src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σκυλοκουβέντες

Όπως η κάθε τυπική μου αναζήτηση στο ίντερνετ, εξεκίνησα να ψάχνω σοβαρές πληροφορίες και εκατάληξα να βρίσκω αστεία βίντεο. Η τελευταία μου προσπάθεια ήταν για σίυλους.

Ήβρα τον τούτον δαμέ τον τύπο, που προσπαθεί να φάει το κόκκαλο του, και το πισινό του πόδι προσπαθεί να του το κλέψει! Μεν φοάστε όμως, έβαλεν το σε τάξη...



Ο άλλος έσιει μια συνομιλία με τον "μάστρο" του για κρέατα και ο δεύτερος περιπαίζει τον. Εν που τες πιο πετυχημένες μεταγλωτήσεις που είδα.



Πριν χαθώ στα βίντεο, έψαχνα να έβρω σιύλο. Αποφασήσαμεν να πιάσουμεν ξανά ένα, αλλά εν λλίο ιδιότροπες οι συνθήκες. Έχω θκυο κάττους ενήλικους (ο ένας δεν είσιεν επαφή με σιύλο). Έκαμα καμπόσην έρευνα και εμάζεψα στοιχεία για το ποιές ράτσες σίυλων βρίσκουν τα πιο εύκολα με τους κάττους και "κολπούθκια" για να έχουν όσον το δυνατόν καλλύτερες σχέσεις (κάποα φάση έννα κάμω σχετικό ποστ). Εν πολλά σημαντικό να εν κουταβάκι. Το άλλο πρόβλημα εν ο χρόνος για βόλτες και άσκηση. Περίπατο έννα πηαίνει φυσικά, αλλά εν μπορώ να πιάσω σιύλο που θέλει μαραθώνιο καθημερινά. Ένας μικρού μεγέθους θα ήταν ότι πρέπει (και όσον αφορά περίπατο και στο να φαίνεται λλιότερο απειλητικός στα μάθκια των κάττων).
Η ράτσα που εν πιο εύκολο να τα έβρει με τους κάττους εν η πομεράνιαν, που τα πάει καλλύτερα με κάττους παρά με άλλους σιύλους. Επαράγγειλα να μου φέρουν σε 3 τόπους και εγράψαν με κανονικά. Άσε που σε μια φάση ένοιωθα και ένοχος να παραγγείλω που τη στιγμή που έσιει πολλούς γάρους που πετάσσουν κουταβάκια, ειδικά τωρά που εν η εποχή που γεννούν. Αν έσιεται υπόψη σας κανένα κουταβάκι θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Φτάνει να εν μέχρι δύο μηνών και ράτσα μικρού μεγέθους.

16 σχόλια:

  1. Μπορείς να πάεις σε pet shops εννά σου έβρουν (για το ανάλογο ποσό φυσικά) ή στους κτηνίατρους (όποτε παίρνω τον δικό μου έχει αγγελίες για σκύλους/γάτους). Επίσης you can try the dog shelter..αλλά I doubt it οτι εννά έβρεις την ράτσα που θέλεις plus some of them are in a really bad shape (abused etc).

    Εν ξέρω κανέναν που έχει puppies pomeranian αλλά το λουκάνικο (οι Dutch hound) που είχαμε για 15 χρόνια εν είχε πρόβλημα με κανένα άλλο ζώο including γάτους. Εν είχαμε δηλαδή γάτα στο σπίτι αλλά άμαν έρκουνταν οι γάτοι της γειτονιάς εν είχαμε δράματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Firmos ta vidouthkia! Gia skillakia mporis na paeis sto Dog Shelter tis lefkosias. Ekei tha vreis olo ton eidon kai olon to megethon skilia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Rania
    Επήα και σε pet shop και στον κτηνίατρο μου. Τίποτε. Εξεκόλλησα με την ράτσα, τωρά ψάχνω απλά γενικά. Καθόλου άσιημη ιδέα το λουκάνικο.

    @Xippasmeni
    Έννα πάω Dog Shelter, αλλά τα παραπάνω εν μεγάλα σε ηλικία ρε γμτ και όπως λαλεί και η Rania έσιει πολλά κακοποιημένα με 1000 ψυχολογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμ... έχω αμφιβολίες (πολλές) ότι τα πομεράνιαν κάμνουν με τους κάττους... Ο δικός μας είναι 11 χρονών τωρά, όποτε δει κάττο τρώει τους τόπους. Πριν 2 χρόνια δεν τον προλάβαμε τζαι έβαλε μωρό καττούι της γειτονιάς στη γωνιά.
    Επίσης (fyi) είναι ζηλιάρικα σκυλιά, δεν περνούν καλά με τα μωρά.
    Δύσκολη ράτσα να την έβρεις έτσι απλώς απ' ότι ξέρω... Αν έχουν χαρτιά θέλουν σιίλια Ευρά για ένα μωράκι. Αν δεν έχουν, διάς τα μισά λεφτά τζαι πιάνεις τζαι "μισή" ράτσα τελικά.
    Αν θέλεις, να κοιτάξω αν έχω ακόμα τα στοιχεία ενός τύπου που κάποτε πουλούσε πομεράνιαν.
    (Σόρρι για το σεντόνι). :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Κυρία Όλσεν
    Κάμνουν με τους κάττους αν μεγαλώσουν μαζί και δεχτούν τους ως μέλος της οικογένειας, απ' ότι εθκιάβασα δηλαδή. Το πρόβλημα σε τούτην την περίπτωση εν οι κάττοι που εν ενήλικες και πιο επικίνδυνοι. Για κάποιο λόγο οι πομεράνιαν φαίνουνται τους πιο ακίνδυνοι και εν τους επιτέθουνται τόσο και έχουν πιο ήπια γλώσσα σώματος που ανησυχεί τους κάττους. Εν ζηλιάρηες πάντως, ναι, και εν γι'αυτό που έχουν πρόβλημα με άλλους σιύλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν μπορείς στείλε μου τα στοιχεία στο email defiance.v@gmail.com σε παρακαλώ
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δικός μας στην Κύπρο πάντως, εν μπορεί να δει κάττο ή άλλο σκυλάκι...ούτε καν παπαγάλο! Παθαίνει κρίση. Νομίζω εν που εμεγάλωσε σε σπίτι τζαι εν εσυνήθησεν. Για περισσότερες πληροφορίες στην Πελλαμένη...που έκαμε μεγάλη έρευνα πριν πιάσουμε τον δικό μας τον οποίο μπορείς να δείς δαμέ:
    http://blanche12.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    Θέλω τζαι εγώ σκυλάκι αλλά λυπούμαι να πιάσω τζαι να το αφήνω τόσες ώρες μόνο του σε ένα διαμέρισμα όταν είμαι εγώ δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ. Τζαι εγώ εσκέφτουμουν ότι ένναν μόνο του, αλλά έννα κάμνει παρέα με τους κάττους :P να τον σκληραγωγήσουν λλίον. Ο προηγούμενος σιύλος που είχαμε (samoyed) πάντως είσιεν απίστευτη σχέση με τους κάττους. Έπαιζεν το λλίον "πατρική φιγούρα" :) Αλλά ήταν ήδη μεγάλος που εφέραμε τα καττούθκια και είσιεν μεγαλώσει μαζί με άλλον κάττον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. είναι πολύ κρίμα να πάεις να γοράσεις. στα shelters εχουν πολλά μωράκια και πολλά τα έχουν σε foster homes ώσπου να μεγαλώσουν οπόταν δε μπαίνουν καν στο καταφύγιο.
    στις σελίδες έχουν τους μεγαλύτερους που είναι μόνιμοι κάτοικοι αλλά μπορείς να πάρεις τηλ και θα σου πουν αν έχουν
    http://www.siriusdogsanctuary.com/
    http://www.argossanctuary.com/
    http://www.dogshelter.org.cy/
    http://www.pets2adopt.com/
    http://www.cyprusdogs.eu/dogs.php?allDogs=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Thx για τα λινκ. Κάτι έννα έβρω που τζαμαί. Πάντως με την ιδέα και μόνο των μητσίων στα shelter ένοιωθα άσιημα να πάω να πίασω ράτσα. Στο κάτω κάτω, τα ράτσας ούλλο και κάποιος θα τα πιάσει. Έχουν παραπάνω chance anyway. Η ένοια μου ήταν να μεν μου φκει κανένας μεγάλος σίυλος με παραπάνω απαιτήσεις απ´όσες μπορώ να καλύψω. Αλλά τελικά η ένοια έννεν τόσο μεγάλη για να παρακάψει τον ηθικό προβληματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρίτσα, τι παίζει με το μπλογκ σου; Είσιες πρόβλημα με σπάμερ και εκλείδωσες το;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολλά puppies είναι από μαμάδες που τις ξαπολούν μόλις μείνουν έγκυες και καταλήγουν στα καταφύγια αν είναι τυχερές, οπόταν θα μπορείς να δεις πόσο περίπου θα γίνει. θα σου πουν εκεί μην ανησυχείς για αυτό, δε θα σου δώσουν κάτι που θα μεγαλώσει πολλά ανδεν το θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. όι εν το θέλω. λέω να κάμω άλλο αλλά τώρα να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάμε του μιαν αναδιακόσμηση, παρά να το διαγράψεις. Εν κρίμα τα ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ PLUTO? ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΑΤΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή