src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

To vote or not to vote?

Σε σχέση με τη συζήτηση που επροέκυψε στο προηγούμενο ποστ για την ψηφοφορία. Να σας μεταφέρω μιαν άλλην άποψη, για να σας ευθυμήσει και να σας προβληματίσει. George Carlin. Enjoy.

12 σχόλια:

  1. θενκ γιου ρε! τον γνώρισα από σενα μετά θάνατον... τι καθαρό μυαλό είχε ρε, σκέψου να είχαμε έτσι δασκάλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς όπως το είπε. Garbage in, garbage out.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όπως πάντα σωστός ο George Carlin.

    ο κάθε λαός έσςει τους ηγέτες που τους αξίζει...

    ...τζαι τούτον έν τζαι για την Κύπρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραίος ο George Carlin... Πάντα είσαι to the point φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον Κάρλιν στο ότι ο κάθε λαός έχεις τους "ηγέτες" που του αξίζουν.

    Διαφωνώ όμως καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως με την θέση του σχετικά με την αποχή. Θέση μου εν ότι αν δεν ψηφίσεις χάνεις το δικαίωμα σου να παραπονιέσαι για τους πολιτικούς. Γιατί έμεινες αμέτοχος και δεν εψήφισες τον 1 στους 1000 που εμπορούσε να ήταν λίο καλύτερος.

    Έχασες την ευκαιρία σου να αλλάξεις κάτι. Γιατί ΕΣΥ σαν μονάδα μπορεί να μεν έχεις την δύναμη, αλλά ΕΣΥ μαζί με άλλους σαν μέρος ενός ΣΥΝΟΛΟΥ μπορείς να κάμεις πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν κορυφαίος ο άνθρωπος. Άνοιξεν μου τα μάθκια μου σε πολλά θέματα. Το σύστημα των εκλογών εν τέτοιο, που εν μπορείς καν να διαμαρτυρηθείς για την απουσία κατάλληλων υποψηφίων, αφού τα λευκά, τα άκυρα και οι αποχές μπαίνουν στο ίδιο καλάθι και εν λαμβάνουνται υπόψην. Το μόνο που κάμνεις με το να δώκεις λευκόν εν να δώκεις αξία με τη συμμετοχή σου στες εκλογές. Όσον αφορά τες βουλευτικές εκλογές, εν ξέρεις καν που διάς τη ψήφο σου, αφού το κόμμα έννα αποφασίσει που θα τη δώσει. Εν μπορείς να ψηφήσεις άτομα, ψηφίζεις κόμματα. Τωρά για τες προεδρικές, όποιος υποψήφιος εκατάφερε να φτάσει ως τζιαμέ σημαίνει ότι εκπροσωπεί τα ίδια συμφέροντα με τους προηγούμενους και εν γι’αυτό που τον αφήκαν να εν υποψήφιος. Το αν θα βοηθήσει τους «δικούς του» εν με απασχολεί, αφού εν είμαι μέλος κανενός κόμματος και κανένας εν θα με βοηθήσει εμένα. Συμφωνό με το σχόλιο του Κκουλλά στο προηγούμενο ποστ, ότι εν λογικό να ψηφίζεις τζείνον που θα κάμει την λλιότερη ζημιά. Και μόλις τον εντοπίσω, θα τον ψηφίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σωστό ότι έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. πηγαίνοντας να ψηφίσεις μπορείς να περιορίσεις το κακό. Αντί δηλαδή για τον Μπους που ήταν εντελώς μαλάκας να είχες τον Γκορ που φαινόταν καλύτερος. από την άλλη όμως με το να μην πας να ψηφίσεις τουλάχιστον αισθάνεσαι καλά ότι ο κάθε άχρηστος πολιτικός δεν βγήκε και με τη δική σου ψήφο. μεγάλο δίλλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αποχή θα είshεν νόημα εαν τα ποσοστά των υποψηφίων επηρεάζουνταν. Που τη στιγμή που αποχή, λευκά ψηφοδέλτια και άκυρα ψηφοδέλτια είναι το ένα και το αυτό και τα ποσοστά των υποψηφίων υπολογίζονται χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τότε η οκκά 400. Πού ήσουν πούποτε. Αν ελαμβάνναν υπόψιν την αποχή όμως τζαι ήταν κοντά (ή παραπάνω) που 50%, να φακκούν τζαι να πετάσσουνται ίσια πάνω εν θα φκει πρόεδρος, αφού κανένας εν θα πιάσει 50% + μία ψήφο. Αλλά τούτον εν βο(υ)λεύκει κανένα πολιτικό/wannabe-πολιτικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τουλάχιστον τα λευκά έπρεπε να λαμβάνουντε υπόψην ως ποσοστά για να διαχωριστούν που τες αποχές. Άλλον το νόημα του "εν ασχολούμαι μαζί σας" και άλλο το νόημα του "ασχολούμαι, αλλά εν προσφέρετε τίποτε το αξιόλογο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εν δικαίωμα του κάθε ψηφοφόρου να μεν ψηφίσει κανέναν αν δεν βρίσκει κάποιον που να αξίζει. Το "ψήφισε τον λιγότερα χειρότερο" εν πολλά pathetic ως σκεπτικό. Με τούντο σκεπτικό εν θα πάμε ποττέ μπροστά γιατί μια ζωή θα μας κυβερνούν οι "λιγότερα χειρότεροι". ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΡΕ! ΚΑΝΕΙ! ΕΦΚΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΖΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. ΔΑΚΑΤΩ ΕΝΝΕΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕΝ ΚΑΘΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ...ΕΝ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. ΦΑΚΚΟΥΝ ΓΥΡΟΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΕΡΟΤΣΟΥΡΟΙ ΤΖΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΤΖΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΟΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΑ Η ΜΟΥΣΙΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άλλον τούτον με την ηλικία. Αν εν καμιά άλλη δουλειά, μόλις περάσεις μιαν ηλικία φκάλλουν σε σε σύνταξη γιατί εν έσιεις τη δυνατότητα πλέον να προσφέρεις και να εργαστείς. Αν είσαι πολιτικός, δουλεύκεις ώσπου να σαπίσεις σε καίρια θέση που επηρεάζει μια φάουσα κόσμο. :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην πολιτική φίλε δουλεύκει ανάποδα το πράμα: πρέπει ΠΡΩΤΑ να φκείς με σύνταξη τζαι μετά να είσαι κατάλληλος για υποψήφιος. Αν είσαι κάτω των 60 είσαι πολλά μιτσής για να κυβερνήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή