src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Optimism free!

Τον τελευταίο τζαιρό έκαμα λλίην "αποτοξίνωση" που τα μπλογκ. Ετρώαν μου αρκετό χρόνο και λόγω γιορτών εγαμηθήκαμε στη δουλειά (ελείπαν κάθε εβδομάδα μια φάουσα άτομα με άδεια). Τον ελεύθερο μου χρόνο άφηκα τον να βλέπουμε καμιά ταινία με τη γεναίκα μου και ανά τακτά διαστήματα να το σκάζω να βλέπω λλίη μάππα. Ψέματα μου, πολλή μάππα. Εκτός του χρόνου, τα μπλογκ και οι συζητήσεις επηρεάζαν και αρκετά τη διάθεση μου (κάποτε θετικά, κάποτε αρνητικά) και έθελα να καθαρίσω λλίο συναισθηματικά γιατί είχα άλλες ιστορίες στο νου μου.
Είχα σκοπό που μέρες να γράψω ποστ σήμερα. Ήταν η μέρα που είχα ραντεβού με το γιατρό μου για να κάμω εξετάσεις και να δούμε αν εκαθάρισε εντελώς που καρκίνο. Όι κανένα είδος πολλά σοβαρό, απλά ακόμα μια αναποθκιά για να ταλαιπωρούμε που μου ήρτε στα 27 μου, πριν 1 χρόνο. Γενικά, είμαι απαισιόδοξο άτομο. Εν ένας μηχανισμός άμυνας που ανάπτυξα που μωρό, όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι. Η απαισιοδοξία βοηθά με να προετοιμαστώ ψυχολογικά για το σιειρότερο που μπορεί να έρτει. Αν έρτει κάτι θετικό, σιέρουμαι το παραπάνω γιατί εν "αναπάντεχο". Εν το συζητώ, έσιει και πολλά κακά η απαισιοδοξία. Όπως και να έσιει, τούτην τη φορά ήμουν πολλά αισιόδοξος. Σχεδόν σίουρος ότι εκαθάρισα και έννα πνάσω που τούτην τη μαλακία που ήβρα μπροστά μου. Να πνάσω για λλίο φυσικά, γιατί ο καρκίνος εν όπως την ωρολογιακή πόμπα. Κάποια στιγμή θα ξανακάμει έκρηξη. Για να καταλάβεται πάντως πόση αισιοδοξία είχα, ήβρα που πριν και τίτλο για το σημερινό ποστ: "Cancer free!".
Και όμως, μια φορά που ήμουν και εγώ αισιόδοξος, επλήρωσα για το κατέβασμα της άμυνας μου. Έμεινεν ένα μιτσή κομματούι καρκίνου όσο να με βασανιεί γαμώ την ιστορία μου. Μιλούμεν μια φτυμμαθκιά πράμα. Και για τζείνο το πραματούι έννα πρέπει να αρκέψω άλλες ταλαιπωρίες, θεραπεία, φάρμακα, εξετάσεις, γιατρούς κάθε τρεις και λλίο... Η μαλακία εν ότι τον Φερβάρη εκαρτέρουν να καθαρίσει ο οργανισμός που ραδιενέργεια που έμεινε που την τελευταία θεραπεία. Τωρά, πάλε που την αρκή, έννα θέλω άλλους έξι μήνες μετά το τέλος της θεραπείας με ραδιενεργό ιώδιο για να καθαρίσω.
Πάντως, σε γενικές γραμμές, τούτη η αναποθκιά εβοήθησε με τζιόλας κάπως. Ήταν μια που τες πιο δύσκολες καταστάσεις που έζησα στη ζωή μου και σίουρα η πιο απειλητική. Με το που μου αφαίρεσε όμως ο χειρούργος τον όγκο, αφαίρεσα και εγώ ορισμένα άτομα που τη ζωή μου. Άτομα που επερίμενα να μου σταθούν όπως θα τους εστέκουμουν και εγώ σε ανάλογη περίπτωση, και όπως τους εστάθηκα τόσες φορές, εξαφανιστήκαν. Άλλοι επιάσαν απλά ένα τηλέφωνο να ρωτήσουν τι κάμνω και μετά αρκέψαν να μου λαλούν τα δικά τους "προβλήματα" (γκομενικά ως επί τω πλείστον). Άλλοι είδαν με μια φορά στα πεταχτά. Οι σιειρότεροι ήρταν με στυλ να με ποσιερετήσουν, λες και σίουρα ήταν με σκοτώσει "τζείνη η αρρώστια" και εν τους εξαναείδα που τότε. Άτομα όμως που εν τα έβαλλα να νοιάζουνται τόσο για μένα, ή να έχουν τόσα ψυχικά αποθέματα, ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα. Και τούτον εν θα το ξεχάσω ποττέ.
Τωρά που τα είπα και εξέσπασα, εκατάλαβα γιατί εκόλλησα έτσι με τα μπλογκ... Anyway, αφήνω σας να πάω να τυλίξω καμιά να ηρεμήσω...

25 σχόλια:

  1. Έτυχε κάτι τέτοιο σε κοντινό μου άνθρωπο... Δεν μπορώ καν να φανταστώ πως νιώθεις. Έχει φορές που ο κόσμος απομακρύνεται όχι γιατί δεν τον νοιάζει, αλλά γιατί δεν ξέρει τι να κάνει, τι να πει για να βοηθήσει και νιώθει ότι η παρουσία του δεν βοηθά. Θα έπρεπε να μπορεί να κάνει περισσότερα. Εγώ έτσι ένιωθα τουλάχιστον. Ευτυχώς με κατάλαβε.

    Ελπίζω όλα να παν καλά. Καλή δύναμη.

    (Σόρρυ για το σεντόνι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου εύχουμαι τα καλλύττερα όσον αφορά την υγεία σου. Υπομονήν, κουράγιον τζαι θέλω σε δυνατόν! Τζαι προ πάντων συνέχισε την αισιοδοξίαν σου!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε ντέφ, αν σου πω είχα την έννοια σου εννα πιστεψεις; μεν σου πω υποψιάζουμουν τζιαι κάτι τέθκιον... ναι, πρέπει τζιαι γω να κόψω τα μπλόγκ αλώπως...

    μεν χάννεις την αισιοδοξίαν σου, βάστα γερά τζιαι εισαι καλός για λλοου του του ππουσστοκαρκίνου, δως του μες τα αυκιά!

    Μακάριν να παν ουλλά καλά, θα σου πέμπω παγωμένη μεν - θετική δε ενέργεια που δακάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α, τζιαι μόλις επήρα χαπάριν οτι optimism free is not necessarily pessimism! έννε; :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις αρχίδια φίλε μου που το γράφεις δημόσια και συνάμα σε ευχαριστούμε που το μοιράζεσαι μαζί μας.

    Άψε ν'άψουμεν μαϊ φρεντ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Niotho pola mitsa konta sou ama diavazo posi dinami eshis! Dostou mes t aftia men afikeis ixnos!:)
    oso gia tous an8ropous ene apolito oute k ego se kpaies stigmes niotho oti mporo na ime xrisimi!!!Tze niotho varos kapote....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Thx all.

    Ina και Nekatomeni μου καταλαβαίνω, αλλά σε έτσι περιστάσεις οι ανθρώποι εν θέλουν κάποιο να λύσει το πρόβλημα τους, γιατί έννεν κάτι που λύεται έτσι και εν πρέπει να νοιώθεις αβοήθητος ή να απομακρύνεσαι. Το μόνο που μπορείς να παρέχεις εν στήριξη και φιλία και με το να απομακρύνεσαι απλά αφήνεις τον άλλο σε μια δύσκολη στιγμή. Keep it mind και απλά με το να είσαι τζαμαί κάποιες περιπτώσεις εν παραπάνω βοήθεια απ'ότι νομίζεις.

    Κυπριακόφωνε, να'σαι καλά ρε φίλε, αλλά την αισιοδοξία λαλώ να μεν την κρατήσω :P

    Post μου thx που με σκέφτεσαι :) Idd optimism free is not necessarily pessimism. Έννεν κάτι τραγικό, με έσιεις έννοια. Εν απλά ταλαιπωρία στα καλά καθούμενα.

    Pasxalina εγώ ευχαριστώ που με ακούτε :) Εις υγείαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ γιατί δεν ειδοποιήθηκα νωρίτερα; Σοβαρά τωρά, δεν είχα ιδέα. Σιδερένιος να είσαι. Και γω ειμαι εκ φύσεως απαισιόδοξος για να μην έχω άσχημες εκπλήξεις καταλαβαίνεις ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να'σαι καλά. Καταλαβαίνω απόλυτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε μου κράτα καλά τζαι δώστου μες τα καλαμορούθουνα.

    Εμέναν εν με επισκέφτηκεν (η γενετική ανωμαλία που έχω λαλεί ότι εννα με επισκεφτεί στο μέλλον) αλλά τον καρκίνον ξέρω τον πολλά καλά.
    Η μάνα μου ενίκησεν τον 4 φορές, ο πεθερός μου τζι ο κουνιάδος μου παλεύκουν να τον νικήσουν.
    Να είσαι δυνατός τζι ούλλα εννα παν καλά.

    Είχα τζι εγώ την έννοιαν σου τον τελευταίον τζαιρόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε μαλάκα να το μάθω από το μπλογκ σου; έλεος. ειλικρινά με θύμωσες. κομμένες οι twix για πέντε μέρες. όχι είναι πολλές. για δύο μέρες.

    γνωστός άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ μου Defiance, κι εμένα μου έλειψες από τα μπλοκ. Κράτα γερά, νομίζω θα βρεις τη δύναμη να το αντέξεις, θέλεις και λίγους φίλους και καλούς, όχι παραπάνω, την οικογένειά σου, και τον εαυτό σου με θέληση και... αισιοδοξία. Ίσως διαφωνείς μαζί μου σ' αυτό, αλλά ότι είναι να γίνει θα γίνει, γιατί να προϊδεαζόμαστε αρνητικά; Εξάλλου η θετική σκέψη βοηθά. Good luck.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν σε ξέρω αλλά somehow ξέρω ότι θα είσαι εντάξει.. Είπες ότι η απαισιοδοξία είναι ένας τρόπος άμυνας...Κάτι μου λέει όμως ότι εκτός απο το αμύνεσαι, ξέρεις να κάνεις και γαμώ τις επιθέσεις στους πολέμους σου..
    Καλή νίκη εκ'των προτέρων.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Invictus, μεν φοάσαι τίποτε. Πλέον τα παραπάνω είδη καρκίνου αντιμετωπίζουνται. Βέβαια έσιει κάποια που εν πολλά επιθετικά και σε ευαίσθητες περιοχές και η επιστήμη μας ακόμα εν μωρό. Το σιειρότερο εν οι αλλαγές που βλέπεις στο σώμα σου και η ισορροπία του οργανισμού σου να γαμιέται στη θεραπεία. Αν πέσεις και ψυχολογικά, το βουνό γίνεται Γολγοθάς.

    "Γνωστέ άγνωστε", έσιεις απόλυτο δίκιο. Μαλακία μου, συγνώμη. Το καλό μου πέφτει Σαββατοκυρίακο και ως τη Δευτέρα έννα περάσουν οι θκυο μέρες :P

    Σκουλουκούι μου ευχαριστώ. Πάντως σε ένα ποστ σε λλιότερο που μια μέρα, ήβρα αρκετή στήριξη ψυχολογικά.

    Virtual Dreamer να'σαι καλά και έδωκες μου δύναμη :) Λλίο πείσμα και καμπόση θέληση και περνάς οποιοδήποτε εμπόδιο. Έτσι κι αλλιώς, τα σειρότερα εν πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκάλυψεν όσα ήθελα να πω το Σουλουκούιν. Καλη δύναμη και σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτά που είπες μαζί μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε μου κράτα καλά, να σκέφτεσαι θετικά και όλα θα πάνε καλά... δυστυχώς στη ζωή μας υπάρχουν και αυτές οι αναποδιές αλλά όσο σε ζήσαμε εδώ νοιώθω πως είσαι δυνατός και θα τα καταφέρεις... Σου στέλλω κι εγώ την θετική μου ενέργεια και ελπίζω ότι του χρόνου έτσι καιρό θα μας γράφεις για cancer free!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. γιατί είμαι τίποτε η τροχαία για να μετρούν σαββατα και κυριακές εργάσιμες μέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κωλοαρρώστιες :/

    ταλαιπωρία αλλά θα περάσει - να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Mana
    Τζίντες twix φέρτες ποδά ώσπου να αποφασίσετε για τες αργίες τζαι τα Σαββατοκυρίακα. Θενξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Defiance, πάντα επίστευκα ότι που τον τρόπο που γράφεις είσαι ένα ξεχωριστό άτομο. Τούτον που σου έτυχε εν μαλακία, αλλα εν τζιαι τόσο συχνό στις μέρες μας δυστυχώς. Να θυμάσαι: "It will all be ok in the end. if it's not ok then it's not the end...". 'Ατε τύλιξε μιαν τζιαι για μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πράγματι ρε φίλε εν πολλά συχνό στες μέρες μας. Πόσο σκατά εκάμαμεν τη ζωή μας για να αντιδρά τόσο άσιημα ο οργανισμός μας που ούλλο τζαι πιο μητσιά ηλικία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλώς τον, εγυρέφκαμεν σε
    πραγματικά ελπίζω να παν ούλλα καλά dear
    we are here for you, σοβαρά ξέρεις ότι είμαστεν αγαπησιάρηδες οι παραπάνω δαμέσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. έτσι για να δεις πόσο καλή είμαι (τζαι όμορφη, τζαι έξυπνη τζαι μετριοφρόνων) έλα ποδά τζαι έχω ελβετική σοκολάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευχαριστώ Neerie μου :)

    Mana, έρκουμαι βουρητός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή