src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Άλλος γαμά, άλλος πιερώνει



Τον τελευταίο τζαιρό γίνουνται πολλές συζητήσεις, και σε Κύπρο και σε Ελλάδα, για τους μετανάστες, λαθρομετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες. Για τους ξένους γενικά τέλοσπάντων. Έτυχε να συμμετέχω σε αρκετές συζητήσεις για το θέμα, αφού πλέον εν μόνιμα μέσα στα 4-5 θέματα της επικαιρότητας που συζητούνται παντού. Άκουσα νούσιμες κουβέντες και άκουσα και ακραίες, ακραίες και που τες θκυο πάντες γιατί το κάθε πράμα έσιει τουλάχιστον θκυο άκρα.
Τζείνο που μου έκαμε εντύπωση, εν ότι το ένα άκρο απόκτησε επιχειρήματα βάσιμα και απτά, και όι απλά τυφλά ρατσιστικά. Έννεν τζείνον το "εγώ είμαι ρατσιστής, όξα τζείνος εν μαύρος;". Τα επιχειρήματα που εκράτησα εν: 1. -το κλισέ- πιάνουν τες δουλειές, 2. πιάνουν τες θέσεις στα σχολεία, 3. πιάνουν τες σειρές στα νοσοκομεία και 4. τρων επιδόματα σε τζαιρό κρίσης. Για τα επιδόματα εν θα το συζητήσω. Εν κάτι που επιβάλλεται που την ΕΕ να κάμνουμε, είτε το θέλουμε είτε όι. Καταλάβω όμως γιατί εκνευρίζει κάποιους το ζήτημα. Εν λεφτά που η κάθε κυβέρνηση εν μπορεί να ακουμπήσει, την ίδια ώρα που βάλλει καθημερινά ούλλο και πιο βαθκιά τα σιέρκα της στες τσέπες του κόσμου.
Τα άλλα τρία επιχειρήματα αφορούν στην ουσία το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και το δικαίωμα στη νοσηλεία. Πόσο σκατά τα εκάμαμεν σαν κοινωνία ρε γαμώ το; Πόσο γέριμη πρέπει να εν μια κοινωνία, για να φτάσει στο σημείο κάποια μέλη της να απαιτούν να μειωθούν τούτα τα βασικά δικαιώματα που ένα μέρος του πληθυσμού, απλά και μόνο για να ικανοποιηθεί η έλλειψη της προσφοράς τους; Και εν μιλούμε για οποιαδήποτε κοινωνία. Μιλούμε για τη δυτική κοινωνία, το άκρον άωτον του καταναλωτισμού και της σπατάλης.
Έσιει κρίση, λαλεί σου άλλος, εν έσιει λεφτά, και ξεκινά να κόφκει λεφτά και να σφίγγει τα ζωνάρκα του κόσμου με το ζόρι και να του κόφκει συνήθειες που ο ίδιος εδημιούργησε για να κινείται η οικονομία. Μα ήνταλως εν έσιει λεφτά ρε κουμπάρε; Που επήαν; Εξαφάνησεν τα ο Γιούρι Γκέλερ όξα ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ; Για να λήψουν σημαίνει κάποιος τα έφαε. Εν ο κάθε φτωχός οικογενειάρχης που τα έφαεν τζαι φορτώνεις του τον λοαρκασμό; Όπως είπε και ο Μάικλ Μουρ για την κρίση, "Η κρίση είναι ο οργασμός του καπιταλισμού. Γιατί να πληρώσουμε εμείς για ένα οργασμό που δεν ήταν δικός μας;". Εκαταλάβες δηλαδή; Άλλος γαμά, άλλος πιερώνει.
Φυσικά, τζείνος που επιέρωσε για τα γαμήσια του βουλευτή (που συνεχίζει να ψηφίζει) και του κάθε επιχειρηματία (τα προϊόντα και τες υπηρεσίες του οποίου συνεχίζει να αγοράζει) εν εκνευρισμένος. Που έννα τα φκάλει; Προς το παρών, φκάλλει τα πάνω στους ξένους. Γιατί έσιει μια μειοψηφία τους που εν εκμεταλλευτές, απατεώνες και εγκληματίες, και πιερώνουν τα ούλλοι τους. Όπως οι παραπάνω μας πιερώνουμεν τα γαμήσια μερικών, έτσι και τζείνοι. Οι παραπάνω τους πιερώνουν τες απατεωνιές μερικών.
Και  αν σταματήσεις και κάμεις ένα ζουμ άουτ, βλέπεις πως εβρεθήκαν και τούτοι οι ανθρώποι μακριά που τες χώρες τους. Αν έσιεις ένα ΝΑΤΟ να γαμά τη χώρα σου για τα πετρέλαια και τους φυσικούς πόρους, ενώ στη χώρα επικρατεί αναρχία, έννα φύεις. Εν θα κάτσεις να περιμένεις αν θα πεθάνεις που τες πόμπες των Δυτικών, τες σφαίρες των εξτρεμιστών ή τα μασιέρκα των εγκληματιών. Που την άλλη, αν έσιες ένα μοντέρνο δικτάτορα να κάμνει ότι θέλει και να έσιει τον κόσμο σιεσμένο (με τες ευλογίες των υπερδυνάμεων), εν θα κάτσεις να μαζοχίζεσαι.
Ναι, εμείς εν έχουμε στρατό στη χώρα τους. Αλλά έχουν τζείνοι που κάμνουν κουμάντο στην ΕΕ και, αν θέλουμε να μεν γονατίσουμε που τες κυρώσεις, πρέπει να κάμνουμεν ότι μας λαλούν. Πολιτικό άσυλο, επιδόματα και ξέρω ΄γω κουβέντες. Βασικά, με λλία λόγια, λαλούν μας κρατάτε τους εσείς τζαμαί όσο εμείς λεηλατούμε τες χώρες τους, για να μεν φτάσουν στες δικές μας χώρες και να τους φορτωθούμε. Εμείς γαμούμε, εσείς πιερώνεται. Εν σωστό; Καθόλου. Αλλά αν είμαστε εμείς μια φορά θύματα, τζείνοι οι ανθρώποι εν δέκα.
Τες τελευταίες μέρες στον αραβικό κόσμο εν της πουτάνας. Ο κόσμος δαμέ δίπλα στες γεωγραφικές γειτονιές μας ξεσηκώνεται και ζητά να πέσουν οι μοντέρνες δικτατορίες. Θέλουν και τούτοι οι ανθρώποι να ζήσουν έσσω τους τούτην τη δημοκρατία που ακούσιν. Και τούτες οι εξεγέρσεις μεταδίδουνται όπως τη γρίπη. Ελπίζω να τα καταφέρουν οι ανθρώποι και να στήσουν χώρες του χαϊρκού. Και ελπίζω να τους στηρίξουμε λλίον τζαι εμείς σε τούτην την προσπάθεια ως κοινωνίες. Αν τα καταφέρουν, έννα μειωθούν και οι μετανάστες και έννα πέσουν και λλίες λίρες στα σιέρκα τους. Πόσο τζαιρό να τους στραντζίζουν οι δυτικές κυβερνήσεις;
Που τες κουβέντες που άκουσα τελευταία για τους μετανάστες, άρεσεν μου πολλά τούτα που είπεν ο Κανάκης του Ράδιο Αρβύλα τη Δευτέρα. Όι πως είπε τίποτε νέο και εκλεπτυσμένο. Αλλά επειδή ο κόσμος που βλέπει την εκπομπή του εν ως επί το πλείστον η νεολαία και λαλεί τα απλά και κατανοητά. Και σε αντίθεση με τους πολιτικούς, τους ανθρώπους σαν τον Κανάκη βάλλουν τους αυτί και ελπίζω να καταφέρει να περάσει λλία μηνύματα. Λλία ο Κανάκης, λλία ο ένας, λλία ο άλλος, και πέρκει αλλάξει στο μέλλον που τους νέους τούτη η κωλοκοινωνία που τους εδώκαμεν.

Τα πρώτα θκυο λεπτά του βίντεο (εν ξέρω πως να το κόψω :P).

13 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει πιο άτοπο επιχείρημα από το ‘πκιάνουν μας τες δουλειές μας!‘ Και το λένε πάντα άτομα που δεν υπάρχει περίπτωση με να ξισκατίσουν με να καθαρίσουν με να συνάξουν πατάτες. Γενικά έχουμε πολύ πρόβλημα, είμαστε αππωμένοι και κακομαθημένοι και πραγματικά απορώ αν τα φέρει καμιά φορά έτσι ο κόσμος και η ζωή και αναγκαστούμε εμείς να μεταναστεύσουμε για ένα κομμάτι ψωμί, αν θα θυμόμαστε πώς συμπεριφερόμασταν όταν δεν ήμασταν εμείς οι ‘ξιμαρισμένοι‘, οι ‘απατεώνες‘, οι ‘πουτάνες‘. Και κατά τα άλλα είμαστε μια χώρα που έζησε πόλεμο, ανεργία, μετανάστευση. Η παγκοσμιοποίηση έντζιεν μόνο στα ριάλλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. symfono me thn Aurora.

    polla kalo to post sou def, laleis ta polla kala!
    Opos to eipes, poson kaimenh xwra eimasten, aman theleoumen na fyoun oi ksenoi epidi en kanoun oi theseis twn sxoleiwn tyiai twn nosokomeion?

    to provliman mas einai allon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου λαλείς τα πολλά ωραία... όπως και ο Κανάκης... και οι κοπέλες πάνω… ειλικρινά πιστεύω πως χάσαμε τον ανθρωπισμό μας… σίγουρα υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το θέμα των επιδομάτων και της κατάστασης που δημιουργείται, υπάρχουν επιπτώσεις που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, πράματα που πρέπει να λύσουμε, προβλήματα να λυθούν… αλλά αυτό ως το να επιδεικνύουμε αυτή την αναλγησία την κοινωνική απέναντι σε άτομα που υποφέρουμε είναι κάτι το ασύλληπτο… ειλικρινά βλέπω τους ανθρώπους της ηλικίας μας σε τι σπίτια ζούνε, τι αυτοκίνητα αγοράζουν, τι είδους ζωή κάνουν… όλοι μας δηλαδή… δεν βγάζω εγώ την ουρά μου έξω… και σκέφτομαι πως έχουμε γίνει τόσο αναίσθητοι απέναντι στον πόνο των άλλων κοιτάζοντας εφ υψηλού…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χωρίς να συμφωνώ ή να διαφωνώ απόλυτα με το ποστ και τους προλαλήσαντες, θεωρώ κατανοητή την αντίδραση του κόσμου που βλέπει τους "δικούς" του να πεινούν (yes they do) ενώ η κυβέρνησή του (που κρύφκεται πίσω που το δάκτυλο της Ε#%@Ε) διά ολοένα και περισσότερα ωφελήματα σε άεργους ξένους χωρίς να μπει καν στον κόπο να εξετάσει αν όντως είναι αυτό που δήλωσαν ότι είναι (πολιτικοί πρόσφυγες, κτλ).

    Το τελευταίο ξέρω το που πρώτο shέρι - ξέρω κάποιες περιπτώσεις αλλοδαπών οικιακών βοηθών που επαρετήσαν τες δουλειές τους τζι εδηλωθήκαν αιτητές ασύλου γιατί εν πιο πολλά τα λεφτά.

    Πιστεύκω η αντίδραση του κόσμου έναντι των ξένων εν όπως το "με τη βασιλιτζιά ποτίζεται τζιαι η γλάστρα" - τουλάχιστον η δική μου. Δηλαδή εν τα βάλλω με τους αθρώπους τούτους as such, αλλά με την πολιτκή της χώρας μου. Ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα εδέχετουν να ήταν στη θέση μας; Καλά την εβολέψαμεν την μαννοΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά τούτος ο κόσμος είναι κνίσε με να σε κνίσε, και αλίμονό τους τζείνους που εννεν μες την κλίκκα. Πολλά καλή η κουβέντα του Michael Moore, όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όσο λείφκουν τα λεφτά, εννα πολώνεται παραπάνω ο κόσμος. Ώσπου έσιεις τα καλά της τζιοιλιάς σου, εν σε κόφτει αν τρώει κανένα ξεροκόμματο κανένας άλλος.
    Τωρά όμως εθυμηθήκαν ούλλοι τους μετανάστες, νόμιμους και μη. (τζίνους που εφάαν τα λεφτά...εννα τους αθθυμηθεί κανένας καμιάν ώρα;)

    Το άσιημο εν ότι αντί να απαιτείς να έσιεις τζιαι εσύ προνόμια θέλεις να κόψεις του άλλου. Να ψοφήσει η γίδα του γείτονα που λαλούν στην ελλάδα. Εν τζιαι πάμεν μπροστά έτσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μισο λεπτο ο λεβέντης γλύφει τη μιτσιά τζαι κλαίει.
    ας υποθέσουμε ότι έχω ένα σπίτι με πέντε υπνοδωμάτια. ως τα πρώτα τρία μωρά υπάρχει καμπόση άπλα. στο τέταρτο μεινίσκουν οι ξένοι. στο τέταρτο μωρό πρέπει να αρχίσουν οι συμβιβασμοί. χωρούν όλοι, αλλά όχι ο καθένας στο δωμάτιο του. στο πέμπτο και στο έκτο κάτι πάει να γίνει. οι μουρμούρες αρχίζουν από το έβδομο. επίσης έρχονται και άλλοι φίλοι από το εξωτερικό και θέλουν φιλοξενία. και σε κάποια φάση είναι ανάγκη να μείνουν και οι παππούδες -γιαγιάδες. υπάρχουν γκρίνιες, τσακωμοί, βρισίδι καμπόσο. στο τέλος πλακώνονται.
    τα λεφτά δεν αρκούν για να ζουν όλοι όπως ήταν με τα δύο μωρά, χωρίς ξένους. η μάνα δεν μπορεί να καταλάβει πως δεν μπορεί να πηγαίνει αισθητικό κάθε 15 και ο πατέρας δεν κόβει με τίποτα το γήπεδο.

    κάπως έτσι φτάσαμε και στο σημερινό το χάλι. υπάρχουν πολλές ανάγκες. αλλά δεν μπορούμε να τις ικανοποιήσουμε όλες. επειδή όμως ποτέ δεν εφαρμόστηκε σωστή μεταναστευτική πολιτική καταντήσαμε να έχουμε περισσότερους μετανάστες από αυτούς που σώνουμε. και τώρα τραβούμε τα μαλλιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συφφωνώ ότι εμείς (Κύπρος τζαι Ελλάδα) πκιορώννουμεν για τες μαλακίες της ιμπερεαλιστικής Δύσης. Να σταματήσει τούτη η θυματοποίηση μας. Οι φταίχτες να αναλάβουν τες ευθύνες τους.

    Υπάρχουν δύο όψεις του νομισμάτου. Οι Κυπραίοι εκμεταλλεύκουνται αισχρά μερικές ομάδες αλλοδαπών. Πχ. το σημερινόν όπου 20 Ρουμάνοι επκιορώννουνταν 60 ευρώ τον μήναν για 7 ημέρες την εφτομάν τζαι δέκα ώρες την ημέραν. Τούτον γινίσκεται συστηματικά που πολλούς επιχειρηματίες για το (αισχρο)κέρδος. Ο Σταυράκης είπεν ότι το 2010 εδημιουργηθήκαν 1500 θέσεις εργασίες τζαι οι πλείστες επήαν σε κοινοτικούς. Αφού ο Κυπραίος έν "ακριβός" σαν εργάτης πως να μεν ανεβαίννει η ανεργία τζαι να αντικαταστούνται οι Κυπραίοι με αλλοδαπούς εις το όνομαν του κέρδους;; Επίσης αφήννουμεν την κάθε κυράτσαν να το παίζει αριστοκράτισσαν με την εισαγωγήν οικιακής δούλας. Έν δυνατόν να γινίσκουνται τούντα πράματα υπό ΑΚΕΛικήν κυβέρνησην; Πούν οι κατώτατοι μισθοί για όλα τα επαγγέλματα για ούλλους τους εργαζομένους; Πούν το δικαιώμαν του συνδικαλίζειν για τους αλλοδαπούς; Πούποτε!

    Η άλλη όψη του νομίσματος έν το γεγονός ότι πέρα πάσης αμφιβολίας η Κύπρος έν θύμαν εγκληματικού τουρισμού εξ Βουλγαρίας τζαι Ρουμανίας. Έρκουνται τζαι αννοίουν σπίθκια μαζικά κτλ. Υπάρχουν τζαι πολλοί αλλοδαποί που προτιμούν να εισπράττουν επιδόματα παρά να δουλεύκουν. Υπάρχουν αλλοδαποί που εκμεταλλευτήκαν την κατοχήν τζαι έρκουνται που ποδά για άσυλον ενώ εν το δικαιούνται επειδή εν διώκουνται για τα πολιτικά πιστεύω τους. Τέλος ρώτα μερικούς γνωστούς σου με μωρά που πάσιν εις τα κρατικά νηπειαγωγία. Λαλούν σου ότι έσςει προτεραιότηταν ο πολιτικός πρόσφυγας. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Τέλος, το Υπουργείον Παιδείας για κάπκοιον λόγον αποφάσισεν να δκιά δωρεάν συσσίτιον σε τουρκόφωνα παιθκιά μόνον. Γιατί τούτη η διάκριση;;;

    Άρα υπάρχει ρατσισμός τζαι εκμετάλλευση τζαι που τες θκυό πλευρές. Τωρά γιατί η κυβέρνηση (τζαι τα τσςιράκκια της) δαιμονοποιεί μόνον εμάς τους Κυπραίους τζαι να φκάλει αθώες περιστερόνες ούλλους τους αλλοδαπούς εν ιξέρω. Εννά το πάρω σαν μέρος της ρατσιστικής πολιτικής της! Εκαταντήσαμεν πολίτες τρίτης κατηγορίας ενώ οι αλλοδαποί που έχουν πραγματικά πρόβλημαν αγνοούνται συστηματικά.

    Άρα συφφωνώ με το τελευταίον σχόλιον της Μάνας. Ποττέ εν είχαμεν σωστήν κοινωνικήν τζαι μεταναστευτικήν πολιτικήν. Τωρά έχουμεν περίτου μετανάστες από ότι σώννει η κοινωνία (δημιουργούνται γκέτο) τζαι εν ξέρουμεν ένταμπου εννά κάμουμεν. Κατά την γνώμην μου τα κόστη της μετανάστευσης έχουν υπερβεί τα ωφέλη κατά πολλά. Κανονικά έπρεπεν να υπάρχει ισορροπία (όχι κέρδος υπέρ κανενού).

    Πρέπει να μπει μια τάξη εις την αγοράν εργασίας για να προστατευτούν οι Κυπραίοι τζαι αλλοδαποί εργαζομένοι, να αναθεωρηθούν τα άσυλα, να απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες τζαι διορθωθεί η κοινωνική αδικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Aurora, Post
    Εν αποπροσανατολισμένοι που είμαστε.Εν μπορούμε να κατευθύνουμε τα πυρα μας στο σωστό τόπο. Οι ξένοι εν ο εύκολος στόχος και πολλύς κόσμος όπως προσπαθεί να έβρει το πρόβλημα καταλήγει στους ξένους και εν βλεπει τον ελέφαντα που χώνεται πιο πίσω. Μπορεί να μεν μας τύχει να γίνουμε εμείς αναγκαστικά μετανάστες, αλλά έτυχε στην πρόσφατη ιστορία μας και έπρεπε να τους κατανοούμε. Είδα ένα δυνατό γκράφιτι που τοίχον στην Αθήνα και έγραψα το και της Αππωμένης σε ένα ποστ της: "Οι παππούδες μας πρόσφυγες. Οι γονείς μας μετανάστες. Εμείς ρατσιστές;".

    @ Ωραία Ελένη
    Κάποια φάση πρέπει να σταματήσουμε να λειτουργούμε με τούτον τον τρόπο. Εκάμαμεν την υπερκατανάλωση τρόπο ζωής και προσπαθούμε να ζούμε με τα στάνταρτ του Χόλιγουντ, χωρίς να πιάνουμε τους μισθούς των αστέρων που διαφημίζει. Εππέσαν και λίρες σε κάποια φάση δαμέσα και εξεχάσαμε πως ένι να στερείσαι βασικές ανάγκες. Θέλει παραπάνω προσπάθεια πλέον να καταλάβεις τα προβλήματα των φτωχών, παρά να τους φταίξεις για προβλήματα που δημιουργούν οι πλούσιοι.

    @ Sike
    Συμφωνούμε, έσιει κάποιους μετανάστες που εν εκμεταλλευτές και παλιάνθρωποι, όπως σε κάθε ομάδα του πληθυσμού. Έσιεις δίκιο, "με τη βασιλιτζιά ποτίζεται τζιαι η γλάστρα". Αλλά εν σωστό να μας φταίει ο γάδαρος και να δέρνουμε το σαμάρι; Να πιέσεις τη χώρα σου να αναπτύξει σωστή πολιτική και να κλείσει τες τρύπες που επιτρέπουν σε εκμεταλλευτές ξένους να κερδοσκοπούν εν ένα πράμα, και να σου φταίουν ούλλοι οι μετανάστες και να τους συμπεριφέρεσε άσιημα σαν λαός εν άλλο πράμα. Έτσι το μόνο που καταφέρνεις εν να τους απομονώνεις και να τους αναγκάζεις να "κλικώνουν" και να κάμνουν γκέτο.

    @ Σκουλουκούιν
    Ακριβώς. Χωριζούμαστε σε κοπάθκια και βλέπουμε το απέναντι κοπάδι με καχυποψία, την ώρα που οι βοσκοί αράζουν και σιέρουνται για το "διαίρει και βασίλευε".

    @ Αππωμένη
    Τζείνοι που εφάν τα λεφτά ακόμα τρώουν. Εσήραν λλία ποφάγια και τσακώνεται ο κόσμος ποιος έννα φάει παραπάνω και τζείνοι εγεμώσαν τα τζελλάρκα τους. Η μαλακία εν ότι εν έτσι το σύστημα, που επιτρέπει τους ακόμα να το κάμνουν. Όι σε συγκεκριμένα άτομα μόνο, αλλά σε όποιον βρεθεί σε θέση που μπορεί να φάει. Σήμερα εν το ΑΚΕΛ με τη συνοπαρτζιά του, εχτές ήταν το ΔΗΚΟ, προχτές ο ΔΗΣΥ, αύριο κάποιος άλλος θα ένι. Κάπου αλλού εν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΔΗ. Αλλού εν CDU και SPD. Το σύστημα μας εβρώμησεν σαπήλα.

    @ Mana
    Συμφωνώ. Αλλά εγώ προτιμώ να φύει που το σπίτι ο θείος που εγκαταστάθηκε στο σαλόνι και την κουζίνα και θέλει μια φάουσα λεφτά να συντηρηθεί, παρά να θκιώξω τα πέντε άτομα που μεινίσκουν στην αποθηκούα και κάμνουν τες χαμαλοδουλειές του σπιθκιού.

    @ Κυπριακόφωνος
    Κοίτα ρε φίλε, κατ'αρχήν φταίεις που ενόμιζες ότι μπορεί το ένα κόμμα δαμέσα να εν διαφορετικό που το άλλο. Δαμέσα εν έχουμε δεξια, αριστερά και κέντρο. Έχουμε μόνο κόμματα με γεύση καπιταλισμού, σε διαφορετική συσκευασία. Έχουμε ένα τσούρμο πολιτικούς και επιχειρηματίες, που παίζουν μουσικές καρέκλες σε κυβέρνηση και οργανισμούς. Ούλλοι με τη σειρά τους κάθουνται σε θέση εξουσίας.
    Ναι σίουρα έχουμε πρόβλημα με την απουσία μεταναστευτικής πολιτικής. Εν κερκόπορτα στη χώρα μας για βρωμιές. Αλλά μεν περιμένεις ότι έννα σου λύσει τα προβλήματα δαμέσα. Θέλουμε νέες πολιτικές σε σχεδόν ούλλου του τομείς. Τούτη η μεταλλαγμένη δημοκρατία σε εκλεγόμενη ολιγαρχία που έσιει ο δυτικός πολιτισμός εν μπορεί να λειτουργήσει δίκαια. Το ζήτημα εν ταξικό και όι φυλετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλτατε Defiance απλώς δείγνω την υποκρισίαν που διακατέχει το κυβερνών κόμμαν. Πλην μιας λύσης του Κυπριακού εν καρτερούσα τίποτε άλλον που το ΑΚΕΛ. Τζαι εις τζείνον έκαμεν τα εξίσου σκατά!

    Όσον αφορά τα κόμματα συφφωνούμεν 100%. Εκάκισα πολλές βολές τα κόμματα εις το ιστολόγιον μου. Αλλά πιστεύκω ότι βρίσκουν τζαι κάμνουν. Εμείς φταίμεν που τα ψηφίζουμεν. Η λύση έν η άμεση δημοκρατία τύπου Ελβετίας! Να μεν αποφασίζουν οι πολιτικοί για εμάς αλλά εμείς για εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η φάση εν ότι ακόμα και να μεν ψηφίσει κάποιος εν έσιει σημασία, αφού στες εκλογές μετρούν ποσοστά επί των έγκυρων ψηφοδελτίων και όι ποσοστά επί των ψηφοφόρων. Αν έθελε 50%+ των ψηφοφόρων κάποιος για να φκει πρόεδρος, με τα σημερινά δεδομένα, εν θα έφκαινε ποτέ. Ακόμα και στες βουλευτικές, λαλούν σου ότι το τάδε κόμμα εμάζεψε τόσο ποσοστό και το άλλο τόσο, και σκέφτεσαι και εσύ πόσο μαλάκας εν ο κόσμος. Έννεν έτσι όμως. Τα λευκά, τα άκυρα και οι αποχές εν πάρα πολλά. Πολλά αρνιά εξυπνήσαν, απλά εν έχουν τρόπο να αντιδράσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία τα λές Defiance αλλά ο κόσμος έφτασε σε ένα σημείο που δεν μπορεί να 'ανεχτεί' τα όσα του ζητούν. Δεν έχει μείνει τίποτα στα ταμεία..

    Τις αιτήσεις ατόμων με employment visas οι οποίες έληξαν και αποφάσισαν να το γυρίσουν σε αιτήσεις πολιτικού ασύλου δεν θα έπρεπε να τις εξετάζουν κάν. Γιαυτό ο κόσμος μουρμουρά..γιατί έχουμε την τάση να γενικοποιούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εν νομίζω να εν μόνοι τους που εσκεφτήκαν και ήβραν την τρύπα στο νόμο για να μείνουν παραπάνω στην Κύπρο. Ούλλο και κάποιος δικηγόρος τους επαράτζειλεν τι να κάμουν. Έσιε υπόψη σου ότι κάθε χρόνο δικηγορικά γραφεία πιάνουν €200.000 που τα "άδεια ταμεία" της κυβέρνησης ως ενίσχυση για τον "τομέα της έρευνας". Για τον κόσμο εν έμεινε τίποτε στα ταμεία, για τους φαταούλες τούτου του τόπου πάντα βρέθουνται λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή