src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ο οικονομικός τρομοκράτης και ο βιασμός της δικαιοσύνης



Τες τελευταίες μέρες, τα ΜΜΕ ασχολούνται ιδιαίτερα με την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος Καν. Στην απίθανη περίπτωση που εν ξέρετε τον τύπο, αν τζαι λόγω Ελλάδας πρέπει να τον εμάθαμε, εν ένας οικονομικός τρομοκράτης. Πιάνει όμηρους χώρες που εβρεθήκαν σε δύσκολην οικονομική κατάσταση και εκβιάζει τες για να αγοράσουν «προστασία» που τη συμμορία της οποίας ηγείται. Ως αντάλλαγμα για να μεν υποβαθμίσει ακόμα παραπάνω την οικονομία τους με τα διάφορα οικονομικά όργανα που ελέγχει τζαι για να τους δώκει ως δάνειο μέρος των χρημάτων που τους έφαεν για να τους αποδυναμώσει, ζητά που τες χώρες να επιβάλουν προγράμματα «λιτότητας» που κάτω που άλλες συνθήκες θα τα αποκαλούσαν αντισυνταγματικά και απάνθρωπα. Σκοπός εν να μαζέψει γλήορα τα λεφτά που εδάνεισε μαζί με τους τόκους τζαι να καταφέρουν οι εταιρείες που επιρεάζει να ελέγξουν τη χώρα ώσπου να ξοφλήσει.
Οι πολιτικοί αποκαλούν τούτη τη συμμορία οικονομικού εγκλήματος Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Το ΔΝΤ τα τελευταία χρόνια εκατάφερε να διεισδύσει στην ΕΕ τζαι με τη βοήθεια ηγετών, όπως της Μέρκελ, κάμνει στην ΕΕ ότι έκαμνε την περασμένη δεκαετία στη Λατινική Αμερική: γονατά χώρες τζαι αναγκάζει τες να κάμνουν ανήθικα πράματα για να πιάνει μερίδιο, όπως τον νταβατζή. Που τη Λατινική Αμερική εκατάφερεν ο κόσμος της Αργεντινής να το πετάξει έξω με ξεσηκωμό τζαι που τότε ψάχνει για θύματα στην Ευρώπη. Τα τελευταία του μεγάλα θύματα μόνο μετά το 2010, ήταν η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ουγγαρία τζαι η Ουκρανία.
Ο Στρος Καν, όμως, άρκεψε να καλοβλέπει τη γαλλική προεδρία. Ο πρόεδρος της χώρας, ο Σαρκοζί, μάνα στην εξαπάτηση μέσω ΜΜΕ τζαι στη χειραγώγηση τους, εξαπόλησε τα ΜΜΕ πάνω του να έβρουν λάσπη. Το αδύνατο του σημείο για τα μάθκια της δυτικής κοινωνίας, εν ήταν η κατάρρευση τζαι ομηρία χωρών τζαι η οικονομική εξαπάτηση, αλλά τα σεξουαλικά του καπρίτσια. Του κωλόγερου άρεσκεν του να επιβάλλεται σεξουαλικά σε γεναίτζες που θεωρεί αδύναμες (κάτι όπως έκαμνε οικονομικά με τες αδύναμες χώρες) τζαι εγούσταρε να βιάζει. Στη Νέα Υόρκη, επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια 32χρονη καμαριέρα, εκατάγγειλεν τον, εσυλλάβαν τον τζαι εσύραν τον σε μιαν «κακόφημη» (όπως μας τα επρήσαν τα ΜΜΕ) φυλακή. Φυλακή που εν εντάξει να λιώνουν μέσα οι άσημοι, αλλά αν εν κανένας γνωστός γίνεται σούσουρο γιατί εστείλαν τον τζαμαί. Ας τον εβάλλαν στο Γκουαντάναμο για να δουν οι φύλακες τι εστί πραγματικός τρομοκράτης.
Η φάση εν ότι οι κατηγορίες, βάλλουν νερά. Εν δύσκολο υπό κανονικές συνθήκες να αποδείξει κάποιος ότι την εβίασεν (στοματικά) και εν την επλήρωσε να το κάμει. Αλλά τζαμαί έννεν Ευρώπη. Εν Αμερική. Και σε τούτην την περίπτωση η διασημότητα του κατηγορούμενου ελειτούργησεν εναντίον του. Στες ΗΠΑ οι δικαστές, οι εισαγγελείς και ο αρχηγός της Αστυνομίας εκλέγουνται, εν διορίζουνται. Τζαι κοντεύκουν εκλογές. Αν καταδικάσεις τζαι εξευτελήσεις μια μισητή προσωπικότητα για έγκλημα που έκαμε σε μια γεναίκα με φτωχό υπόβαθρο που δουλεύκει σε μια χαμηλόβαθμη θέση, ότι και να πεις δουλεύκει προεκλογικά υπέρ σου.
Ο Στρος Καν θα εδέχετουν την ίδια αντιμετώπιση αν ήταν η υπόθεση λλίον μετά τες εκλογές στη Νέα Υόρκη; Αν δεν επήαινε για πρόεδρος της Γαλλίας; Αν δεν του εξεκινούσε πόλεμο ο Σαρκοζί με τα γαλλικά ΜΜΕ; Αν ήταν στην Ευρώπη που εγίνετουν ο βιασμός; Αν στη θέση του ήταν ένας άσημος; Αν δεν ήταν μια μισητή προσωπικότητα τζαι ήταν ασπούμε ο Ρόμαν Πολάνσκι; Κατά την άποψη μου, ας την φάει για βιασμό ο οικονομικός εγκληματίας, όπως την έφαε ο Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή. Αλλά εν σωστό ηθικά ή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

31 σχόλια:

  1. Polanski, eipes to!

    o Strauss Kahn emporen aneta na eshei ta kallitera call girls, giati na epitethei ths kamarieras tziai na diakindineusei?

    Den milw gia thn mafia ths opoias hghtai, (dame simfwnoumen) alla eimai siouri oti h kouventa en avania tou Nikoli.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις κάνω και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Ναι μεν, αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Postbabylon
    Κοίτα, εμπορούσε να έσιει τα καλλύτερα call girl (ας του εδίαν κανένα τηλέφωνο ο Ribery :P), αλλά η φάση των βιαστών έννεν το σεξ. Εν ο σαδισμός, η βία τζαι η υποταγή. Είσιεν τζιάλλες υποθέσεις που εγίναν εναντίον του, αλλά πάντα εγλύτωνεν την. Ώσπου και επήε να φάει την καρέκλα του Σαρκοζί.

    @Korinna
    Μπορεί σε τούτην την περίπτωση η ασθενική δικαιοσύνη να εφκήκε σε καλό. Σκέφτου όμως πόσοι αθώοι επέσαν θύματα του ίδιου προβληματικού συστήματος που εκμεταλλεύκουνται όσοι μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είναι συνομωσία βλέπω πίσω τους Αμερικάνους παρά το Σαρκοζί. είναι μάνουλες στο να στήνουν σεξουαλικά σκάνδαλα.

    αλλά θα διαφωνήσω με την προσωποιήση που κάμνεις. το ΔΝΤ είναι ένας οικονομικός τρομοκράτης, όχι ο επικεφαλής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Mana
    Απλά εσυμβαδίσαν τα συμφέροντα του Σαρκοζί με τους ψηλοθεσίτες Νεοϋορκέζους και εδώκαν του Στρος Καν πουπάνω.
    Αλλά εξακολουθώ να επιμένω. Στρος Καν = οικονομικός τρομοκράτης. ΔΝΤ = συμμορία οικονομικών τρομοκρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν με ικανοποιεί η απάντηση. θέλω εμπεριστατωμένη ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. endiaferon proseggisi
    asxeto: enna ethela na mas grapseis kamian imera an mporeis gia theories sinomosias peri neas taksis pragmatwn, illuminati, masonous, lesxi bilderberg, pagkosmias kivernisis klp an asxoleisai me tuta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το 57% των Γάλλων ερωτηθέντων (απο το CSA Institute με δείγμα 1000 ατόμων)πιστεύει οτι έπεσε θύμα συνωμοσίας. Ακριβώς επειδή είναι πολύ δύσκολο να αποδείξει η κατηγορούσα αρχή οτι δεν ήταν συναινετικό εννά γυρίσει πρός όφελος του τελικά το σκάνδαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Mana
    Τζαι εγώ θέλω παγωτό, μόλις χωνέψω το φαΐ. Έπιασεν το μάτι μου κάτι Nirvana στην κατίνα και επέλλανα.

    @Misharos
    Ασχολήθηκα και ασχολούμαι πολλά με τα θέματα που είπες και επέρασαν πολλά σχετικά βιβλία που τα σιέρκα μου. Φαίνεται μου φαντάζουμαι ότι είμαι λλίον conspiracy-freak :P. Ευχαριστώ για τες ιδέες. Έννα μαζέψω λλίον υλικό και έννα ετοιμάσω κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ νομίζω εν ο Μπερλουσκόνι που του την έστησεν τη δουλειά γιατί έθελεν την τζίνος την καμαριέρα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Rania
    Προς ώφελος του εν νομίζω να γυρίσει. Ώσπου να τελειώσει η δίκη ο εισαγγελάς της Νέας Υόρκης, οι δικαστές και ο αρχηγός της Αστυνομίας έννα επανεκλεγούν. Μέχρι τότε εν θα έσιει ιδιαίτερη σημασία αν καταικαστεί ή όι. Εσκοτώσαν τον πολιτικά και έννα χάσει τη θέση του διευθυντή του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Invictus
    Χαχαχα. Παίζει. Εν άξιος για ούλλα ο πορνόγερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. defiance mou,

    en pisteuko na en alithkia toutes oi katigories. mpori na en pornogeros, alla en ine ilithios! sto kato kato, mporouse na exi opia ithele, oses ithele, oti ilikia ithele, kai as ekaman tze pretend play..kame oti ise to athoo thima pou viazo, ena prama.

    she

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @She Demon
    Τι άθλιο πράμα τζείνο το βίντεο αναπαράστασης. Περιπαίξιμο κανονικό της κοινής λογικής. Ούτε εγώ πιστεύκω τες κατηγορίες, αλλά ας δοκιμάσει ο Στρος Καν και το φάρμακο του: διεστρεύλωση των γεγονότων για το ώφελος κάποιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η υποθεση βρωμά. Επήε να φάει τη θέση του Νικολά τζιαι έφαν την.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εν εντάξει να είσαι απατεώνας, φτάνει να μεν προσπαθήσεις να κάμεις απατεωνιά σε άλλον απατεώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ενδεχομένως η αλήθεια να είναι αυτή που όλοι παραβλέπουν. ότι ένας πορνόγερος προσπάθησε να βιάσει μια κοπέλα και τον τσάκωσαν γιατί απλούστατα στην Αμερική δεν αστειεύονται με αυτά τα θέματα και πολύ καλά κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπορεί. Μπορεί για μια φορά η αμερικάνικη δικαιοσύνη να εδούλεψε σωστά και αμερόλιπτα. Επέτρεψε μου να έχω τες αμφιβολίες μου. Πόσο κουτόχορτο να φάει ένας άνθρωπος, γίνεται δύσπιστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΑΙΔΚΙΑ ΟΝΤΩΣ ΕΠΗΕ ΤΖΑΙ ΕΦΕΡΕ ΠΑΓΩΤΟ.
    ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΚΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΙΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. γιατί ολάν όσοι συγκινούνται φτύνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε, συγκεντρώθου :D ετρέξαν τα σάλια σου που το παγωτό εννοούσα, όι που τη συγκίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ίντα να τρέξουν τα σάλια μου; αφού το είχα μπροστά μου το έφαγα. τρέχουν τα σάλια σου όταν δεν έχεις κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ουφ, εκούρασες με. Καλά, παραδίνουμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ήδη στην Γαλλία άρχισαν οι επίσημες καταγγελίες, με πρώτη και καλύτερη την βαφτιστικιά της δεύτερης του γυναίκας.
    Θα συμφωνήσω με την Μάνα, ο οικονομικός τρομοκράτης είναι το ΔΝΤ και όχι τα άτομα που απαρτίζουν τη βιτρίνα του.
    Αυτή τη στιγμή 57% των Γάλλων θεωρούν συνωμοσία την υπόθεση και την σύλληψη του Στράους Καν, ενώ αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να αναρωτηθούμε και ποιός θα κερδίσει περισσότερο από την καταδίκη του. Οι Η.Π.Α. ή ο Σαρκοζί, που θα γίνει μπαμπάς κιόλας,ταυτόχρονα με τις εκλογές;
    Ίσως αυτό να ξεκαθαρίσει όταν μάθουμε και την ταυτότητα του αντικαταστάτη του στο Δ.Ν.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και το ότι έννα γίνει μπαμπάς, εν υπέρ του που δουλέφκει προεκλογικά. Άσε που στα μάθκια του κόσμου εν πλέον θκυο αντίπαλοι, οικογενειάρχης vs ανήθικος βιαστής.
    Εν σημαίνει όμως ότι ήταν ένας μόνο πίσω που την υπόθεση. Πολλά κοράκια μπορούν να τραφούν που το ίδιο πτώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. οι αμερικάνοι εν αστειεύκουνται
    είναι να μεν τους θίξεις

    το αίσθημα του δικαίου (τους) εν πολλά δυνατό, ειδικά άμαν εμπλέκουνται ΜΜΕ τζαι πρέπει να φκουν στην τηλεόραση

    τωρά αν θα κάμουν τζαι σωστά τη δουλειάν τους, εν άλλη υπόθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. στην πουτάνα πουτανιές εν κάμνεις. Ο μονσιέ Ντομινίκ ήταν που παλιά γνωστός για τα γκομενικά του σκάνδαλα. όλως τυχαίως όμως έκατσεν η υπόθεση τωρά που ήταν να φάει την προεδρία που τον Σαρκοζί...τζιαι 2 μέρες πριν "διαρρεύσει" ότι ο μονσιέ Νικολά εννα γίνει τζιαι daddy cool.
    Εν ξέρω τι έγινε στο ξενοδοχείο. Μπορεί τζιαι να εν ένοχος. Αλλά τόσες συμπτώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Neerie
    Όπως το είπες, "το αίσθημα του δικαίου (τους)". Το ίδιο αίσθημα που τους λαλεί ότι εν τρομοκρατικό έγκλημα να ρίψει κάποιος θκυο κτήρια τους, αλλά εν κίνηση για απελευθέρωση να ισοπεδώσουν ολόκληρες πόλεις.

    @Αππωμένη
    Εθκιάβαζα έναν άρθρο που τη Le Monde πριν τα χριστούγεννα, που ελάλεν ότι η μόνη ελπίδα του Σαρκοζί να ξαναφκεί εν να ανακοινώσουν πριν τες εκλογές ότι η Κάρλα εν έγκυος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή