src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Άβε Κιμ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν


Η Βόρεια Κορέα εν μια που τες χώρες που έχουν ακόμα δικτατορία. Εν ένα απομεινάρι του Ψυχρού Πολέμου. Το 1945 Αμερικανοί και Σοβιετικοί εμοιράζαν τον κόσμο σε οικόπεδα, σε ζώνες επιρροές. Την Κορέα εθέλαν την που μισή. Και εκανονίσαν τα. νότια οι ΗΠΑ, βόρεια οι Ρώσσοι. Που τότε μέχρι σήμερα, η Βόρεια Κορέα είχε δύο ηγέτες: Τον Κιμ Ιλ Σουνγκ ως το 1994 και μετά το γιο του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, μέχρι σήμερα (ο ΚιμΓιονγκ Ιλ επειδή εγέρασε και εν άρρωστος, ετοιμάζει το γιο του, Κιμ Γιονγκ Ουν, να τον διαδεχτεί) .
Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ έννεν απλά ένας δικτάτορας, κινείται στα όρια της σχιζοφρένειας. Ισχυρίζεται ότι ακολουθά μια μαρξιστική-λενινστική ιδεολογία, αλλά η αλήθκεια εν ότι εν χειρότερος και που τον Στάλιν. Ο τύπος φκάλλει φυσικό αέριο και στέλλει το στην Κίνα σε εξευτελιστικές τιμές. Και ως αντάλλαγμα, η Κίνα κάμνει του πλάτες. Όνειρο του, εν να καταφέρει να τελειοποιήσει τα πυρηνικά του και είτε να κατακτήσει τη Νότια Κορέα, είτε να την ισοπεδώσει. Όταν έπιασε την εξουσία, η πρωτεύουσα εν του άρεσε. Και εξανάχτισεν την. Έκαμε μια χλιδάτη πόλη για να ζει ο ίδιος και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι , την ίδια ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος ζει σε άθλιες συνθήκες. Πριν λλία χρόνια, αποφάσησε ότι ο κύριος δρόμος που οδηγεί που την πρωτεύουσα στες άλλες πόλεις έπρεπε να ξαναχτιστεί γιατί έπερνε του ώρα να ταξιδέψει. Ένα χωρκό ήταν στη μέση. Μικρό χωρκό. Μόλις 800 άτομα. Έπιασε τα σπίτια τους, άφηκε τους στο δρόμο, ισοπέδωσεν τα και έκαμεν το δρόμο του. Οι κάτοικοι εδιαμαρτυρηθήκαν, εκάμαν διαδήλωση. Την επόμενη εξαφανιστήκαν, μαζί με κάθε στοιχείο που έδειχνε ότι υπήρξαν ποττέ. Θυμούμε ακόμα μια δήλωση ενός γέρου που εμείνισκε σε γειτονικό χωρκό: "Ο γιος μου και η κόρη μου παντρεύτηκαν και ζούσαν εκεί. Πως μπορούν σήμερα να μου λένε ότι δεν υπάρχουν, ότι δεν υπήρξαν ποτέ; Ότι δεν τους μεγάλωσα ποτέ;". (Τόσο ο γέρος, όσο και ο Αμερικανός που του έπιασεν τη συνέντευξη εξαφανιστήκαν).
Φέτος, κατά παράξενο τρόπο είδαμεν τη χώρα να εκπροσωπείται στο Μουντιάλ. Ο λόγος; Οι εχθροί του Κιμ Γιονγκ Ιλ (Νότια Κορέα και Ιαπωνία) εδιοργανώσαν το Μουντιάλ του 2002 και έβαλεν το σκοπό να τους ξεπεράσει. Οι παίκτες εκάμναν προπόνηση με στρατιωτικούς εκπαιδευτές. Στην αρκή εν έθελα καν να τους βάλει ονόματα στες φανέλες. Να εν μόνο νούμερα. Η FIFA τελικά ανάγκασεν τον να βάλει. Οι κερκίδες τους εμαζεύκαν κόσμο που εφωνάζαν με πάθος και εκυματίζαν βορειοκορεατικές σημαίες. Πράμα παράξενο, αφού ο Κιμ Γιονγκ Ιλ απαγορεύει την είσοδο και την έξοδο που τη χώρα. Φοάται να μεν μπουν κατάσκοποι και να μεν λιποτακτήσουν οι καταπιεσμένοι. Που εβρεθήκαν οι οπαδοί που εταξιδέψαν Νότια Αφρική; Όπως έγινε γνωστό, ήταν ηθοποιοί. Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ενοικίασε 1.000 οπαδούς που ένα κινέζικο γραφείο και έστειλεν τους για να φαίνουνται οι κερκίδες γεμάτες.
Ο όμιλος που έπεσε η ομάδα ήταν ένας που τους πιο δύσκολους: Βραζιλία, Πορτογαλία, Ακτή Ελεφαντοστού. Στον πρώτο αγώνα επαίζαν με τη Βραζιλία. Η Βόρεια Κορέα έχασε 2-1, αλλά έπαιξε τουλάχιστον ηρωικά. Ήταν απίστευτο το πάθος που επαίζαν. Μέχρι τότε, κανένας ποδοσφαιρικός αγώνας δεν επαίζετουν σε απευθείας μετάδωση στη χώρα. Ούλλοι σε μαγνητοσκόπηση. Εκόφκαν τες "καλλύτερες" φάσεις, εμοντάραν τες και εδείχναν στην τηλεόραση την επομένη ένα 10λεπτο αγώνα. Για να καταλάβετε, τον αγώνα Νότια Κορέα - Ελλάδα (2-0) εκάμαν τον αγνώριστο. Εδείξαν τες καλλύτερες φάσεις της Ελλάδας, ούλλα τα λάθη της Νότιας Κορέας και τα γκολ, με τρόπο που εφαίνετουν ότι οι εχθροί τους εν κατά λάθος που εκερδίσαν. Που λέτε, αφού η Βόρεια Κορέα έπαιξε τόσο καλά με τη Βραζιλία, αποφασήσαν τον επόμενο αγώνα με την Πορτογαλία να τον δείξουν σε απευθείας μετάδωση για πρώτη φορά. Δυστυχώς, εφάν τες 7-0! Αμάνα μου, μάνα μου, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ έφκαλλεν αφρούς. Στον επόμενο αγώνα εφαν τες πάλε που την Ακτή Ελεφαντοστού (3-0). Ποιος είδε τον Κιμ και εν τον εφοήθηκε.
Ούλλοι επεριμέναν αντιδράσεις που θαγυρίσουν στη χώρα. Ειδικά αφού τέσσερις παίκτες που το φον τους ελιποτακτήσαν και εζητούσαν άσυλο που τη Νότια Αφρική (τελικά οι Αρχές εστείλαν τους στη Βόρεια Κορέα πακέτο). Στην αρκήν εν έγινε τίποτε. Ενομίζαν εγλυτώσαν την. Αλλά ο Κιμ απλά επερίμενε να ηρεμήσουν τα πνεύματα για να μετριάσει τες αντιδράσεις. Προχτές εκάλεσεν τους να παρουσιαστούν. Εστείσαν μιαν εξέδρα και πάνω εκάτσαν οι 400 υψηλότεροι αξιωματούχοι της χώρας. Που κάτω εμαζεύτηκε χιλιάες κόσμος. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής σταθήκαν μπορστά που τους επίσημους. Επί έξι ώρες επισημαίναν τα λάθη των παικτών έναν προς ένα και εζητούσαν εξηγήσεις για ποιο λόγο επροδώσαν την εμπιστοσύνη της χώρας. Ο 53χρονος προπονητής εφάνηκε ηρωικός. Ανέλαβε πλήρη ευθύνη της "ταπείνωσης" και είπε ότι οι παίκτες εν εφταίαν σε τίποτε, αφού απλά υπακούαν εντολές. Ως τιμωρία, εδιαγράψαν τον που το κόμμα (εκάμαν τον πλέον απλό Βορειοκορεάτη θνητό) και εστείλαν τον καταναγκαστικά έργα επ' αόριστον. Πλέον, ο προπονητής βρίσκεται στην πρωτεύουσα μαζί με άλλους κατάδικους και κτίζουν κτήρια. Οι παίκτες εν εμάθαμε τι εγίναν. Ελπίζω να με "εξαφανιστήκαν".

22 σχόλια:

  1. kapou ethkievasa oti kapoioi pou tous paixtes ekapoularan thn gia na gytwsoun...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yeap. Τέσσερις. Αλλά στείλαν τους πίσω. Εγλυτώσαν την 2 που εγενηθήκαν Ιαπωνία από Βορειοκορεάτες γονείς και ζουν Ιαπωνία τωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κιμ ζεις εσύ μας οδηγείς....

    έδωκε μου τν ο ήλιος που πάνω. σορρυ. επίσης οι κόρες εν ετζοιμήθηκαν το μεσημέρι.

    στο μεταξύ σκέφτομαι. τον σαντάμ που τάχα μου καταπίεζε το λαό του έκαμαν εισβολή για να τον διώξουν. στη Β, Κορέα δεν συντρέχει λογος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κιμ έσιει Κίνα πίσω του, ο Σαντάμ εκανόνισεν τα και έμεινε μόνος του.
    Άτε, τυχερή, εννα τζοιμηθούν πιο γλήορα πόψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πότε το προσδιορίζεις το γρήγορα; γιατί μας βρήκαν οι οκτώ και καμία ένδειξη για ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ "Την επόμενη εξαφανιστήκαν, μαζί με κάθε στοιχείο που έδειχνε ότι υπήρξαν ποττέ";;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σοβαρομιλάς?????????????
    εμετεμψυχώθηκεν ο χίτλερ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Sike
    Εκτελέσαν τους, εκάψαν τους μαζί με τα υπάρχοντα τους και εδιαγράψαν πιστοποιητικά γεννήσεως, ταυτότητες, αιτήσεις κ.λ.π.

    @Neerie
    Κάτι έτσι, αλλά τούτος νομίζει ότι εν αριστερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έχω κάτι γνωστούς που θα ήθελα να εξαφανιστούν. θα πέψω μήνυμα του Κιμ ότι είπαν πράματα άσσημα για λόου του μπας και γίνει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χεχε, καλή ιδέα. Να ετοιμάσουμε μια λίστα με τους "γνωστούς" και να τους πούμε ότι εκερδίσαν σε μια κλήρωση διακοπές στη Βόρεια Κορέα. Μόνο αν μεν ήταν κλειστά τα σύνορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ήτουν έξυπνοι τελικά τζείνοι οι παίχτες της Β.Κορέας που εγκαταλήψασιν κρυφά το ξενοδοχείον της ομάδος τους τζαι εξαφανιστήκασιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πράγματι, αλλά εκάμαν το λάθος να παν στες Αρχές της Νότιας Αφρικής για να ζητήσουν άσυλο. Τελικά εστείλαν τους πίσω στη χώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. να πεψουμε τον γιο της αννους τζαμαι.τζαι ας μας ξαναπει για τον λαικο κομμουνισμο τζαι το γενναιο σταλιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οι αμερικανοι ακουστε τι εκαναν.βοηθησαν την ρωσσια στον δευτερο παγκοσμιο για να πανε εναντια της μετα.βοηθησαν τους ελληνες κομμουνιστε για να δοκιμασουν τις ναπαλμ πανω τους μετα πρωτους πρωτους.βοηθησαν τον σανταμ εναντια στο ιραν για να καμουν δυο πολεμους εναντια του μετα.βοηθησαν τον μαο στην κινα να διωξει τους ιαπωνες για να πανε εναντια του μετα στον εμφυλιο.εματζελεψαν τους ιαπωνες μπανζαι στο 2 παγκοσμιο τζαι σημερα αγοραζουν τα σουπαρου τους.εβοηθησαν τον καστρο να διωξει τον μπατιστα τζαι μετα ειναι εναντια του.επλουμισαν με οπλα τους ταλιμπαν για να διωξουν τους ρωσσους που το αφγανισταν.πχ ραμπο 3 που η εν λογω ταινια γραφει στο τελος οτι αφιερωθηκε στο γενναιο λαο του αφγανισταν.τωρα σκοτωνουν τους.επηαν εναντια στον κανταφη για να μερωσουν σημερα για τα πετρελαια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο πόλεμος εν η δουλειά τους Αμερικάνους. Περνά τους και φκάλλουν λίρες που τζείνον. Εκάμαν παραπάνω πολέμους που κάθε άλλο κράτος ή έθνος στην ιστορία. Αν τύχει και εν έσιει πόλεμο κάπου στον κόσμο, φροντίζουν να γίνει. Εν η κότα τους με τα χρυσά αυγά. Αν ένας μελλοντικός πόλεμος εν έσιει πολλές προοπτικές γιατί ο αντίπαλος εν αδύνατος, κανονίζουν να τον εφοδιάσουν πρώτα για να έσιει διάρκεια. Κάμνουν όπλα, διαφημίζουν τα με ένα πόλεμο και μετά πουλούν τα. Όπως ελάλεν τζαι ο George Carlin "We like war. And you know why? Cause we're good at it. And you know why? Cause we get a lot of practice".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εθώρουν εχτές ένα ντοκιμαντέρ για τη Βόρεια Κορέα. "Η Παράσταση" που την Εμπόλεμη ζώνη του Μέγκα. Πραγματικά, εν άλλος πλανήτης. Τόση πίεση προς τον κόσμο εν είδα ποττέ μου. Τζιαι ο λαός υποφέρει πολλά.
    Έδειχνεν τζιαι τον κόσμο στην κηδεία του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ρε μα εκλέαν σαν να τζιαι επέθανεν κανένας τζιύρης τους/μάνα τους. Έλεος δηλαδή. Ένιξερω αν ήταν τόσον δικτάτορας όπως ο γιος του αλλά πάλε.
    Καλά την ήσιεν τούτος ο προπονητής. Τους προηγούμενους επέρναν τους σε labour camps.
    Άλλο παράξενο. Κάθε πρωίν η ώρα 7 παίζει η σειρήνα για να ξυπνήσει ο κόσμος :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Σουνγκ ήταν ηγέτης τους 49 χρόνια (έλυσεν και έσταξεν) και αναπτύξαν ένα είδος προσωπολατρίας, που εμεταφέρτηκε μετά στον κόσμο. Αλλά η Βόρεια Κορέα εν πολλά οργουελικός κόσμος, εν έσιει χώρο για προσωπικές απόψεις και συναισθήματα. Αν πρέπει να θρηνούν, πρέπει να θρηνούν. Διαφορετικά μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο για ύποπτοι προδοσίας. Ο κόσμος έμαθε να χειροκροτά, να σιέρεται, να λυπάται on command. Ξεχασμένοι που τον κόσμο. Εν το έξερα πάντως για τη σειρήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μάλιστα.;) Ο γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ τι λαλεί; Εν το ίδιον αυστηρος;
    Τι σημαίνει οργουελικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο αντικαταστάτης του εν ο μιτσής γιος του, αφού έκρινε ότι οι πιο μεγάλοι ήταν πολλά "μαλαχτοί" για τη θέση. Νομίζω τούτο λαλεί τα ούλλα...
    Η λέξη οργουελικός εν αναφορά στον Τζορτζ Όργουελ και το βιβλίο του "1984" (γνωστό και ως "Ο Μεγάλος Αδελφός"). Σε τούτον το φανταστικό μέλλον ο Big Brother και η κυβέρνηση του επαρακολουθούσαν ούλλον τον κόσμο και εσυλλαμβάναν όποιον έκαμνε το "έγκλημα της σκέψης". Όποιον ανέπτυσσε δικά του συναισθήματα και έκφραζεν τα, αντί να νοιώθει ότι του ελαλούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μερικές φορές νιώθω οτι ο μόνος λόγος που ήμαστε δαμέ σορομένοι τζιε λαλούμε ότι λαλούμε εν επειδή εν εκαταφέραν να προβλεψουν την ελευθερία έκφρασης που προσφέρει το ιντερνετ και εν απλά μια μάχη με το χρόνο αν θα προλάβουμε να τους κάμουμε ζημιά πριν μας σιωπήσουν οριστικά και γινουμε σαν μες το βιλίο του Όργουελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελπίζω να εν έτσι φίλε μου, αλλά πιστεύκω ότι ακόμα και το ίντερνετ εν ελεγχόμενη ελευθερία. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να έβρουν οποιοδήποτε που εμάς και ότι λαλούμε και κάμνουμε εν δαμέ γραμμένα. Αφήνουν τα μικρά ψάρκα να κάμνουν τα δικά τους για να τα πιάσουν μόλις μεγαλώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή