src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Προτάσεις

Ταβέρνα
Τον τελευταίο τζαιρό εγράψετε για αρκετά μαχαζιά στη Λευκωσία που κάμνουμε καλά να αποφύγουμε για διάφορους λόγους. Εγώ να σας πω για ένα τοπούι που επήαμε προχτές τζαι επέλλανα. Βασικά εν ταβερνούα τζαι εν στο πάρκο του Προδρόμου, πίσω που την ελληνική πρεσβεία. Μόλις εφτάσαμε ήταν λες τζαι εκατέβηκα στο κάμπινγκ της Πόλης Χρυσοχού. Εν δίπλα που τον ποταμό μέσα σε ψηλούς ευκάλυπτους. Η βασική διαφορά εν ότι εν ησυχία τζαι εν έσιει δέκα ράδια να παίζουν διαφορετικά τραούθκια τάππο. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Λευκωσία, τζαμαί αντί για αυτοκίνητα ακούεις βατραχούθκια. Υπέροχος τόπος για να ξεφύγεις που τη βαβούρα της πόλης χωρίς να φκεις που την πόλη.
Έσιει καμπόσα τραπεζούθκια με καρέκλες, ακόμα τζαι παγκούθκια ποτζείνα των εκδρομικών χώρων. Έσιει τζαι ένα (κλειστό) τραμπολίνο για μωρά. Εν ξέρω αν παίζει τζαι καμιά τραμπάλα ή σούσα. Είμασταν ούλλα τζιούλλα τρία τραπεζούθκια, Σάββατον ημέρα, άρα εν νομίζω να θέλει κράτηση (τζαι εν ξέρω ούτε όνομα, ούτε τηλέφωνο έτσι τζιαλλιώς για να σας δώκω). Είσιεν μεζέδες κυπριακούς, λιβανέζικους ή μιξ, τζαι διάφορες μερίδες. Εφάμε λιβανέζικους μεζέδες τζαι που το πρώτο πιάτο ως το τελευταίο ήταν άψογο. Ακόμα τζαι με το φαλάφελ, που εν το τρώω, επέλλανα. Τζαι οι τιμές ήταν πολλά καλές. Είμασταν τέσσερα άτομα τζαι μαζί με τες μπυρούες μας έκατσε μας 15 ευρώ το άτομο.
Όσον αφορά το που ακριβώς ένει, έννα προσπαθήσω να σας εξηγήσω χωρίς να σας συγχήσω (am really bad at this shit). Αν πάτε που το Γιώρκειο προς το ράουντ-αμπάουτ της CYTA, ακολουθάτε την οδό Μετοχίου τζαι στη συνέχεια την Χείλωνος. Μπαίνετε δεξιά που το στρίψιμο της Αμερικανικής Ακαδημίας (εν το τελευταίο στρήψιμο πριν τα φώτα που στρίφεις αριστερά για το παλιό νοσοκομείο) στην οδό Μιχαήλ Παρίδη. Περνάτε την Αμερικανική Ακαδημία τζαι πάτε δεξιά που το αλτ στην Γλάδστωνος. Ολόισια θα έβρετε ένα χωματόδρομο. Μόλις έβρετε τους πάσαλους παρκάρετε τζαι εν απέναντι.

Τανίες
Να σας προτείνω τζαι θκυο ταινίες που εκατέβασα τελευταία τζαι αρέσαν μου πολλά. Η μια εν το Kick-Ass. Στυλ superhero, action, dark comedy με λλίο drama.Εν της Marv Films τζαι εν βασισμένο σε κόμικ της Marvel. Ο σκηνοθέτης της εν ο Matthew Vaughn (έκαμεν μεταξύ άλλων "Lock, Stock and Two Smoking Barrels", "Snatch" τζαι "Mean Machine") με βοηθό σκηνοθέτη τον Brad Pitt. Εν μια προσπάθεια της Marvel να προωθήσει νέους υπερήρωες, πριν φκει το Badman 28 τζαι το Spiderman 16. Η πλοκή του έργου εν απίστευτη τζαι εν που τα έργα που δύσκολα προβλέπεις τι θα γίνει τζαι ποια πορεία θα ακολουθήσει το έργο (κλασσική ταινία του Vaughn). Όπως οι παραπάνω σύγχρονοι υπερήρωες των κόμικ, ο Kick-Ass εν ένας απλός μη-δημοφιλής έφηβος που αποφασίζει να κάμει τη διαφορά τζαι να γίνει όπως τους ήρωες των κόμικ που θκιαβάζει...



Η δεύτερη εν το Rio. Είμαι μεγάλος φαν των animation τζαι τούτο εν που τα πιο ωραία που είδα τον τελευταίο τζαιρό. Θυμίζει μου Nemo, αλλά αντί για ψάρκα οι ήρωες εν πουλιά. Πρωταγωνιστής εν ένας μπλε παπαγάλος spix's macaw, ο οποίος εκατάληξε κατοικίδιο μετά που τον εκλέψαν που το φυσικό του περιβάλλον λαθρέμποροι ζώων. Σε μια φάση ανακαλύπτουν μαζί με την κοπέλλα που τον εμεγάλωσε ότι εν ο τελευταίος αρσενικός του είδους του τζαι πρέπει να πάει στο Ρίο για να συναντήσει μια παπαγαλίνα τζαι να διαιωνίσουν το είδος. Η ταινία πραγματεύκεται τη δράση των λαθρεμπόρων ζώων τζαι την ανεπανόρθωτη ζημιά που κάμνουν στα λλία οικοσυστήματα που εμείναν ανέπαφα που τη βιομηχανία. Το συγκεκριμένο είδος παπαγάλου, οι spix's macaw, εν το τελευταίο είδος της οικογένειας των cyanopsitta. Το τελευταίο εθεάθηκε τζαι επέθανε το 2000. Πολλά πιθανόν να ήταν τζαι το τελευταίο του είδους. Αιτία για την εξαφάνιση ήταν οι λαθρέμποροι ζώων.

32 σχόλια:

  1. Την ταβερνούαν πρέπει να τη δοκιμάσω, αλλά μάλλον εννα χρειαστώ περαιτέρω οδηγίες.

    Για το Kick-Ass είπες τα ούλλα. Υπέροχη ταινία! Αν σου άρεσε, προτείνω -αν δεν είδες- τζιαι το Scott Pilgrim!

    Το Rio θα το δω μόλις είναι διαθέσιμο για κατέβασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Evros
    Ευχαριστώ μαν.

    @Twisted
    Αύριο που έννα πάω δουλειά έννα πω της Μάνας να μου πει τα ονόματα των οδών (εν έχω ιδέα) να εν πιο εύκολες οι οδηγίες.
    To Rio έσιει το σε άψογη ποιότητα dvd rip στο btjunkie.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ingenue
    Idd. Ενθουσίασε με. Matthew Vaughn pwns.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Def, εν θωρώ ταινίες καινούριες σε ποιότητα κάτω των 720p. Ιδιότροπος, γαρ!

    Εννα περιμένω περισσότερες οδηγίες για την ταβερνούαν πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νομίζω ο δρόμος που εν η ταβερνούα εν η Γλάδστονος..τζιαμέ που χτίζει ο τσέντας κάτι 'σπιτούθκια'..δώστου λίο καιρό..με βατραχούθκια εννά ακούεις με τίποτε..

    ο vaughn έκαμε και το x-men 1st class..

    o ρόλος του brad pitt στο snatch εν που τους αγαπημένους μου ρόλους του!

    έβαλα και το Rio μες το 'to watch' list μου..thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεν σοβαρομιλάς. Έννα μεν αφήκουν τίποτε που να θυμίζει φύση σε τούτον τον κωλότοπο. Εν τέλεια μέσα στο πάρκο όμως η ταβερνούα. Έννεν σε δρόμο.
    Yeah. Μόλις έβαλα να καταιβεί το x-men τωρά που το ήβρα dvd rip.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H tavernoula einai mesa sto parko tou prodromou, teleio fagito kai apsogo perivallon to pio vasiko i isixia den xreiazete na tsirilas gia na akousis ton diplano sou otan pas mia fora thelis na tin xanaepiskeftis xana :) Ego prosopika tin latrepsa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μεταφέρω τες πληροφορίες για την ταβέρνα στην οικογένεια, για να με πάρουν όταν έρτω Κύπρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπράβο σου ρε. είπαμε να μου πεις εμένα για την ταβέρνα όϊ ούλλου του κόσμου να πλακώσει τζαι να μεν βρίσκουμε τόπο στο τραμπολίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. en eshei onoma i taverna olan??? (enna spasw intalws moy efyen etsi topos a!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την ταβέρνα την έπιασε το μάτι μου μια μέρα καθώς πήγαινα δουλειά. Να τη δοκιμάσουμε καλό!
    ΤΗΧ για τις ταινίες, φαίνουνται ό,τι πρέπει!

    Aurora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. wraios, thn tavernouan tha thn exw ypopsin.
    To rio thelw na todw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Πρασινάδα
    Ελπίζω να σας αρέσει.

    @Μάνα
    Τούτη εν η μια όψη. Ότι μπορεί να πιάσει πολλή κόσμο τζαι να χαθεί η ησυχία τζαι να αλλάξει τζαι ποιότητα φαγιού τζαι τιμές. Που την άλλη όμως, 10 πλάσματα που με εθκιαβάσαν εν νομίζω να κάμουν τόση διαφορά. Τζαι εν κρίμα να μεν πιάσει δουλειά τζαι να κλείσει η ταβερνούα, εν καλή η προσπάθεια που εκάμαν.

    @Eolica
    Παρακαλώ.

    @Ktino
    Εν ξέρω το όνομα ρε φίλε, αλλά πόσες ταβέρνες μπορεί να έσιει στο πάρκο του Προδρόμου;

    @Aurora
    My pleasure.

    @Post
    Πολλά καλό, μεν το χάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Wraia protasi i taverna. Tha tin dokimasw sintoma. Den iksera kan oti uparxei parko se auti tin perioxi!

    M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζαι εγώ εκπλάγηκα. Ενόμιζα ότι το πάρκο εν πολλά πιο μιτσή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 10 άτομα = 100 άτομα τουλάχιστον αλλά εμείς θα συμπεριφθούμε κόσμια, που λέει και η μάμμα μου
    :))))))))))))))))))))))))))))
    Την ταβερνούλα θα την δοκιμάσουμε όπως και δήποτε!
    Εν πολλά ωραία η περιοχή εκείνη, το παιδικό πάρκο υπάρχει ακόμη; Ήταν που τις αγαπημένες μου γωνιές μεγαλώνοντας.

    Οι ταινίες καταγράφηκαν στη λίστα των μαστ σι.
    Ευχαριστούμε! :))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. :) Να'σαι καλά.
    Εν ξέρω αν υπάρχει ακόμα το παιδικό πάρκο, πάντως ένα κομμάτι του πάρκου έγινε χώρος στάθμευσης τωρά. Ελπίζω να μεν εν τζείνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πρεπει να τσιακάρω τζιεγώ το τοπούι. Μοβθάλασσα 110-.^

    Ρανια τον μπρατ πιτ είχα τον οτι εν διάσημος μόνο που την φάτσα του. Αλλά το που είδα το σνατς αλλαξα γνώμη.πολλα δυνατός ηθοποιός πολλα ωραία ταινία!

    Κικ αςς..ιτ κικς αςς! Τελεια ταινια.ενα φξεί τζιε 2 νομίζω.

    Ντεφιανς αν σαρέσκουν τα ανιματιονς δε το ρανγκο! Πολλα γαματες λεπτομεριες για ανιματιον γιαυτό αν εφκίκε κατέβαστο μπλου ραει.αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τωρά εκούρτισες μας για την ταβερνούα, αν μεν την έβρουμεν όμως; Ειδικά εγώ που είμαι χάλια στους δρόμους και στον προσανατολισμό; Για τις ταινίες θα ψάξω τη δεύτερη, ίσως όμωε αναγκαστώ να δω τζαι την πρώτη. Εν το στυλ που αρέσκει του σκούλουκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Drponojefalos
    Είδα το τζαι το Ράνγκο ρε φίλε. Εν πολλά ωραίο.

    @Σκουλουκούιν
    Εβοήθησεν με η Μάνα τζαι έβαλα τζαι τες οδούς στες οδηγίες. Ελπίζω να το έβρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. pion en to parko tou prodromou kale mou?? mana tzame na pamen aurio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εν στην περιοχή πίσω που το Γιώργκειο τζαι φτάνει ως την ελληνική πρεσβεία. Που μέσα περνά ο ποταμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ προχτές είδα το Gulliver's Travels τζιαι το Unknown (version 2011). Προτείνω τα τζιαι τα θκυό.
    Το πρώτο εν κωμικορομάντζο αλλά έσιει πολλή φάση. Εν περίτου για φάσεις που εν ούλλη η οικογένεια στο καναπέ τζιαι καρτερούν να δουν κανένα έργο να γελάσουν.
    Το δευτερο θκιαβέννει. Εν σίουρα πάνω που το μέσο όρο. Εν δράμα φάση τζιαι εν για ένα άντραν που το εκλέψαν τα πάντα. Την ταυτότητα του, την γυναίκα του, ούλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όντος η ταβερνούλα είναι καταπληκτική, την είχα δει μόλις προχθές μετά από ποδηλασία στην επέκταση του γραμμικού πάρκου. Άκουσα ότι κάνει καταπληκτικό φαγητό το οποίο και θα δοκιμάσω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή