src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Messicre in Wembley!Έφτασεν στο τέλος του τζαι το φετινό Champions League, με την Barca να σηκώνει το τέταρτο της τρόπαιο. Αντίπαλος της ξανά η Manchester United, που αν τζαι εν μια που τες καλλύτερες ομάδες στον κόσμο, αποδείχτηκε ξανά πολλά λλίη για να σταθεί απέναντι στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Υστερούσε σε ούλλους τους τομείς, που την κατοχή (67% - 33%) ως τες ευκαιρίες (19 σουτ, 12 στο στόχο – έναντι 4 σουτ, ένα στο στόχο) τζαι την κυκλοφορία (772 πάσες, 667 ολοκληρωμένες – έναντι 419 πάσες, 301 ολοκληρωμένες). Το τελικό 3-1 εν ανταποκρίνεται καν σε τζείνο που είδαμε. Η Μάντσεστερ άντεξε 10 λεπτά πριν καταρρεύσει.
«O le le, O la la, ser del Barça és el millor que hi ha», λαλούν οι Καταλανοί. Το να είσαι οπαδός της Μπάρσα είναι ότι καλύτερο. Πράγματι, ειδικά τούτην τη χρυσή εποχή της. Εχτός του ότι εχάρηκα γιατί εν η ομάδα μου, ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος πρέπει να αισθάνεται τυχερός που έσιει το προνόμιο να δει την πορεία τζαι την εξέλιξης μιας που τες καλλύτερες ομάδες ούλλων των εποχών, που έσιει στες τάξεις της τον καλλύτερον εν ενεργεία ποδοσφαιριστή στον κόσμο (θεός ο Μέσι, εν υπάρχει). Μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Ρεάλ του Ντι Στεφάνο τζαι του Πούσκας, την Σάντος του Πελέ τζαι τον Άγιαξ του Κρόιφ. Ομάδες που εν εξεχωρίσαν μόνο λόγω της διαφοράς 1-2 παικτών, αλλά παραπάνω λόγω της ομαδικότητας τζαι του στυλ παιχνιθκιού τους. Εάν αντέξει στην κορυφή ακόμα λλία χρόνια η Μπάρσα, έννα μιλούμε αναμφισβήτητα για την καλλύτερην ομάδα ούλλων των εποχών. Νοιώθω περήφανος μόνο τζαι μόνο που μπορώ να παρακολουθήσω την ιστορία την ώρα που γράφεται τζαι που θα μιλούν για τούτην για δεκαετίες στο χώρο του ποδοσφαίρου. Visca Barca!

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Γκολ κέντημα!

Γιατί εν έσιει τόση σημασία το γκολ, όσο ο δρόμος προς το γκολ...
Αργεντινή, River Plate, με τον Ferrari να κάμνει την τελευταίαν επαφή με τη μπάλα.

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Η πύλη της κολάσεωςΗ Νταρβάζα εν ένα μικρό χωρκό στο Τουρκμενιστάν, σε μιαν περιοχή με υπέδαφος πλούσιο σε φυσικό αέριο. Το όνομα του χωρκού στα τουρκμενικά σημαίνει «πύλη». Τ 1971, εκάμναν στην περιοχή γεώτρηση για να έβρουν φυσικό αέριο, αλλά έγινε ένα ατύχημα: το έδαφος υποχώρησε, εκατάρρευσε η εξέδρα σε ένα υπόγειο σπήλαιο τζαι άνοιξε μια τρύπα με διάμετρο 70 μέτρα. Που την τρύπα, άρκεψε να διαρρέει φυσικό αέριο σε τεράστιες ποσότητες τζαι οι υπεύθυνοι εφοηθήκαν ότι έννα γίνει μεγάλη ζημιά: δηλητηρίαση του κόσμου που το γκάζι τζαι καμιά τεράστια έκρηξη. Έτσι, αποφασήσαν να βάλουν φωθκιά στο φυσικό αέριο όπως φκαίνει που την τρύπα. 40 χρόνια μετά, η φωθκιά ακόμα να σταματήσει. Για τους τουρίστες, εν ένα εντυπωσιακό θέαμα, ειδικά τη νύχτα. Οι ντόπιοι, λλίο λόγω προκατάληψης τζαι λλίο για τουριστικούς σκοπούς, αποκαλούν την τρύπα «πύλη της κολάσεως», χρησιμοποιόντας το όνομα του χωρκού. Πιστεύκουν ότι που τη στιγμή που κανένας εν εκατάφερε να έβρει τον τρόπο να σβήσει τη φωθκιά δαμαί τζαι 40 χρόνια, σημαίνει ότι οι φλόγες έρκουνται που τα έγκατα της Γης. Όπως τζαι να έσιει, το θέαμα εν συναρπαστικό.

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Οι "Αγανακτισμένοι"Κάτι αλλάσσει στον κόσμο. Οι επαναστάσεις στη Μέση Ανατολή τζαι Βόρεια Αφρική (στημένες τζαι μη) φαίνεται ότι εκαταφέραν να περάσουν τη Μεσόγειο. Τζαι μάλιστα εν καιρώ εκλογών. Τα πρώτα ανησυχητικά νέα για το πολιτικό status quo ήρταν που την Ισπανία. Ο κόσμος ενεκάτσιασε τους πολιτικούς, τους χειρισμούς τους, την άνιση συγκέντρωση πλούτου τζαι τες λιτότητες που επιβάλλουν. Κρίση, κρίση, αλλά για αντιμετώπιση της διούν λεφτά του κράτους στες τράπεζες που επροκαλέσαν την κρίση τζαι ποσφίγγουν τον απλό κόσμο όπως τα λεμόνια. Στη χώρα, η ανεργία επέρασε το 20% τζαι στες τάξεις των νέων έφτασε το 40%, ενώ οι πολιτικοί εκρατήσαν τες θέσεις τους τζαι οι τραπεζίτες τες περιουσίες τους.
Η ιστορία εξεκίνησε στες 15 Μάη, οι λεγόμενοι "Αγανακτισμένοι" (Los Indignados) εκαλέσαν τον κόσμο να φκει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί. Εζητήσαν εργασία, καλλύτερες συνθήκες ζωής τζαι ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος στην Ισπανία, το οποίο  χαρακτηρίζουν διεφθαρμένο, ταγμένο στην υπηρεσία των τραπεζών τζαι του κεφαλαίου τζαι φτιαγμένο ώστε να ευνοεί μόνο θκυο μεγάλα κόμματα. Με λλία λόγια, έναν τυπικό δυτικό σύστημα. Οι "Αγανακτισμένοι", νέοι, άνεργοι, νοικοκυρές τζαι συνταξιούχοι, εξεκινήσαν με κατάληψη της πλατείας Puerta Del Sol στη Μαδρίτη. Σιγά σιγά, εξαπλωθήκαν σε 50 πόλεις της χώρας.
Όσον εκοντέφκαν οι αυριανές εκλογές και οι συγκεντρώσεις εμετατραπήκαν σε κατασκηνώσεις, οι πολιτικοί αρκέψαν να ανησυχούν. Τζαι αν πάει να ψηφίσει λλιότερο που 50%; Ποιαν αξία έννα έχουν οι εκλογές; Μέσω της εκλογικής επιτροπής, επροσπαθήσαν να απαγορεύσουν τες συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων". Εχαρακτηρίσαν τες συγκεντρώσεις πολιτικές τζαι εντάξαν τες μέσα στην προεκλογική εκστρατεία, τζαι με βάση του ότι απαγορεύουνται οι προεκλογικές μια μέρα πριν τες εκλογές, εζητήσαν τους να σταματήσουν. "Δεν συμμετέχουμε σε προεκλογικές εκστρατείες, ούτε ζητάμε ψήφους", ήταν η απάντηση των "Αγανακτισμένων", που αρνήθηκαν να τους κάμουν τη χάρη.
Το πρόβλημα για τους πολιτικούς εν ότι οι διαδηλώσεις εν ειρηνικές τζαι εν έχουν αφορμή να χρησιμο- ποιήσουν βία. "Όταν πλησίασε η αστυνομία, τους είπαμε ότι τα αιτήματά μας αφορούν κι εκείνους γιατί κι εκείνοι έχουν χαμηλούς μισθούς και δάνεια που πασχίζουν να ξεχρεώσουν», είπε ο Κάρλος Παρέδες, εκπρόσωπος του κινήματος. Η αστυνομία, που την πλευρά της, λαλεί ότι εν πρόκειται να τους δυαλύσει βίαια. Φυσικά, συνήθως σε έτσι περιπτώσεις μπαίνουν στο παιχνίδι προβοκάτσια για να αποδείξουν ότι εν βίαιη κινητοποίηση τζαι να ξεκινήσει καταστολή.
Εκπρόσωποι της ισπανικής κυβέρνησης τζαι κομματικοί ηγέτες εκάλεσαν τους διαδηλωτές να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με την ψήφο τους τζαι όι με την αποχή τους. Οι "Αγανακτισμένοι" όμως ούλλον τζαι πολλυνίσκουν. Το κίνημα εκατάφερε να περάσει τζαι στη διπλανή Πορτογαλία, που οι πολιτικοί θέλουν να την βάλουν στο ΔΝΤ χωρίς την αποδοχή των πολιτών, τζαι εξεκινήσαν οι διαδηλώσεις. Το τι έννα γίνει, έννα δείξει αύριο.
Το κίνημα πάντως διχάζει. Κάποιοι λαλούν ότι έννεν κάτι σημαντικό, ότι εν απλά μια εκτόνωση. Αλλά τζαι η γαλλική επανάσταση εν έτσι που εξεκίνησε, σαν εκτόνωση, τζαι η Αντουανέτα τζαι ο Λουδοβίκος φαντάζουμαι διαφωνούν ότι "εν ήταν κάτι σημαντικό". Άλλοι συγκρίνουν το με τες λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο τζαι τα κοινωνικά κινήματα όπως ο Μάης του 1968 στη Γαλλία. «Γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης ενός νέου τύπου κοινωνικού κινήματος, ανεξάρτητου από κόμματα και συνδικάτα», είπε ο καθηγητής κοινωνιολογίας Χάιμε Παστόρ. Αμήν!

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Εν πάμεν καλά...Κατ’ αρχήν, συγχαρητήρια στην Ομόνοια για το κύπελλο. Αλλά, ρε παιθκιά, εν γίνεται να καταστρέφουνται κτήρια τζαι άνθρωποι να δέχουνται επιθέσεις τζαι να το αποκαλείτε «πανηγυρισμό» τούτον το πράμα. Ok, δέχουμαι το, εν μόνο μια μειοψηφία τούτοι οι αχαΐρευτοι που το παίζουν χούλιγκαν γιατί εν cool ή εν τύφλα που το φανατισμό. Αλλά, τα σωματεία, οι οργανωμένοι τζαι οι υπόλοιποι νούσιμοι οπαδοί έπρεπε να τους πιάσουν τζαι να τους κόψουν το σιοινί. Εν τιμά καμιάν ομάδα να προστατεύκει έτσι ανθρώπους τζαι να αναγιώνει κούφους στον κόρφον της. Τζαι ένεν μόνον οι Ομονοιάτες. Οι παραπάνω μεγάλες ομάδες έχουν έτσι άτομα τζαι κουλιαντιρίζουν τα σε ούλλην την Κύπρο, όπου παίζουν.
Εχτές, μια φάουσα άτομα πελλαμένοι που την κατάκτηση του κυπέλλου τζαι φανατισμένοι προεκλογικά ως το κόκκαλο, αλωνίζαν τη Λευκωσία. Η αστυνομία λαλεί ήταν οπλισμένοι με μολότοφ, ρόπαλα τζαι άλλα επιθετικά όργανα. Εγίναν τζαι 18 συλλήψεις, αν τζαι τα άτομα που επιτεθήκαν στο μπαράκι Scarabeo, σύμφωνα πάλε με την αστυνομία, ήταν 500. Πάντως, ακούεται μου τόσον υπερβολικά μεγάλος ο αριθμός, όσο υπερβολικά μικρός τζαι ο αριθμός των συλλήψεων.
Εν εξενάκαμα σχετικό ποστ, αλλά μόλις άκουσα για την επίθεση στο Scarabeo, έμεινεν στο νου μου. Εμπήκαν μέσα, επιτεθήκαν σε θαμώνες τζαι ιδιοκτήτες τζαι εκάμαν τα λίμπα. WTF? Ήταν πολλοί οι αστυνομικοί στο σωματείο του ΑΠΟΕΛ τζαι εξεσπάσαν όπου ήβραν; Καλάν τα προεκλογικά περίπτερα του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ τζαι του ΕΛΑΜ, αλλά το μπαράκι τί τους έφταιξε;
Θκυο που τους ιδιοκτήτες του Scarabeo (εν ξέρω πόσοι το έχουν) τυχαίνει να τους ξέρω προσωπικά. Έρκουνταν συχνά σε νυχτερινό μαγαζί που εδούλεφκα για χρόνια τζαι ήμουν τζαι εγώ πελάτης τους σε έναν άλλο μπαράκι που είχαν, το Γαία. Μιλούμε για πολλά εντάξει ανθρώπους. Έχουν τες πολιτικές πεποιθήσεις τους τζαι εν πάντα ανοιχτοί σε συζήτηση, αλλά καθόλου φανατισμένοι με οποιοδήποτε τρόπο. Εν Αποελίστες; So fucking what? Μέσα στην παρέα τους εν τζαι οργανωμένοι της Ομόνοιας; Δηλαδή επειδή εν οπαδοί άλλης ομάδας εν εχθροί; Στο μπαράκι που επιτεθήκαν σίουρα είσιεν τζαι κόσμο που εν ασχολείται καν με την μάππα. Ανοίξετε λλίον το μυαλό σας ρε γμτ.
Εν τζαι φταιν όμως οι ηλίθιοι που εκάμαν τες καταστροφές. Τζαι οι Απολλωνίστες (τζαι οποιαδήποτε άλλη ομάδα) να το επιάναν το κύπελλο το ίδιο θα εκάμναν. Τούτα συμβαίνουν αν οι αρμόδιοι μιας χώρας εν τόσο μαλάκες που να βάλουν τον τελικό του κυπέλλου λλίες μέρες πριν τες εκλογές, που ο φανατισμός χτυπά κότσινο. Τζαι οι θκυο πολιτικές παρατάξεις επροσπαθήσαν να εκμεταλλευτούν τον τελικό για συσπείρωση τζαι στ’ αρχίδια τους τί θα εγίνετουν στους δρόμους. Αν δεν μπορείς να κουμαντάρεις του σιύλους σου, εν τους ξαπολάς λλίο πριν την ώρα του φαγιού.

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Ο οικονομικός τρομοκράτης και ο βιασμός της δικαιοσύνηςΤες τελευταίες μέρες, τα ΜΜΕ ασχολούνται ιδιαίτερα με την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος Καν. Στην απίθανη περίπτωση που εν ξέρετε τον τύπο, αν τζαι λόγω Ελλάδας πρέπει να τον εμάθαμε, εν ένας οικονομικός τρομοκράτης. Πιάνει όμηρους χώρες που εβρεθήκαν σε δύσκολην οικονομική κατάσταση και εκβιάζει τες για να αγοράσουν «προστασία» που τη συμμορία της οποίας ηγείται. Ως αντάλλαγμα για να μεν υποβαθμίσει ακόμα παραπάνω την οικονομία τους με τα διάφορα οικονομικά όργανα που ελέγχει τζαι για να τους δώκει ως δάνειο μέρος των χρημάτων που τους έφαεν για να τους αποδυναμώσει, ζητά που τες χώρες να επιβάλουν προγράμματα «λιτότητας» που κάτω που άλλες συνθήκες θα τα αποκαλούσαν αντισυνταγματικά και απάνθρωπα. Σκοπός εν να μαζέψει γλήορα τα λεφτά που εδάνεισε μαζί με τους τόκους τζαι να καταφέρουν οι εταιρείες που επιρεάζει να ελέγξουν τη χώρα ώσπου να ξοφλήσει.
Οι πολιτικοί αποκαλούν τούτη τη συμμορία οικονομικού εγκλήματος Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Το ΔΝΤ τα τελευταία χρόνια εκατάφερε να διεισδύσει στην ΕΕ τζαι με τη βοήθεια ηγετών, όπως της Μέρκελ, κάμνει στην ΕΕ ότι έκαμνε την περασμένη δεκαετία στη Λατινική Αμερική: γονατά χώρες τζαι αναγκάζει τες να κάμνουν ανήθικα πράματα για να πιάνει μερίδιο, όπως τον νταβατζή. Που τη Λατινική Αμερική εκατάφερεν ο κόσμος της Αργεντινής να το πετάξει έξω με ξεσηκωμό τζαι που τότε ψάχνει για θύματα στην Ευρώπη. Τα τελευταία του μεγάλα θύματα μόνο μετά το 2010, ήταν η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ουγγαρία τζαι η Ουκρανία.
Ο Στρος Καν, όμως, άρκεψε να καλοβλέπει τη γαλλική προεδρία. Ο πρόεδρος της χώρας, ο Σαρκοζί, μάνα στην εξαπάτηση μέσω ΜΜΕ τζαι στη χειραγώγηση τους, εξαπόλησε τα ΜΜΕ πάνω του να έβρουν λάσπη. Το αδύνατο του σημείο για τα μάθκια της δυτικής κοινωνίας, εν ήταν η κατάρρευση τζαι ομηρία χωρών τζαι η οικονομική εξαπάτηση, αλλά τα σεξουαλικά του καπρίτσια. Του κωλόγερου άρεσκεν του να επιβάλλεται σεξουαλικά σε γεναίτζες που θεωρεί αδύναμες (κάτι όπως έκαμνε οικονομικά με τες αδύναμες χώρες) τζαι εγούσταρε να βιάζει. Στη Νέα Υόρκη, επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια 32χρονη καμαριέρα, εκατάγγειλεν τον, εσυλλάβαν τον τζαι εσύραν τον σε μιαν «κακόφημη» (όπως μας τα επρήσαν τα ΜΜΕ) φυλακή. Φυλακή που εν εντάξει να λιώνουν μέσα οι άσημοι, αλλά αν εν κανένας γνωστός γίνεται σούσουρο γιατί εστείλαν τον τζαμαί. Ας τον εβάλλαν στο Γκουαντάναμο για να δουν οι φύλακες τι εστί πραγματικός τρομοκράτης.
Η φάση εν ότι οι κατηγορίες, βάλλουν νερά. Εν δύσκολο υπό κανονικές συνθήκες να αποδείξει κάποιος ότι την εβίασεν (στοματικά) και εν την επλήρωσε να το κάμει. Αλλά τζαμαί έννεν Ευρώπη. Εν Αμερική. Και σε τούτην την περίπτωση η διασημότητα του κατηγορούμενου ελειτούργησεν εναντίον του. Στες ΗΠΑ οι δικαστές, οι εισαγγελείς και ο αρχηγός της Αστυνομίας εκλέγουνται, εν διορίζουνται. Τζαι κοντεύκουν εκλογές. Αν καταδικάσεις τζαι εξευτελήσεις μια μισητή προσωπικότητα για έγκλημα που έκαμε σε μια γεναίκα με φτωχό υπόβαθρο που δουλεύκει σε μια χαμηλόβαθμη θέση, ότι και να πεις δουλεύκει προεκλογικά υπέρ σου.
Ο Στρος Καν θα εδέχετουν την ίδια αντιμετώπιση αν ήταν η υπόθεση λλίον μετά τες εκλογές στη Νέα Υόρκη; Αν δεν επήαινε για πρόεδρος της Γαλλίας; Αν δεν του εξεκινούσε πόλεμο ο Σαρκοζί με τα γαλλικά ΜΜΕ; Αν ήταν στην Ευρώπη που εγίνετουν ο βιασμός; Αν στη θέση του ήταν ένας άσημος; Αν δεν ήταν μια μισητή προσωπικότητα τζαι ήταν ασπούμε ο Ρόμαν Πολάνσκι; Κατά την άποψη μου, ας την φάει για βιασμό ο οικονομικός εγκληματίας, όπως την έφαε ο Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή. Αλλά εν σωστό ηθικά ή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Σκυλοκουβέντες

Όπως η κάθε τυπική μου αναζήτηση στο ίντερνετ, εξεκίνησα να ψάχνω σοβαρές πληροφορίες και εκατάληξα να βρίσκω αστεία βίντεο. Η τελευταία μου προσπάθεια ήταν για σίυλους.

Ήβρα τον τούτον δαμέ τον τύπο, που προσπαθεί να φάει το κόκκαλο του, και το πισινό του πόδι προσπαθεί να του το κλέψει! Μεν φοάστε όμως, έβαλεν το σε τάξη...Ο άλλος έσιει μια συνομιλία με τον "μάστρο" του για κρέατα και ο δεύτερος περιπαίζει τον. Εν που τες πιο πετυχημένες μεταγλωτήσεις που είδα.Πριν χαθώ στα βίντεο, έψαχνα να έβρω σιύλο. Αποφασήσαμεν να πιάσουμεν ξανά ένα, αλλά εν λλίο ιδιότροπες οι συνθήκες. Έχω θκυο κάττους ενήλικους (ο ένας δεν είσιεν επαφή με σιύλο). Έκαμα καμπόσην έρευνα και εμάζεψα στοιχεία για το ποιές ράτσες σίυλων βρίσκουν τα πιο εύκολα με τους κάττους και "κολπούθκια" για να έχουν όσον το δυνατόν καλλύτερες σχέσεις (κάποα φάση έννα κάμω σχετικό ποστ). Εν πολλά σημαντικό να εν κουταβάκι. Το άλλο πρόβλημα εν ο χρόνος για βόλτες και άσκηση. Περίπατο έννα πηαίνει φυσικά, αλλά εν μπορώ να πιάσω σιύλο που θέλει μαραθώνιο καθημερινά. Ένας μικρού μεγέθους θα ήταν ότι πρέπει (και όσον αφορά περίπατο και στο να φαίνεται λλιότερο απειλητικός στα μάθκια των κάττων).
Η ράτσα που εν πιο εύκολο να τα έβρει με τους κάττους εν η πομεράνιαν, που τα πάει καλλύτερα με κάττους παρά με άλλους σιύλους. Επαράγγειλα να μου φέρουν σε 3 τόπους και εγράψαν με κανονικά. Άσε που σε μια φάση ένοιωθα και ένοχος να παραγγείλω που τη στιγμή που έσιει πολλούς γάρους που πετάσσουν κουταβάκια, ειδικά τωρά που εν η εποχή που γεννούν. Αν έσιεται υπόψη σας κανένα κουταβάκι θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Φτάνει να εν μέχρι δύο μηνών και ράτσα μικρού μεγέθους.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Έτα ούλλα τζαμέ...

Ετάκκωσα τα τελευταία. Ετεμπέλιασα τζαι έσιει τζαιρό να γράψω τίποτε. Ναι ξέρω, εκατάντισε γαουροσύνη και πολλοί εσύρετε σπόντες, και καλά εκάμετε. Για θέματα υγείας, μεν ανησυχείτε, κακό σκυλί ψόφο δεν έχει. Η θεραπεία επήε μια χαρά, αν και εγάμησεν με ψυχολογικά. Προς το παρών εν ούλλα καλά, αν και έννα περάσουν μήνες ώσπου να φανεί. Μόλις έχω νέα θα σας ειδοποιήσω.
Τους τελευταίους μήνες οι μάππες ήταν στα τελικά στάδια της σεζόν τζαι εποσκολήσαν με καμπόσο. Εξέφυγα λλίο. Πέντε κλασίκο φέτος, είδαμεν τα ούλλα. Τσάκκισε κουπάνησε ο Μουρίνιο έπιασεν το κυπελλούι του, αλλά η Μπάρσα έτριψεν του το πρωτάθλημα μεσ’ τα μούτρα και έννα βλέπει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που τον καναπέ του με το (σπασμένο, ετσιλλίσαν το με το λεωφορείο οι γέριμοι) κύπελλο αγκαλιά.
Έλυσα τζαι πασ’ το Play Station. Μεγάλος εθισμός τζείνη η κονσόλα. Πάνω που άρκεψα να βαρκούμε να πίνω μπάφους και να παίζω Pro, άρκεψεν η γεναίκα μου τα δώρα. Καμπόσες σφαγές με το Mortal Kompat, αλλό τόσες καταστροφές τζαι ανθρωποκυνηγητά με το Grand Theft Auto, έφαα τες ώρες μου μια χαρά.
Την τηλεόραση απόφευγα την όπως ο θκιάολος το λιβάνι. Εκοντέψαν οι εκλογές τζαι εβαρέθηκα να ακούω τα παράσιτα της κοινωνίας με την επιλεκτική μνήμη να κάμνουν κηρύγματα και υποσχέσεις. Οι του ΑΚΕΛ να ξηχάνουν ότι μας εγονατίσαν, οι του ΔΗΣΥ να φταιν την κυβέρνηση για όσα έκαμε με την έγκριση τους, το κέντρο να φέρεται λες τζαι εν θα γίνει κολαούζο (τζαι) της επόμενης κυβέρνησης (όποια τζαι να είναι) τζαι οι μικροί να έχουν ευσεβείς πόθους. Η αθλιότητα της μοντέρνας δημοκρατίας στο μεγαλείο της.
Τωρά στη διεθνή σκηνή, είδαμεν τα ούλλα. Την Ιαπωνία εγονάτισεν την το τσουνάμι τζαι η ραδιενέργεια. Εν μπορώ να καταλάβω πόσο άπληστη πρέπει να εν μια χώρα που την εχτυπήσαν θκυο πυρηνικές πόμπες, για να κάμει πυρηνικούς αντιδραστήρες για να εξοικονομήσει λεφτά. Κρίμαν οι ανθρώποι που επήαν για την πλεονεξία των κυβερνήσεων τους.
Που την άλλην, η Λιβύη σιγά σιγά έγινε νέο Ιράκ τζαι πάει να γίνει νέο Βιετνάμ. Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να σταματήσει τον Καντάφι που να σφάζει άμαχους τζαι έδωκεν μέσα να τους σφάξει τζείνον πρώτα. Επιάσαν στο περιπαίξιμο τους επαναστάτες (βλέπε φύλαρχους που θέλουν να γίνουν βεζίρηδες στη θέση του βεζίρη) τζαι στέλλουν τους πεζοπορία μετ’ εμποδίων που τη Μισράτα στη Σύρτη και πάλε πίσω. Εξεκινήσαν βομβαρδισμό της Τρίπολης, τζαι χτυπούν «στρατηγικούς στόχους». Ως τώρά (εκτός που σπίθκια τζαι πολυκατοικίες) οι νέες έξυπνες πόμπες εχτυπήσαν ένα κέντρο αποκατάστασης κωφών, ένα κέντρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένα κτήριο που στεγάζεται οργάνωση των δικαιωμάτων παιδιών και γυναικών, ένα κέντρο υγείας τζαι την πρεσβεία της Νότιας Κορέας. Έτσι για να μάθει ο Καντάφι ποιος εν ο μάστρος της σφαγής αθώων.
Να μεν αρκέψω για τον Μπιν Λάτεν. Επήαν, εσκοτώσαν τον τζαι επετάξαν το πτώμα του στη θάλασσα. Πφφ, όι άππαρον. Σιγά που εν ήταν να κουβαλούν το πτώμα του όπως το λάφυρο. Τζαι τζείνοι οι αμερικανοί στρατιώτες, φωτογραφίζουνται με αθώους που σφάζουν και φκάλλουν τα στο ίντερνετ, αλλά ούτε ένας εν έφκαλε μια φωτογραφία με τον αρχιτρομοκράτη πρώην (;) συναίτερο της CIA στη Μέση Ανατολή. Και αλήθκεια τους να ένι, τόσες ψευτιές που μας ελαλούσαν τόσα χρόνια, πώς να τους πιστέψουμε;
Anyway, αφήνω σας με ένα κομμάτι που μου εκόλλησε που το Grand Theft Auto IV να ευθυμήσουμε λλίο. Call Pon Dem του Chezideck.