src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ζητείται αφέντης



Μετά τον Μπεν Αλί της Τυνησίας, έπεσε και ο Μουμπάρακ της Αιγύπτου. Το φαινόμενο του ντόμινο φαίνεται ότι συνεχίζει και επόμενος σταθμός εν η Αλγερία. Ως τωρά στην περιοχή (εκτός ποιυ το Ιράν) οι μόνοι δικτάτορες που έμειναν στην εξουσία ήταν όσους εφκάλαν οι ΗΠΑ. Αλλά ήρτεν ο τζαιρός τους. Τωρά το τι έννα ακολουθήσει εν το πρόβλημα. Έννα καταφέρουν να εφαρμόσουν οι Αμερικάνοι, μετά τη μοναρχία, ένα σύστημα εκλεγόμενης ολιγαρχίας και να το σερβίρουν ως δημοκρατία (όπως στη Δύση); Ή έννα καταφέρουν οι ισλαμιστές υπό το Ιράν να αναλάβουν τον έλεγχο στη νέα κυβέρνηση;
Πάντως οι Αμερικάνοι χάνουν τον ένα σύμμαχο μετά τον άλλον στην περιοχή και ο επιστάτης που εβάλαν τζαμέ (Ισραήλ) μεινίσκει μόνος του. Τον τελευταίον τζαιρόν, το Ισραήλ άρκεψε να γυρεύκει αλλού συμμάχους. Λλίον πιο βόρεια. Και το ότι η Τουρκία εστράφηκεν εναντίον του για σκοπούς εντυπωσιασμού του ισλαμικού κόσμου, έκαμεν το πιο εύκολο να γυρίσει προς την Κύπρο. Το φυσικό αέριο, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Έσιει νέα γεωπολιτικά δεδομένα στον κόσμο και πολλές ανακατατάξεις. Οι ισχυροί αρκέψαν να νεκατώνουν τα χαρτιά για να τα ξαναμοιράσουν. Αλλά στο τραπέζι κάθετε πλέον (δίπλα που τους Αμερικάνους, τους Ρώσους, τους Κινέζους και τους αποστάτες Ευρωπαίους) και το Ιράν, που με ασπίδα την Ισλαμική Συνδιάσκεψη ζητά μερίδιο. Που έννα κόψουμεν άραγε στη τζαινούρκα μοιρασιά; Ποιος εννάν ο νέος μας αφέντης;

16 σχόλια:

  1. Σε καμμιά 40χρόνια εννα λείψει το πετρέλαιο. ίσως και νωρίτερα. Οι Αραπιές θα χάσουν την επιρροή τους. Και οι φανατικοί ισλαμιστές κερδίζουν έδαφος παντού. Μόνο οι ΗΠΑ πρέπει να φοβούνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. she demon
    well said agapite mou. oreo post. brief and to the point

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να κάμουμε δημοψήιφισμα να διαλέξουμε τους νέους αφέντες. καταθέτω στο τραπέζι πρόταση να γίνει ξανά η Ιαπωνία αυτοκρατορική δύναμη. Εναλλακτικά δέχομαι και τους Κινέζους υπό την προϋπόθεση ότι θα μας παρέχουν αυθεντική πάπια Πεκίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Next in line και η Υεμένη. Ωραία τα λές..μήπως να σε προωθήσουμε για αρθρογραφία σε εφημερίδα..να δούμε και τίποτε worth reading!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @SKonte
    Μόλις λείψει το πετρέλαιο, οι Άραβες θα καταλάβουν ότι εξεπουλήσαν τον πιο ισχυρό φυσικό πλούτο στην ιστορία για αυτοκίνητα και μπιχλιμπίδια. Αλλά ακόμα και να λείψει το πετρέλαιο, πιστεύκεις ότι θα αλλάξουν οι ισορροπίες; Οι πετρελαϊκές εξασφαλύσαν τη διαιώνιση της συμμετοχής τους στο παιχνίδι εξουσίας. Μόνο να σου πω ότι στην αμερικανική ήπειρο η πρώτη εταιρεία σε κατασκευή μονάδων "πράσινης" ενέργειας και καυσίμων αιθανόλης εν η Texaco.

    @She Demon
    Ευχαριστώ. 

    @Mana
    Εν νομίζω να μας πέφτει λόγος. Τα εμπορεύματα και το εργατικό δυναμικό εν δικαιούνται να έχουν άποψη, μόνο την ψευδαίσθηση της επιλογής.

    @ Rania
    Καλή φάση, λαλείς όμως να βρεθεί τόπος για κανένα άρθρο σε οποιαδήποτε εφημερίδα τωρά που κοντεύκουν εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν ηξέρω να σου απαντήσω. Ξέρω μόνο ότι ζιούμε σε πολλά ενδιαφέροντες τζιαιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράγματι, ενδιαφέροντες τζαιροί. Έσιει ένα κοινωνικοπολιτικό τσουνάμι και μεινίσκει να δούμε ποιες χώρες θα φκουν ανεπηρέαστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εύστοχες οι παρατηρήσεις σου φίλε περί Αμερικανών συμμάχων, ολιγαρχίας, νέων ισορροπιών.
    Εύχομαι ο νέος αφέντης να μην είναι ο Εφέντης (Τούρκος). Παρόλο που χλωμό το βλέπω.

    Το μόνο που ξέρω είναι ότι με τους πολιτικούς που έχουμε τζαι φαίνονται μου άμυαλοι που τον 1ον ως τον τελευταίον δεν έχουμεν υπόθεση. Για όλους μιλά το προσωπικό συμφέρον και το συμφέρον των δικών τους. Ποιος σκέφτεται πως θα κουμαντάρει υποθέσεις που αφορούν μέχρι τζαι τα δισέγγονα μας. Η κοντοφθαλμία τους πάει ως τα 2-3-5 άτε 10χρόνια στην καλλύτερη περίπτωση.

    Με λλία λόγια η οκκά 400, εκάτσαμεν πάνω πάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εν και πολλά χρόνια που λαλείς. Η κοντοφθαλμία τους ως τες επόμενες εκλογές που φτάνει και ως το επόμενο statement που θα πιάσουν που την τράπεζα. Έπεσε χρήμα στες θάλασσες μας και, όπως που να εν αίμα, εμάζεψε τους καρχαρίες ούλλους δαμέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήταν εμφανής τον τελευταίον τζαιρόν η μείωση της πολιτικής επιρροής της Αμερικής ανά τον κόσμον. Τους τελευταίους μήνες μια χώρα της Λατινικής Αμερικής μετά την άλλην αναγνωρίζαν την Παλαιστίνην.

    Απλώς η αμερικάνικη ηγενομία έφτασεν εις το τέλος της. Η παγκόσμια τάξη οδεύκει προς μιαν πολυπολικήν κατάστασην με την Αμερικήν, την Ε.Ε., τον μουσουλμανικόν κόσμον, την Βραζιλίαν, την Κίναν τζαι την Ρωσσίαν συναγωνίζουνται. Προβλέπουνται πολλές αναταραχές ανά τον κόσμον καθώς ο πολυπολισμός έν εκ φύσεως του ασταθέστατος.

    Η Κύπρος εννά βρεθεί μέστην μέσην των πυρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πράγματι, έννα προηγηθεί μια επίδειξη δύναμης που την κάθε παράταξη για να μπορεί να διεκδικήσει στην πορεία όσον παραπάνω πράματα γίνεται. Τον προηγούμενο αιώνα είσιε 3 μεγάλους καταμερισμούς ζωνών επιρροής. Πριν χωρίσουν τα χωράφκια τους, επροηγήθηκε ο πρώτος παγκόσμιος, ο δεύτερος και ο ψυχρός πόλεμος. Ελπίζω να εν πιο κοντά στην τελευταία επίδειξη δύναμης τούτη που θα ακολουθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εσύ πού είσαι είπαμεν? όλα καλά ελπίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια χαρά :) Ευχαριστώ. Απλά ετεμπέλιασα λλίον σε ότι αφορά τα μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μα τίποτε εν έσιεις να πεις? επαντρευτήκαμεν τον πρίγκηπαν, εφάμεν τον μπιν λάντεν...

    πάντα καλά να 'σαι dear :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή