμοποιούν την ομάδα προεκλογικά, αφού το κόμμα διεισδύει στην ομάδα.
    Πέραν που τούτον, η κάθε ομάδα έσιει τη φιλοσοφία της, την ιδεολογία της τζαι τες αρχές της που τον τζαιρό που εδημιουργήθηκε. Οι οπαδοί της εν πάνω στες ίδιες βάσεις. Τζαι ως αναμενόμενο, στην ίδια πόλη σύντομα δημιουργείται και ομάδα των αντίπαλων πολιτικών πεποιθήσεων.
    Έννεν μόνο Ευρώπη όμως. Ως τζαι Αργεντινή, έχουν Boca Juniors (αριστεροί) τζαι River Plate (δεξιοί) που εν αιώνιοι.
    Έσιει τζαι περιπτώσεις πολλά έντονες. Π.χ. Athletic Bilbao (Βάσκοι αριστεροί). Ποτέ στην ιστορία της η Bilbao δεν έπιασε παίχτη, προπονητή η οποιοδήποτε άλλο προσωπικό που να μεν εν αριστερός Βάσκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή