src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Έκκληση βοήθειας


Τον τελευταίον τζαιρό, η «κρίση» εχτύπησεν τζαι την Κύπρο. Ο κόσμος εξεκίνησε να κάμνει οικονομίες τζαι να στερείται πράματα. Αλλά τούτες οι «στερήσεις» της υπερκαταναλωτικής μας κοινωνίας εξακολουθούν να εν ασήμαντες μπροστά σε στερήσεις πραγματικές που έχουν κάποιοι άλλοι, σε κάποια άλλα σημεία του πλανήτη. Τζαι μάλιστα έννεν εποχιακές στερήσεις, εν μόνιμες δαμαί τζαι δεκαετίες.
Κάποιοι που εσάς, έσιετε κοπελλούθκια τζαι πιθανόν να έσιετε ρούχα, παπούτσια τζαι σχολικά είδη που σας εμείναν, είτε γιατί εμεγάλωσεν το μωρό τζαι εν του μπαίνουν, είτε γιατί άλλαξεν η μόδα, είτε γιατί εφθαρήκαν. Όπως τζαι να ένει, τα παπούτσια τα σιησμένα εν καλλύτερα που το να είσαι ξηπόλυτος ή να φορείς μόνο παντόφλες γιατί μόνο τζείνες έσιεις. Άλλοι που εμάς, έχουν μια φάουσα παλιά ρούχα τζαι παπούτσια, που εν θα τα ξαναχρησιμοποιήσουμε τζαι απλά πιάνουν τόπο. Κάποιοι άλλοι, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν τζαι εμείς μπορούμεν να κάμουμεν τη ζωή τους λλίο καλλύτερην.
Που σήμερα, έσιει έναν κοντέινερ στημένο που την Gulf Agency Company στο mall πίσω που το Hamleys, τζαι έννα μείνει τζαμαί για θκυο εφτομάδες. Μετά έννα σταλεί σε έναν ορφανοτροφείο της Κένυας, που έσιει μωρά που πραγματικά έχουν ανάγκη τα περισσέμματα μας. Οι βασικές ανάγκες των μωρών εν: στρώματα, παπούτσια παιδικά, παντόφλες, ρούχα, εσώρουχα, πετσέτες μπάνιου, σχολικές τσάντες, γραφική ύλη τζαι ύλη ζωγραφικής, παιδικά παιχνίθκια, ποδήλατα, παλιά κομπιούτερ που επιδιορθώνουνται, ακόμα τζαι έπιπλα (καναπέδες, πολυθρόνες) που εν τα θέλετε, ή οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι έννα τους φανεί χρήσιμο.
Ελπίζω όσοι μπορούν να βοηθήσουν τζαι που το περίσσεμμα μας να βελτιωθεί η ζωή πραγματικά φτωχών μωρών που έχουν ανάγκη ακόμα τζαι την πιο μιτσιά βοήθεια. Εν δαμαί που φαίνεται το μεγαλείον ενός πολιτισμού, στο να βοηθά τζείνους τους λλιότερο τυχερούς που έχουν ανάγκη. Τζαι θέλω να πιστεύκω ότι η καρκιά του Κυπραίου εν μεγάλη (τζαι λλίο φτανή ;)) τζαι έννα βοηθήσει. Μακάρι τούτες οι πρωτοβουλίες να στηριχτούν τζαι να πολλύνουν, τζαι για το εξωτερικό αλλά τζαι για το εσωτερικό. Εν με την αλληλεγγύη τζαι τον αλτρουισμό που έννα γίνουμεν καλλύτεροι τζαι ως μονάδες τζαι ως κοινωνία.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

29 σχόλια:

  1. Τωρά με τον πόλεμο,σίγουρα πρέπει να δείξουμε παραπάνω φτανοκαρδίαση.
    Είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για ορφανοτροφείο στην Κένυα;
    Θα πω της Μαμαμώβ να δει τί υπάρχει ακόμα στο σπίτι.

    Πάντως,όσοι δεν προλάβουν να δώσουν για τούτα τα παιδάκια,υπάρχουν και πολλές οικογένειες στην Κύπρο που τα έχουν ανάγκη.Μην το ξεχνάμε.

    ΥΓ:Καλημέρες Ντεφ.
    Πώς πάει το μωρό σας; :)))))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμείς δίνουμε ό,τι έχουμε στη γειτονιά ή όπου ακούσουμε ότι έχει κάποιοσ ανάγκη.

    αλλά τούτο με το εξωτερικό, όσο τζι αν θέλω να βοηθήσω, εν μπορώ να το πιστέψω πλέον.

    μια φορά είπε μας μια ταϊλανδέζα ότι η φανέλλα της εν που τζίνα που έστελλε ο κόσμος σαν βοήθεια τζαι επιάννν τα διάφοροι με το μαυροσάκκουλο τζι επουλούσαν τα ασπούμε 1 λίρα σε όποιον ήθελε να δει την τύχη του σε κάτι αγορές. έτσι επηένναν οι μιτσιές οι σhεσοριρέξ, εγοράζαν τα τζι εγυρέφκαν να έβρουν τίποτε ρετρό να φορούν για στέιτμεντ.

    σόρυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Μωβ :)
    Είμαι σίουρος ότι εν για ορφανοτροφείο στην Κένυα. Ένας φίλος μου εν μέσα σε τζείνους που εμεσολάβισαν για να γίνει η κίνηση. Η εταιρεία που ανέλαβεν την μεταφορά μπορεί να το έκαμε τζαι για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά λλίη σημασία έσιει. Εν μπορώ να σκεφτώ πιο κοινοφελή τρόπο για να διαφημιστεί μια εταιρεία.
    Εν γεγονός πάντως ότι έσιει τζαι πολλές οικογένειες στην Κύπρο που έχουν πρόβλημα, αλλά εν λλίο ανοργάνωτη η κατάσταση τζαι εν φκαίνει το μήνυμα προς άτομα που μπορούν να βοηθήσουν τζαι εν υπάρχει τζαι εύκολος τρόπος (απ'ότι γνωρίζω). Θέλει λλίην οργάνωσην. Εν γι'αυτό που λαλώ "Μακάρι τούτες οι πρωτοβουλίες να στηριχτούν τζαι να πολλύνουν, τζαι για το εξωτερικό αλλά τζαι για το εσωτερικό".
    Υ.Γ. Μια χαρά η μιτσιά, μεγαλώνει τζαι αππώνεται τζαι ανέπτυξε φοβερή σχέση με τον έναν τον κάττο. Λατρεύει τον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Moonlight
    Καταλαβαίνω. Εύλογη καχυποψία. Ειδικά με το τσουνάμι, εγίναν πραγματικά εγκλήματα σε ότι αφορά βοήθεια. Τούτο που λαλείς πάντως, που τα διάτε στη γειτονία ή σε όποιον ακούστε που έσιει ανάγκην, πιστεύκω θέλει λλίην οργάνωση για να ξέρει ο κόσμος που να απευθύνεται τζαι που να τα διά (με τρόπο που να προφυλάσσεται τζαι η ταυτότητα τζείνων που πιάνουν βοήθεια). Επαναλαμβάνω, απ'ότι γνωρίζω. Γιατί μπορεί να παίζει έτσι φάση τζαι απλά να μεν το ξέρω εγώ (τζαι πιθανών πολλοί άλλοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εχω τζι εγώ τες αμφιβολίες μου για τους διάφορους εράνους πκιον, αλλά άμα με διαβεβαιώνεις ότι ξέρεις προσωπικά για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία πιστεύκω σε.

    θέλουμε και πρωτοβουλία για το εσωτερικό, ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Sike
    Ευχαριστώ για την επιστοσύνη. Πάντως αν ξέρει κανένας για ανάλογη πρωτοβουλία για εντός Κύπρους, ας μας το πει σας παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πριν μερικές μέρες δεχόταν ο Σύνδεσμος για τη βία στην οικογένεια. Ακόμα δέχονται αν πάεις στα γραφεία τους στη λεωφόρο Αγλαντζιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέχονται και έπιπλα είπες; Μπορεί να έχω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Cool. Thx. Σκέφτουμαι, αν κάμουμε κανένα μπλογκ με καμπόσους διαχειριστές τζαι ανεβάζουμε ανώνυμες υποθέσεις μετά που e-mails; Έσιει τσανς, όξα εννάν τέλεια ερασιτεχνικό τζαι δυσλειτουργικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τί εννοείς ανώνυμες υποθέσεις στο βλογ?

    έχω κάμποσα ρούχα που θέλω να δώσω αλλά εν δικά μου (τάχα όι παιδικά) αλλά προτιμώ να τα δώσω εντός πρώτα...

    αν δεν έβρω κάπου δαμέσα να τα στείλω εκτός τζι εν πειράζει αν εν μεγάλα τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Neerie
    Εννοώ έννεν ανάγκη να πούμε ασπούμε η οικογένεια της Περσεφόνης Παπαττοφή που τη Λευκωσία έσιει ανάγκην που παιδικά ρούχα, αλλά η οικογένεια 35χρονης Λευκωσιάτισσας. Εμείς μπορεί να έχουμε τα στοιχεία, αλλά έννεν ανάγκη να τους εκθέτουμεν τζιόλας. Έσιει κόσμο που αντρέπεται.
    Εν νομίζω να εν τόσο μεγάλο πρόβλημα το σάιζ, ειδικά αν έσιεις να κάμεις τζαι με έφηβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Mana
    No idea. Μέσα στη τσάντα σου έψαξες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ διώ τα στους ενοικιαστές μας που ξέρω ότι έχουν πρόβλημα, στη γειτονιά που έχει πολλούς πόντιους, σε φίλους που έχουν γείτονες, κλπ...
    Κατά τα άλλα φορώ παπούτσια σάιζ 41+ που εν λίο δύσκολο για κοπέλα να βρεθεί να τα χρειάζεται. Αν υπήρχε κάτι που οργάνωση, μπορεί να εβοήθαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πού ξέρεις για την κυρία Περσεφόνη ρε; χαχαχα
    ahem
    ως τωρά, έτσι είδους πράματα (ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια κλπ κλπ) παίρνω τα της μάνας μου τζαι τζίνη πάει σε οικογένειες που ξέρει ότι έχουν ανάγκη τζαι διά τα. Θα το έχω υπόψιν μου το κοντέϊνερ μιας τζαι λες ότι εν όντως για καλό σκοπό.

    Υ.Γ: εν έναν το κοντέϊνερ έννεν; Εννοώ εν τζι εν καμιάν εκατοστήν στοιβασμένα πάνω τ' άλλου... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μέσα στην τσάντα μου έχω σοκολάτες, κόπιασε.
    έγραψα κάτι παρόμοιο με αυτό που είπες. ότι αν ξέρουμε ντόπιους που έχουν ανάγκη μπορούμε να συντονιζόμαστε, αθόρυβα να βοηθούμε.

    @ Ινβίκτους όταν διάβασα κοντέινερ μου πέρασε από το νου η ίδια σκέψη :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. LOL. Έννα καταντήσουμε να ακούμε κοντέινερ τζαι να μας πιάνει κρίση πανικού. Αρέσκει μου που ούλλοι ξέρετε που πρέπει να τα πάρετε για να φτάσουν τζαμαί που έχουν ανάγκη. Εγώ εν είμαι καλά δικτυομένος φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σωστές οι σκέψεις σου φίλε αλλά εν νομίζεις οτι η πραγματική βοήθεια θα ήταν να γοραστούν πράματα στην Κένυα για να πομπάρουν τζιαι την οικονομία; εγώ έτσι το θωρώ,αν τζιαι ξέρω οτι με λεφτά γίνουνται πολλές κομπίνες σε τούντον τομέαν.
    βασικά εν έσιει τέλειαν λύσην.

    αν είναι μια λύση να τους πέψουμεν τα ποφόρκα μας τζιαι αφού ξέρεις σίουρα οτι εννα πάσειν θα πώ της μεγαλομήτωρ να πάρει τζιαι τζείνη πράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εν το sophia foundation? αν εν τούτο κάμνουν πολλά καλή δουλειά στην Κένυα..
    in any case όμως όποιο και να είναι καλό είναι να συμβάλουμε όλοι με ότι μπορούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Post
    Θα ήταν καλλύτερα, ναι. Αλλά δε μόνο που τα σχόλια πόσο σκεπτικισμό έσιει για να στείλει κάποιος ρούχα, πόσο παραπάνω αν ήταν με λεφτά. Τζαι τζαμαί εν πιο εύκολο να γίνει εκμετάλλευση/κλοπή.

    @Ράνια
    Απ'ότι ξέρω έννεν μέσα στην υπόθεση το sophia foundation. Εν τούτη η εταιρεία (Gulf Agency Company), που ανάλαβε τζαι να παίρνει βοήθεια στην Αφρική του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων. Η κουβέντα έγινε μετά που πρόταση των Κενυατών της Κύπρου τζαι της εκκλησιάς, αλλά εβοηθήσαν στον συντονισμό τζαι άτομα που εν ανήκουν σε καμιάν οργάνωση, απλά είχαν κάποιες υλοποιήσιμες ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραία πρωτοβούλια, μπράβο.

    Πληροφοριακά υπάρχουν τουλάχιστον 2 μη-κερδοσκοπικοί οργανισμοί στην Κύπρο που μαζεύουν ρούχα και διάφορα άλλα πράγματα για άπορες οικογένειες τοπικά. Ο πρώτος είναι το Βαγόνι της Αγάπης και ο δεύτερος ο Ανάκυκλος. Ο Ανάκυκλος συνδυάζει τις δραστηριότητες του και με την ανακύκλωση, έχουν βάλει σε πολλά σημεία στις πόλεις μεγάλους μωβ κάδους όπου κάποιος μπορεί να αφήσει τα πράγματα που δεν θέλει. Για πληροφορίες:
    1) http://www.anakyklos.com/
    2) http://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-Anakyklos-Textile-Recycling/134792663254740?sk=info
    3)http://www.facebook.com/pages/Vagoni-Agapis-Charity-Organisation/69954764740?sk=info

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευχαριστώ για τες πληροφορίες. Να 'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εστείλαν μου το τούτο στο facebook. Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλώς =)

    Αγαπητοί μου,
    δράττομαι της ευκαιρίας για να σας πω το εξής: πριν στείλετε τη βοήθεια σας στην Κένυα, θα ήθελα να σκεφτείτε ότι μπορείτε να βοηθήσετε και κάτι λίγο πιο κοντινό σας, κάτι λίγο πιο δίπλα σας. Αν θέλετε. Όπως κάποιοι μπορεί να γνωρίζετε, εργάζομαι στο σχολείο Φανερωμένης τα τελευταία 3 χρόνια. Το σχολείο μου είναι ένα σχολείο με μαθητικό πληθυσμό που αποτελείται κυρίως από παιδιά φτωχών μεταναστών. 21 γλώσσες και 16 εθνικότητες. Έχω μαθήτρια που δεν έχει παπούτσια για να φορέσει τώρα το χειμώνα και έρχεται τις τελευταίες δύο κρύες μέρες με τα καλοκαιρινά της σάνδαλα και κάλτσες. "Δεν έχει λεφτά η μάμα μου, κυρία" μου είπε σήμερα. Υπάρχουν μονογονεικές οικογένειες, που οι πατεράδες είτε εγκατέλειψαν την οικογένεια, είτε σκοτώθηκαν σε πολέμους, είτε... και η μητέρα πρέπει να συντηρεί δύο παιδιά μόνη. Έχουμε παιδιά που πεινούν, κυριολεκτικά πεινούν.. Δεν υπερβάλλω. Τονίζω ότι δεν μιλάω για όλους. Θα μπορούσα να διηγούμαι ιστορίες για ώρες. Δεν θα το κάνω. Δεν θα ήθελα να υποβιβάσω τα παιδιά του σχολείου μου αφηγούμενη συγκλονιστικές ιστορίες για να σας συγκινήσω. Ο νοών νοείτο. Εάν έχετε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια για μικρά παιδιά από 0 έως 12 ετών μην διστάσετε να με πάρετε τηλέφωνο.

    Ρένα Χόπλαρου
    δασκάλα Φανερωμένης (99387741)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έπιασα το τζαι εγώ σε e-mail τζαι επικοινώνησα μαζή της για να προβάλουμε το θέμα. Φαίνεται ότι μόνο που τες απαντήσεις την πρώτη μέρα εμάζεψεν υπέραρκετα ρούχα για τα μωρά. Πλέον είπεν μου εν θέλει να συνεχιστεί το θέμα, γιατί εν δυσφήμιση μόνο που θα γίνει στο σχολείο. Αν ξαναυπάρξει ανάγκη είπεν έννα με ειδοποιήσει να προβληθεί το θέμα.
    Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία.
    Αν ακούσει κανένας καμιάν άλλην περίπτωση, εν καλά να την προλάβουμεν τζαι να βοηθήσουμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να΄σαι καλά αγαπητέ μου φίλε για την ενημέρωση.Χαίρομαι που βλέπω ότι πάνω από όλα δεν χάσαμε τον ανθρωπισμό μας.Τέτοιες πρωτοβουλίες το αποδεικνύουν αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζαι εγώ εχάρηκα πολλά που το άκουσα. Τζαι για την ανταπόκριση για το σχολείο τζαι για την Κένυα. Έσιει μέλλον η κοινωνία μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή