src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μιτσής που εν ο κόσμος...


Έθελα πολλά να σας γράψω τούτην την ιστορία, αλλά είχα κάποιους προβληματισμούς, τους οποίους επαρέκαμψα μετά που μια συζήτηση στο μπλογκ της Πρας. Πριν λλίον τζαιρόν, είσιεν γενέθλια ένας φίλος μου τζαι έκαμνε τραπέζι. Λλίος κόσμος. Επεράσαμεν ωραία. Μπόλικο φαΐ στα κάρβουνα, μπύρες, "μπύρες", κιθάρες, τραούθκια, συζητήσεις....
Είμασταν 10-11 πλάσματα, ούλλοι φίλοι. Τη μοναδική που εν έξερα, ήταν την αρφή του παρέα μου που είσιεν γενέθλια. Εν έτυχε να την γνωρίσω ως τζείνην την μέρα για ιδιόρυθμους λόγους τζαι παιχνίθκια της τύχης. Ευθυμη κοπελλίτσα, με έξυπνες κουβέντες. Το μεγαλλύτερο μέρος της νύχτας έπαιζε κιθάρα τζαι ετραουδούσεν, όπως τζαι ο αρφός της τζαι οι παραπάνω της παρέας.
Θκυο μέρες μετά, πιάνω έναν SMS που τον εορτάζων φίλο μου: "Μαν, είμαι με την αρφή μου τζαι ρωτά αν είσαι ο Defiance. Εν ξέρω για ποιο πράμα μιλα...". Εφρίκαρα! WTF? Μετά που ορισμένα πανικοβλημένα μηνύματα τζαι ένα τηλεφώνημα για να συνεννοηθούμε, είπεν μου ότι εν η Pasxalina! Ούτε καν πως μπλογκάρω εν έξερε ο παρέας μου. Το πως εκατάλαβε ποιος είμαι, πως εσύνδεσε εμένα με τον Defiance, εν εκατάλαβα ακόμα. Μιτσής που εν ο κόσμος όμως!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Η κληρονομιά μιας εννιάχρονης


Μια που τες σοβαρές ελλείψεις που έσιει η κοινωνία μας σήμερα, εν η έλλειψη προτύπων. Λειτουργικών προτύπων. "Ειδώλων", ας το πούμε. Ατόμων, που με τες ιστορίες τους έννα φορτίσουν τον άλλον συναισθηματικά, να τον παραδειγματίσουν τζαι να του δώκουν αρχές τζαι νοοτροπία. Ειδικά αν ο άλλος εν μιτσής, τα πρότυπα εν καθοριστικά στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του τζαι της συμπεριφοράς του. Τζαι όπως τζαι οι εμπειρίες, όσο τραγική εν μια ιστορία τόσο πιο πολλά σε "πιάνει", σε επηρεάζει. Έτσι άτομα υπάρχουν, ακόμα τζαι σήμερα, αλλά τες ιστορίες τους δύσκολα τες βρίσκεις. Γιατί συνήθως, για να προωθηθεί ένα πρότυπο, πρέπει να εξυπηρετά κάποιο σκοπό σε τζείνον που το προωθά. Θρησκευτικούς σκοπούς (εκκλησίες), εθνικούς-εθνικιστικούς σκοπούς (κράτος) ή εμπορικούς τζαι καταναλωτικούς σκοπούς (εταιρείες). Εβαρέθηκα να μου λαλούν ποιους να θαυμάζω. Έννεν καλλύτερα να βρίσκουμε μόνοι μας τα είδωλα μας;
Κάποια που τα πρότυπα που προωθούνται εν σημαντικά, εν λαλώ. Τα θρησκευτικά πρότυπα διούν σου αρχές τζαι τα εθνικά αγάπη προς την πατρίδα. Τζαι μιας τζαι οι θκυο τομείς εδιεισδύσαν στην παιδεία, τούτα μαθαίνουμε τα που το σχολείο. Αλλά έννεν πλήρως λειτουργικά. Εν καιρώ ειρήνης, ας πούμε, η αυτοθυσία για την πατρίδα έννεν τζαι τόσο λειτουργικό. Εχτός τζαι αν σύντομα θα παίξει πόλεμος τζαι θέλεις στρατιώτες. Που τα θρησκευτικά πρότυπα, μπορείς να πιάσεις τες αρχές. Αλλά πρέπει να ξισκονήσεις καλά πρώτα τον θρησκευτικό φανατισμό τζαι την τυφλή πίστη σε θεούς τζαι εκκλησίες, αν δεν συμμερίζεσαι τη θρησκευτική τους πίστη. Τα εμπορικά πρότυπα, εν για εμένα τα σιειρόττερα. Όπως τζαι τα άλλα θκυο είδη, εν τζαι τούτα δυσλειτουργικά τζαι οι στόχοι που διούν εν μακρινοί τζαι άπιαστοι, αλλά εν τζαι ναρκισιστικά τζαι πλουτολατρικά. Με λλία λόγια, εν εγωιστικά. Τζαι ο εγωισμός εν εβοήθησε ποτέ μια κοινωνία τζαι το κοινό καλό. Αντίθετα, εν ο αλτρουισμός που βοηθά μια κοινωνία να εξελιχτεί προς το καλλύτερο.
Ο αλτρουισμός, η θυσία χρόνου τζαι πόρων (όσο λλίοι τζαι αν ένει) για το κοινό καλό, σήμερα εν τόσον αναγκαίος όσον τζαι σπάνιος. Πριν λλίες μέρες, εθκιάβαζα για έναν απτό πρότυπο. Εν μια μιτσιά 9 χρονών. Τούτον το μωρό, έσιει κάτι μέσα του, τόσο αγνό, τόσο αλτρουσιτικό, που όταν το φκάλλει προς τα έξω κάμνει σε να το θαυμάζεις τζαι να παραδειγματίζεσαι. Το όνομα της εν Ρέιτσελ Μπέκγουιθ τζαι εν που το Σιατλ. Που το σχολείο, την εκκλησία της τζαι τα όσα εμάθενε γενικά, έπιανεν τα πιο σημαντικά για τζείνην τζαι άφηνε τα να την επιρεάσουν τζαι επροσπάθαν να τα εφαρμόσει δημιουργικά.
Που ήταν πέντε χρονών, έμαθεν που το σχολείο της για μιαν οργάνωση, την Locks of Love, η οποία εσυγκέντρωνε μαλιά για να κάμει περούκες για μωρά που έχουν καρκίνο τζαι έχάσαν τα μαλιά τους που τες χημειοθεραπείες. Επήε σπίτι τζαι είπε της μάνας της να της κόψει τα μαλιά της τζαι να τα δωρίσει. Μόλις εξαναμεγάλωσαν, εξανάκοψεν τα τζαι επερίμενε να ξαναμεγαλώσουν. Στες 23 Ιουλίου φέτος, έκοψεν τα για τρίτη φορά. Που ήταν 8 χρονών, η εκκλησία της εξεκίνησε να συνεργάζεται με μιαν άλλην οργάνωση, τζαι επληροφόρησεν τον κόσμον μιαν Κυριακή. Τούτην την μη κυβερνητική οργάνωση λαλούν την Charity: water. Συγκεντρώνουν λεφτά τζαι κάμνουν προγράμματα που έχουν να κάμουν με τη λειψυδρία στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Ανοίουν πηγάθκια σε τόπους που διψούν τζαι κάμνουν υποδομές για πόσιμο, καθαρό νερό. Ως απόδειξη για τες δωρεές, στέλλουν σου φωτογραφία του πηγαθκιού που εβοήθησες να ανοίξει, τες συντεταγμένες του στο google earth τζαι φωτογραφίες που τα άτομα που εβοήθησες να έχουν νερό να πίνουν.
Η Ρέιτσελ εσυγκινήθηκε τζαι εκινητοποιήθηκε. Ως σύγχρονο μωρό της γενιάς του ίντερνετ, ήβρε με την μάνα της την ιστοσελίδα της οργάνωσης τζαι αποφάσισε να κάμει κάτι. Έβαλε τη μάνα της να γραφτεί τζαι να ανοίξει έναν λοαρκασμό με το εξής μύνημα: "On June 12th 2011, I'm turning 9. I found out that millions of people don't live to see their 5th birthday. And why? Because they didn't have access to clean, safe water so I'm celebrating my birthday like never before. I'm asking from everyone I know to donate to my campaign instead of gifts for my birthday. Every penny of the money raised will go directly to fund freshwater projects in developing nations. Even better, every dollar is "proved" when the projects are complete, and photos and GPS coordinates are posted using Google Earth. My goal is to raise $300 by my birthday, June 12, 2011. Please consider helping me. Thank you so much!!!". Επληροφόρησεν ούλλους τους γνωστούς της ότι αντί για δώρο στα γενέθλια της θέλει να κάμουν 9 δολάρια εισφορά στην ιστοσελίδα τζαι άφηκε την ενεργή ακόμα τζαι μετά τα γενέθλια της για να φκουν τα 300 δολάρια που έθελε να μαζέψει.
Στες 20 του Ιούλη, η Ρέιτσελ ήταν μέσ' στο αυτοκίνητο με τους γονιούς της στο χάιγουεϊ. Μπροστά τους, έγινεν έναν ατύχημα τζαι καράμπολα 13 αυτοκινήτων. Πίσω τους όμως, ήταν ένα φορτηγό. Οι γονιοί την εν επάθαν τίποτε, αλλά δυστυχώς η Ρέιτσελ εν τα εκατάφερε. Τα όργανα της, εδωρήσαν τα για μεταμόσχευση στες 23 του Ιούλη, μαζί με την τελευταία της κοτσίδα. Όπως θα έθελε τζαι η ίδια. Η μάνα της, αποφάσησε να αφήκει την ιστοσελίδα των εισφορών της ανοιχτή, τζαι επρόσθεσε το εξής μύνημα: I am in awe of the overwhelming love to take my daughters dream and make it a reality. In the face of unexplainable pain you have provided undeniable hope. Thank you for your generosity! I know Rachel is smiling!". Ως τωρά που γράφω, η κληρονομιά που άφηκεν πίσω της η Ρέιτσελ ήταν $1.219.974 σε εισφορές τζαι πόσιμο νερό για αμέτρητους άνθρωπους.
Μακάρι τούτη η μιτσιά να γίνει παράδειγμα για τη γενιά της, τζαι πατσαρκά στες πιο παλιές. Μακάρι οι αρχές της τζαι ο τρόπος σκέψης της, να γίνουν τρόπος ζωής. Για να γίνει τούτο όμως, πρέπει πρώτα η ιστορία να μαθευτεί. Αν μπορείτε, που έννα κάθεστε με την παρέα σας ή με την οικογένεια σας, πείτε τους την ιστορία. Μπορεί μια ιστορία να επηρεάσει τζαι να αλλάξει πολλά μέσα σε κάποιον. Ένας που τους δέκα που θα την ακούσουν μπορεί να παραδειγματιστεί που την Ρέιτσελ. Τζαι όσοι έσιετε παιθκιά σε κατάλληλην ηλικία, πέτε τους την. Εν λυπητερή ιστορία, αλλά κρύφκει μέσα της ανεκτίμητα μυνήματα. Τζαι που ξέρετε, μπορεί έτσι σε κάποια φάση τζείνα να σας αλλάξουν τζαι εσάς τζαι την κοινωνία μας προς το καλλύτερο.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Αρχή, Messi, τέλος...



Το ισπανικό Σούπερκαπ εμπήκε στην τροπαιοθήκη. Εμείναν άλλα πέντε τρόπαια για το δεύτερο "εξαπλό" στην ιστορία του ποδοσφαίορυ.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Know your Enemy



Rage Against the Machine σε στίχους του Zack De La Rocha, με τον Zack τζαι τον Maynard (των Tool) στα φωνητικά. Μετά το Know Your Enemy, ακολουθεί το Bombtrack.

Know your enemy

Born with insight and a raised fist
A witness to the slit wrist, as we're
movin' into '92
Still in a room without a view
Ya got to know
Ya got to know
That when I say go, go, go
Amp up and amplify
Defy
I'm a brother with a furious mind
Action must be taken
We don't need the key
We'll break in

Something must be done
About vengeance, a badge and a gun
so rip the mic, rip the stage, rip the system
I was born to rage against 'em

Fist in ya face, in the place
And I'll drop the style clearly

Know your enemy
Know your enemy!
Yeah!

Hey yo, and get with this...uggh!
Word is born
Fight the war, fuck the norm
Now I got no patience
So sick of complacence
With the D the E the F the I the A the N the C the E
Mind of a revolutionary
So clear the lane
The finger to the land of the chains
What?
The land of the free?
Whoever told you that is your enemy

Now something must be done
About vengeance, a badge and a gun
So rip the mike, rip the stage, rip the system
I was born to rage against 'em

Now action must be taken
We don't need the key
We'll break in

I've got no patience now
So sick of complacence now
I've got no patience now
So sick of complacence now
Sick of sick of sick of sick of you
Time has come to pay...
Know your enemy!

Come on!
Yes I know my enemies
They're the teachers who taught me to fight me
Compromise, conformity, assimilation, submission
Ignorance, hypocrisy, brutality, the elite
All of which are American dreams
All of which are American dreams
All of which are American dreams
All of which are American dreams
All of which are American dreams
All of which are American dreams
All of which are American dreams
All of which are American dreams

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Bombtrack



Hey yo, it's just another bombtrack...
Hey yo, it's just another bombtrack...
It goes a-1, 2, 3...

Yeah, it's just another bombtrack
And suckas be thinkin' that they can fake this
But I'm gonna drop it at a higher level
'Cause I'm inclined to stoop down
Hand out some beat-downs
Cold runna train on punk ho's that
Think they run the game

But I learned to burn that bridge and delete
Those who compete...at a level that's obsolete
Instead I warm my hands upon the flames of the flag
To recall the downfall
And the businesses that burned us all
See through the news and the views that twist reality

Enough
I call the bluff
Fuck Manifest destiny

Landlords and power whores
On my people they took turns
Dispute the suits I ignite
And then watch 'em burn

With the thoughts from a militant mind
Hardline, hardline after hardline

Landlords and power whores
On my people they took turns
Dispute the suits I ignite
And then watch 'em burn

Burn, burn, yes ya gonna burn
Burn, burn, yes ya gonna burn
Burn, burn, yes ya gonna burn
Burn, burn, yes ya gonna burn

Burn, burn, yes ya gonna burn
Burn, burn, yes ya gonna burn
Burn, burn, yes ya gonna burn
Burn, burn, yes ya gonna burn

It goes a-1, 2, 3
Another funky radical bombtrack
Started as a sketch in my notebook
And now dope hooks make punks take another look
My mind ya hear and ya begin to fear
That ya card will get pulled if ya interfere

With the thoughts from a militant militant mind
Hardline, hardline after hardline

Landlords and power whores
On my people they took turns
Dispute the suits I ignite
And then watch 'em burn

Burn, burn, yes ya gonna burn
Burn, burn, yes ya gonna burn
Burn, burn, yes ya gonna burn
Burn, burn, yes ya gonna burn
Burn, burn, yes ya gonna burn
Burn, burn, yes ya gonna burn
Burn, burn, yes ya gonna burn

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Vamos!

Επιτέλους ξεκινούν η μάπες. Πέρσι το καλοτζαίρι είχαμε το Μουντιάλ τζαι επέρασε, φέτος ήταν το Κόπα Αμέρικα. Μαλακία οι ώρες του (κάτι 3.45 το πρωί τζαι ξέρω 'γω κουβέντες) τζαι έχασα τα παραπάνω παιχνίθκια. Εποσκολίστικα λλίο με τα φιλικά, αλλά όπου να 'σαι ξεκινά η Λα Λίγκα.
Το πρώτο κλασίκο εν την Κυριακή τζαι εν είμαι καλά. Παίζουμε στην έδρα της Ρεάλ για το πρώτο μέρος του σούπερ καπ Ισπανίας. Ο Μέσι, ο Άλβες, ο Μασεράνο τζαι ο Σάντσεζ σήμερα αρκέψαν προετοιμασία (λόγω Κόπα Αμέρικα). Ακόμα εν άρκεψε τζαι επορώθηκα.
Πάρακατω ακολουθούν ορισμένες που τες καλλύτερες ποδοσφαιρικές διαφημίσεις, έτσι, για προετοιμασία.


Pub Nike avec Figo, Guardiola, Thuram, De Boer... by CulturePub


Nike Commercial Cage Match by kokoretsi


Beckham, Keane, Yorke & Davids: concours de... by CulturePub


Cantona, Maldini, Ronaldo, Kluivert contre le mal. by CulturePub


Airport football avec Ronaldo, Romario, Rivaldo... by CulturePub


Ronaldo, Rooney, Drogba, Ronaldinho, Ribery: Le... by CulturePub

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Επιστροφή στη ρουτίνα


Σήμερα επέστρεψα πίσω στη ρουτίνα μετά που μια εφτομάδα διακοπές. Ούτε εκατάλαβα τίποτε ρε γμτ. Τουλάχιστον ενόμιζα ότι έπιασα μαύρισμα, αλλά η Mana έσπασεν μου την: «Πούντο μαύρισμα γιε μου;». Ήταν να κάμω ποστ να σας το πω πως φεύκω το Σάββατο πριν πάω. Αλλά ως τυπικός Κυπραίος, άφηκα το για την τελευταία στιγμή, μαζί με μια φάουσα άλλα πράματα. Πολλά εν επρόλαβα καν να τα κάμω, συμπεριλαμβανομένου τζαι του ποστ.
Ένει που ένει αχώνευτες οι Δευτέρες, αλλά η πρώτη Δευτέρα μετά τες διακοπές εν χάλια μαύρα. Τζαι ώσπου βλέπω τον όροφο όφκιερο γυρίζει μου παραπάνω. Βαρκούμαι να δουλέψω. Τζαι αν δεν δουλέψω εν θα σκολάσω. Αλλά για να δουλέψω, πρέπει να τελειώσουν πρώτα οι άλλοι τέσσερεις γυρισμένοι του ορόφου τζαι να μου πασάρουν δουλειά. Σιέσε μέσα. Ποσκολιούμαι γράφοντας ποστ πέρκει περάσει η ώρα. Ούτε τούτον εν μου φκαίνει. Παρέτα. Λέμεν τα άλλη φάση.